Strona 3 z 3 PierwszyPierwszy 123
Pokaż wyniki od 21 do 24 z 24

Temat: Alfa Romeo 147

Użytkownik Pirat drogowy Avatar Rocky147
    Mieszka w
    Gorlice
    Auto
    147 JTD 8V 115 km

Domyślnie

Cytat Napisał pragiark Zobacz post
    fajnie to opisał Rocky147
    Pół żartem pół serio, ale przekaz tego posta chyba zrozumiałeś

Tak całkiem poważnie. Na pewno nikt na silę na Alfę nie będzie Cie tu namawiał, musisz sam zadecydować, my możemy ewentualnie rozwiać pewne wątpliwości. Zapewne najbardziej boisz się tej awaryjności....
    Gdy kupowałem swoją też się tego obawiałem. Miała wtedy na liczniku 160 000 km. W ciągu roku przejechałem nią 30 000 km, i tak jak napisałem wyżej, lałem tylko paliwo i wymieniałem olej. Musisz o nią zadbać. Omijaj dziury a z zawieszeniem nie będziesz miał problemów, nie gazuj na zimnym silniku a turbo będzie działać dożywotnio, lej dobry olej zakładaj dobre filtry i ciesz się jazdą
    O wadach i zaletach napisałem Ci poprzednio.
    Jest jeszcze jedna kwestia, związana z Alfą.
    Siedzisz po godzinach w pracy, jesteś zmordowany, zdegustowany, nie masz siły do życia, stres Cię pochałania, wychodzisz w końcu z roboty idziesz na parking......powolnym krokiem zbliżasz się do swojej fury, podnosisz głowę, otwierasz drzwi, wsiadasz do środka, kubełkowy fotel przytula Cię jak mamusia...przekręcając kluczyk zegary rozświetlają się piękną czerwienią, odpalasz silnik, i nagle na Twej twarzy pojawia się uśmiech a głowę przenika jedna słuszna myśl......"Boże mam Alfę...życie jest jednak piękne"

Pozdro i powodzenia
    Ostatnio edytowane przez Rocky147 ; 27-03-2010 o 16:48

Użytkownik Rowerzysta Avatar Quattro
    Mieszka w
    SZY/GBY
    Auto
    Maserati GranTurismo S, Seat Leon 5F Cupra

Domyślnie

pragiark widzę że z Katowic jesteś. Ja jako właściciel NAJBARDZIEJ AWARYJNEJ ze wszystkich modeli Alfy Romeo muszę powiedzieć, że są to wszystko ściemy. Najważniejszą zasadą kierując się wyborem AR jest jej stan techniczny. Jeżeli właściciel o nią dbał i robił przeglądy okresowe to bierz w ciemno. Ale jeśli masz jakiekolwiek podejrzenia to lepiej daj se spokój... Ja za swoją aż do Niemiec pojechałem, bo na allegro wszystko się nadawało na złom.
    Teraz za każdym razem jak otwieram garaż mam taką minkę---->

W Katowicach masz mnóstwo Alfistów i na pewno gdy poprosisz to ja albo ktoś inny Ci pomoże w trakcie oględzin. Pamiętaj jednak, że jeśli kupisz zadbaną Alfę to już nigdy jej na nic innego nie wymienisz. Nawet Baby Ci nie będzie trzeba, bo orgazm będziesz doznawał za kierownicą
    Było: Fiat Uno 1.1 60S, Fiat Punto II 1.2 8v, AR 145 Edizione Sportiva, AR 147 Q2 Ducati Corse, Fiat Stilo Abarth, Alfa Romeo 145 2.0 16v 155KM Quadrifoglio
    Jest: Maserati GranTurismo 4.7 S, Seat Leon 5F Cupra, Toyota Yaris IV

Miss Alfaholicy 2011 Pirat drogowy Avatar Victoria
    Mieszka w
    Tychy
    Auto
    Alfa Romeo 147 1,9 JTD TI

Domyślnie

Cytat Napisał quattroporte88 Zobacz post
    Nawet Baby Ci nie będzie trzeba, bo orgazm będziesz doznawał za kierownicą
    Jak to dobrze, że nie jestem żoną Alfaholika
    Z Alfą jak z kobietą - trzeba wiedzieć jak się z nią obchodzić

Użytkownik Znawca Avatar PiterR
    Mieszka w
    Wadowice/Kraków
    Auto
    Była - AR147..

Domyślnie

Cytat Napisał Rocky147 Zobacz post
    Jest jeszcze jedna kwestia, związana z Alfą.
    Siedzisz po godzinach w pracy, jesteś zmordowany, zdegustowany, nie masz siły do życia, stres Cię pochałania, wychodzisz w końcu z roboty idziesz na parking......powolnym krokiem zbliżasz się do swojej fury, podnosisz głowę, otwierasz drzwi, wsiadasz do środka, kubełkowy fotel przytula Cię jak mamusia...przekręcając kluczyk zegary rozświetlają się piękną czerwienią, odpalasz silnik, i nagle na Twej twarzy pojawia się uśmiech a głowę przenika jedna słuszna myśl......"Boże mam Alfę...życie jest jednak piękne"

Pozdro i powodzenia
    święte słowa myślę że to wystarczy aby namówić do zakupu
    Today we are living our future memories..

Tagi dla tego tematu

Uprawnienia