ile cm skrócona ?
wydaje mi sie ze kolega przegioł w drugą strone.. (ale moze mi sie zdaje)
jak kwestia wygody? jeździsz z podłokietnikiem czy bez? jak generalne odczucia funkcjonalne przykrucenia gały ?
ile cm skrócona ?
wydaje mi sie ze kolega przegioł w drugą strone.. (ale moze mi sie zdaje)
jak kwestia wygody? jeździsz z podłokietnikiem czy bez? jak generalne odczucia funkcjonalne przykrucenia gały ?
Skracanie lewarka powinno iść w parze ze skróceniem tulejki odpowiedzialnej za podnoszony wsteczny. Obcinając pręt metalowy należy wyciąć tyle samo tulejki i potem ją pospawać (skleić). Spawanie musi być po wierzchu z użyciem odpowiedniego plastiku (bodajże PP) i mamy wtedy pewność, że podczas włączania wstecznego nie zerwie się nam tulejka, choć nie ma ona jakichś specjalnie wielkich obciążeń. Ja miałem tak zrobione w mojej poprzedniej AR 156 i działało bez zarzutów nie psując przy tym wyglądu wnętrza.
dlugosc lewarka jest taka zeby zmieniac biegi trzymajac reke na podłokietniku czyli wygodnie.chyba ze nie posiada sie podłokietnika wtedy ok.
ja tez bede skracał lewarek bo faktycznie lewarek jak w jelczu a przy szybkiej agresywnej jexdzie zle wrzuca sie biegi tym bardziej ze chce zamontowac 7 calowy lcd