przyłacze sie do tego co Krajcok mówi nio chyba ze dobre obnizenie i jakaś szeroka felga 17x9 , Novitec postawił gt na 19' 17 w gt to jak 15 w 147 naprawde to nie wygląda taka masywna pupa a tu takie cienkie nóżki![]()
Zaczęło się niewinnie od pięknej 147 po 30sztuce tej marki stwierdzam że virus Alfa działa
Aktual:
AR 166FL 3.0 v6
AR GT
AR 166FL 2.4jtd 20v
Zastava 750
Też mam 18-stki, czasami trochę poklnę, ale prezentują się super. Za to jak widzę ile teraz dziur się porobiło, to myślę, że będę jeździł na moich zimowych 15-stkach chyba do sierpnia, aż załatają![]()
Tylko czasem poklniesz?Ja mam 17ki i już dwa razy miałem postój w podróży po wjechaniu w dziurę (Włocławek-sic i Kraków) - wewnętrzny ran felgi odgiął się tak, że zeszło powietrze. Klnę na bieżąco
![]()
Koledzy jak sobie radzicie ze stanem naszych dróg? A może to tylko moje 17'ki Noviteca są tak wrażliwe?
wzmożona uwaga na dziury w jezdni na początku wiosny to problem każdego polskiego kierowcy
Ja na 17stkach jeżdżę już 3 lata - w Alfie akurat pierwszy rok. Przyzwyczaiłem się, że trzeba czasami zachowywać się jak kierowca F1 gdy rozgrzewa opony przed wyścigiem
Korci mnie na 18stki cały czas lecz budżet przedślubny nie pozwala na to
Naprawdę spełniony czułbym się na 19stkach.
Jak wszystko kwestia gustua tak poważniej to ja na 18-stu calach wytrzymalem tylko 2 miesiace (szczescie ze mialem pozyczone), niestety po Wro sie nie da jeździć. Mam 17 cali teraz i to chyba kompromisowe rozwiazanie pomiedzy wygladem a jako takim sprawnym jezdzeniem po naszych drogach
Uwaga, mam Alfę i nie zawaham się jej użyć !!!!
A co koledzy mają założone na swoje 17ki? Tylko 215/45 lub 225/40 czy też może coś o większym profilu też pasuje? Z książki wynika, że 225/40 to max co się mieści...
Pozdrawiam
U mnie 225/50/17 bez żadnego problemu się mieści, GT bez żadnych modyfikacji. Jedyny "minus" to przekłamanie na prędkościomierzu![]()
Ekstremalnej jazdy z 4 osobami na pokładzie nie testowalem, ale przy 2 osobach +umiarkowanym bagażu (co prawda to nie worki z cementem) nie zdarzyło się jeszcze, nawet przy obecnym stanie dróg.
w 3.2 fabryczny rozmiar to chyba 225/45/17 o ile mnie pamięć nie zawodzi