Wczoraj próbowałem wgrać, ale nawet galletto 1250 nie udało się połączyć z ecu. Podejrzewam ze to przez te nieszczęsne trzy pinowe złącze. Pewnie trzeba wydłubać strownik i na, krótko wgrywać. Ma ktoś na ten temat informacje?
Wczoraj próbowałem wgrać, ale nawet galletto 1250 nie udało się połączyć z ecu. Podejrzewam ze to przez te nieszczęsne trzy pinowe złącze. Pewnie trzeba wydłubać strownik i na, krótko wgrywać. Ma ktoś na ten temat informacje?
W starych autach bez odb2 do owego galletto etc musisz miec kabel ze zlaczem 3pinowym (masz tam K,L mase jak pamiętam) zaś 12v musi brane z aku inaczej nie zadziała. Próbujesz wgrać coś bez uprzedniej komunikacji ze sterownikiem? GET_ID robisz/uzyskujesz etc czy od razu probujesz dziada flashowac?
Pozdro
Złącze jest trzy pinowe, ale są tylko dwa kable. Po środku masa i i po prawej linia k. Diagnostykę wykonuje bez problemu podpinając z aku plus i mase do interfejsu a pinem z interfejsu podpinam sie pod linie k pomijając podpięcie masy do gniazda trzy pinowego. Interfejs diagnostyczny działa bez zarzutów. Galletto tak samo podpiołem i przy próbie identyfikacji ecu nic sie nie odezwało. Nie wiem czy winą jest ta masa.
Obsadzone musisz mieć wszystkie 3 - musisz miec zarówno linię K jak i L
Jak dobrze pamiętam to:
- obd2 4 i 5pin to 2gi w 3pinie (0volt)
- obd2 7my pin to 1wszy w 3pinie (linia K)
- obd2 15ty pin to 3ci w 3pinie (linia L)
- obd2 16ty pin to np krokodylek etc 12V z aku
Zweryfikuj to sobie bo podaję z głowy...
Pozdro
Zdaje się że to liczyt CRC
Bolsze![]()
Coś lepszego: Programik BOSCH ECU
Podajesz wsad a programik mówi do czego i podaje sumę.
Nie zawsze po wsadzie jesteśmy pewni że to co trzeba.
A może macie program do 156 2.5 V6 Euro3 0261207597?
instalował ktoś już kwp2000 na win7? Potrzebne są jakieś stery pod win7? Pytam bo walczę i nie mogę tego zainstalować
Witam. Mam w swoim samochodzie wgranego eco moda. Program napisany pod jak najniższe zużycie paliwa, mocy więcej o około 10% elektronicznie domknięty EGR.
Silnik 1,9 JTD CF2 8V
Sterownik 0281010020 359785
Jak ktoś zainteresowany to zapraszam na priv.