Strona 3 z 3 PierwszyPierwszy 123
Pokaż wyniki od 21 do 26 z 26

Temat: Alfa Romeo do 11 tys zł

Użytkownik Znawca Avatar Wujek
    Mieszka w
    Olsztyn
    Auto
    Alfa Romeo 156 2.0 16V TS

Domyślnie

Ciut z innej beczki. Jeśli jesteś miłośnikiem motoryzacji, kup taki samochód jaki sobie wymarzyłeś i na jaki Cię stać i jeździj nim z przyjemnością, nawet jeśli logika podpowiada Ci inaczej. Jeśli się na tym sparzysz przynajmniej będziesz wiedział czy jest czego żałować i następnym razem pójdziesz drogą logiki. Ale marzenia w miarę możliwości spełniaj, bo życie jest zbyt krótkie by sobie nawet ciekawego samochodu odmawiać i jeździć czymś co Cię nie rajcuje (oczywiście w granicach możliwości finansowych).
    Ostatnio edytowane przez Wujek ; 26-03-2010 o 10:56
    Alfa Romeo rządzi i wymiata na ulicach świata. Gniecie diesle i auta D.
    Alfa Romeo 155 2.0 16V TS '97 - była
    Alfa Romeo 156 2.0 16V TS '98 - była
    Renault Laguna III 2.0 T '08 - była
    Dodge Caliber 2.0 CVT '07 - był
    Renault Laguna 2.0 dCi '12 - jest
    Lancia Delta 1.4 TB '09 - była
    Alfa Romeo GT 2.0 JTS '04 - jest

T101166
    Gość

Domyślnie

Chyba miałbym coś dla Ciebie.
    156 butelkowa 1.6 zieleń metalik
    Kupiona w Polsce,137 000 przebiegu serwisowana.
    Silnik nie bierze grama oleju.Jestem 2 właścicielem .1 była kobieta.
    Więcej informacji mogę udzielić na maila lub telefon.
    alfa166@neostrada.pl 600 501 405.
    W alfach siedzę od 26 lat więc mam jako takie pojęcie
    Pozdrawiam Wszystkich ,,chorych'' na te PIĘKNE auta.

ecconomicus
    Gość

Domyślnie

Cytat Napisał Wujek Zobacz post
    Ciut z innej beczki. Jeśli jesteś miłośnikiem motoryzacji, kup taki samochód jaki sobie wymarzyłeś i na jaki Cię stać i jeździj nim z przyjemnością, nawet jeśli logika podpowiada Ci inaczej. Jeśli się na tym sparzysz przynajmniej będziesz wiedział czy jest czego żałować i następnym razem pójdziesz drogą logiki. Ale marzenia w miarę możliwości spełniaj, bo życie jest zbyt krótkie by sobie nawet ciekawego samochodu odmawiać i jeździć czymś co Cię nie rajcuje (oczywiście w granicach możliwości finansowych).

Święta prawda, tylko serio zastanawiam się czy mnie na Alfę stać, dodatkowo mieszkam w małej miejscowości i tu może pojawić się kłopot z dobrym serwisem czy dostępnością cześć...

I przyznaje, że spalanie na poziomie 11 litrów też troszkę mnie przeraża (zwłaszcza, gdy dużo czasu wyjeździło się cienkim, co 5 litrów w mieści palił). Ech, czemu Alfa nie robi autek miejskich ;-)

Który z benzyniaków byłby najoszczędniejszy w 156/146/145?

Jak widzicie, dziwny ze mnie człowiek, chciałby mieć świetne auto, ale najlepiej żeby szklankę benzyny na setkę paliło, nic nie poradzę i sorry za biadolenie, ale jestem strasznie niezdecydowany...

Redaktor naczelny Romeo Avatar fiergloo
    Mieszka w
    Wrocław
    Auto
    Alfa Romeo 166 2.5 V6 24v FL/ Alfa Romeo 159 TBi

Domyślnie

Za 11 kafli można zdobyć wychuchaną 164, 155 i myślę że 145 również. Ze 156 i 166 za tę kwotę może być różnie. A taka dajmy na to 155 nie jest znacząco droga w eksploatacji, ale w tej lepiej szukać benzyniaka- najlepiej 8 wentylowego aluminiowego Twin Sparka. V6 godne uwagi ale trochę trzeba mieć ogarnięty temat obsługi tego silnika.
    http://fiergloo.blogspot.com lub http://fiergloo.pl/ - moje spojrzenie na motoryzację
    2007-2008: Alfa Romeo 164 3.0 V6 12v
    2008-2018: Alfa Romeo 164 3.0 V6 12v Automat
    2014-....: Alfa Romeo 166 2.5 V6 24v FL
    2018-2021: Lancia Kappa 2.4 JTD 10v
    2021-....: Alfa Romeo 159 1750TBi

Użytkownik Romeo Avatar dakoolk
    Mieszka w
    WPR
    Auto
    Modra Foka

Domyślnie

Cytat Napisał fiergloo Zobacz post
    Za 11 kafli można zdobyć wychuchaną 164, 155 i myślę że 145 również. Ze 156 i 166 za tę kwotę może być różnie. A taka dajmy na to 155 nie jest znacząco droga w eksploatacji, ale w tej lepiej szukać benzyniaka- najlepiej 8 wentylowego aluminiowego Twin Sparka. V6 godne uwagi ale trochę trzeba mieć ogarnięty temat obsługi tego silnika.
    Ja za 14 kafli kupiłem naprawdę moją 156 SW z 2001 r., a uważam, że była naprawdę dość mocno wychuchana. Więc myślę, że starszego sedana spokojnie da się kupić, tylko spokojnie czekając na dobry egzemplarz. Niestety jak to wszyscy wiemy AR są trudne w sprzedaży i nawet jak ktoś dbał a na allegro/otomoto auto stoi mu juz od pół roku to nawet z 15 potrafiłby zejść na 11 i nic nie poradzi...

A z całym (WIELKIM!) szacunkiem do 164 i 155, to szczerze mówiąc nie wiem, czy ktoś kto szuka 156/147 by się na nie skusił (ja bym się nie skusił - pasuje mi jakoś ta nowoczesność 156ki - co innego taka 33 - jako drugie auto - ale musiałbym mieć DUUUŻO więcej czasu niż mam )... Ale długo by gadać, więc lepiej nie gadać o gustach

Tak, że życzę cierpliwości, albo... szczęścia jakie ja miałem (szukałem Belli do 20 tys., ale sporo zostało w kieszeni, a satysfakcja jest pełna )
    Moja ex - teraz u kolegi "szybka"...

pioTREK13
    Gość

Domyślnie

oczywiście że 145 ;-) i tylko w benzynie od 1,6 T.S w zwyż, najlepiej czerwona, czarna, srebrna ;-) aha, i od rocznika 97 do góry

Tagi dla tego tematu

Uprawnienia