Cytat Napisał Tuti
Cytat Napisał PietereQ
Historia motoryzacji to nie tylko alfa i jej sukcesy przedwojenne.
Po wojnie Alfa tez odnosila sukcesy w Grand Prix...

To forum Alfy wiec malo kto poleci Furemu z czystym sumieniem Porsche? Dla mnie w samochodzie liczy sie co innego niz to ze ponoc sie nie psuje i ponoc rdza go nie zzera. Jakby bylo inaczej kupilbym Golfa. Nie zauwazylem, zeby ktos Furemu napisal, zeby zostawil GTA bo jest lepsza od Porsche i mysle, ze wszyscy wiedza, ze Porsche zajmuje wyzsza polke niz AR. Tylko czy ta sama polke co Ferrari? Pod wzgledem osiagow moze i sa w stanie z nimi konkurowac, ale... Piszesz PietereQ jaka to Alfa jest skundlona przez Fiata, tu masz racje. Tylko czy taka marka jak Porsche nie kundli sie reklamujac na stronach miesiecznikow dla mezczyzn za 8 zl? Wypuszczajac na rynek SUVa czy limuzyne? Wspolpracujac z Nissanem? Jesli chodzi o czesci Fiata w Alfach to w Seacie bylo cos takiego jak Porsche System, nie wiem dokladnie co to bylo. Chodzi mi o to: czy logo Astona bylo w Roverze? Ferrari w Fiacie Tipo? Rollsa w BMW itd. A Porsche firmowalo jakiegos hatchbacka, ktorym gosposie domowe jezdzily po przyprawy do rosolu. Zeby kupic Porsche wystarczy byc majetnym i jechac w dresach do salonu Skody, do serwisu - tez do Skody. Czy wlasciciel Ferrari jedzie do prowincjalnego serwisu Fiata zeby zmienic olej?
Porsche po prostu jak na te klase cenowa nei budzi emocji, nie ma ducha, maly chlopiec pewnie nie sni o Porsche w kolorze bialym czy nawet czerwonym, ktore nabedzie za 20 lat w salonie Skody w Koziej Wolce.

911 to kultowe auto, ale zeby slinic sie na widok zdjec czegos co wyglada jak rozplaszczona zaba? Z tego co slyszalem to 944 to najmniej udany model Porsche, dla mnie wyglada jak zniemczony japonczyk. Jedyny zadbany egzemplarz widzialem na zlocie, ale byly tez takie ktore staly pod blokiem i mialy wiecej rudego niz Fiaty 126p ktore aktualnie jezdza po drogach...

Jakbym mial okazje kupic Carrere za cene Alfy GTA to z pewnoscia bym kupil. Ale jakbym byl na tyle kasiastym, zeby kupic po normalnej cenie to pomyslalbym nad czyms bardziej narazonym na korozje... Nie wiem PietereQ ile dales za GTV6, ale 944 to chyba podobny przedzial cenowy... Chyba, ze mowimy o innych modelach.

PS
Jak GTV6 wypadla w porownaniu plastikow z 944?
Tuti jedna prośba, jak kogoś cytujesz to cytuj daną osobę bo ja nie jestem autorem wypoeidzi w twoim cytacie ok?
Ajak wypadła? oczywiscie że gorzej przecież to alfetta. Choć niewiele mnie to interesuje bo nie mam jakiegoś fetuszu macania deski jak dziennikarze motoryzacyjni pokroju autoszita.

Odnośnie wypowiedzi na ametykańskim forum VW. Ktoś wrzucił zdjecia gtv i wiara w przeciwenstwie do nas nie zaczeła jechać bo to włoskie gówno tylko, teksty typu "fajnie wygląda, zakochałem sie, moja mama kiedys taka miała lubiłem to auto potem stracilem miłosc do niego, jaki byłem wtedy głupi...
Ehh Dobra ważne że alfy "rzondzom"