Strona 2 z 2 PierwszyPierwszy 12
Pokaż wyniki od 11 do 17 z 17

Temat: Felgi 17 TOORA

Użytkownik Romeo Avatar twardy
    Mieszka w
    Bielawa/Wroc
    Auto
    Była 156 20V, chwilowo jakieś Mitsu

Domyślnie

podeślij proszę na PW jak masz jakiś namiar na ta firme

Użytkownik Romeo Avatar sn00p
    Mieszka w
    Wrocław.
    Auto
    1999r AR 146 1.4 TS 16v -> 2004r AR 156 SW 1.9 JTDm -> 2002r AR 156 2.4 JTD

Domyślnie

Cytat Napisał twardy Zobacz post
    dlugiwaw --> widzę również bez tego logo: http://allegro.pl/item987498408_5x98...plet_4szt.html

Dzisiaj moja cierpliwość i uprzejmość i ratowanie dup się skończyły!

W podziękowaniu za wynegocjowanie naprawy na częściach oryginalnych, szacuję, że na sumę ok 20000zł jak nie lepiej, po zgłoszeniu wątpliwości co do felg dzisiaj na ramce tablicy rejestracyjnej ku moim oczom ukazał się pięknie wyskrobany napis: "HUJ".

Na dodatek osoba, która zawiozła moje szanowne 4 litery, bo nie mam przecież auta została wyproszona z serwisu, po tym jak się odezwała, że 1kg różnicy na osi może nieść za sobą konsekwencje jeśli chodzi elementy przeniesienia napędu.

Komuna i tyle! Na nieszczęście nie wiedzieli kim jest ta osoba i jego przełożony. Jeśli to kiedykolwiek przeczytają: pozdrawiam - na prawdę się starałem i nie chciałem popsuć naszych relacji. Nawet przez moment myślałem, żeby pójść Wam na rękę po tym jak Wasz pies porysował mi samochód, którego połowę trzeba teraz malować.
    Pracownicy wzorowo - szef po prostu kompetencja 0/10 - najmądrzejszy.

FAP poinformowany, po weekendzie orzecznictwo szkód moralnych, utraty wartości pojazdu, sąd...
    Pytałem - czy chcecie robić, bo jestem cholernie dokładną osobą!

Powodzonka - nikomu nie życzę podobnej sytuacji, bo nerwów trochę przy tym jest...
    Pracownik serwisu Ci uja na ramce wyskrobał ?
    A to pajac !

Jeśli będziesz robił im dymu to koniecznie opisuj sytuację na forum
    Powodzenia.
    Pzdr.

Mieszka w
    Bielawa/Wroc
    Auto

Domyślnie

Update:

Fota kartonu felgi - natomiast na felgach jest 156084654 :

Felga od wewnątrz (niestety fota robiona telefonem):
    http://img193.imageshack.us/img193/4562/20100409011.jpg

Wypowiedzenie wojny:

A tu kawałek nowej felgi i wygląda na to, że przy wentylku jest logo, które wg. kolegi dlugiwaw może świadczyć, że to chińszczyzna:
    http://img46.imageshack.us/img46/7321/czytochinskie.jpg

WaWeR
    Gość

Domyślnie

Cytat Napisał twardy Zobacz post
    podeślij proszę na PW jak masz jakiś namiar na ta firme
    poszło na PW

Mieszka w
    Bielawa/Wroc
    Auto

Domyślnie

FAP wyjaśnia sprawę.

Narazie wiem tylko tyle, że felgi 156089093 (numer, który jest na kartonach) produkuje SPEEDLINE.

Co do logo obok wentylka - to występuje zarówno na moich TOORA jak i na nowych felgach bez oznaczeń. Więc obalam teorię, żeby w ten sposób rozpoznawać, czy to "chińszczyzna".

W każdym razie, powinni zmienić 4szt skoro TOOR nie ma już nigdzie na magazynach...

Użytkownik Rowerzysta Avatar Marcino20
    Mieszka w
    DDZ
    Auto
    AR 159 1.9 JTD 16V

Domyślnie

Nasz cudowny serwis ASO Bogusz w Dzierżoniowie, nie bójmy robić się im reklamy miałem z nimi również dwa razy przygodę z poprzednim autem, trzęsło na wolnych, benzyna, nic nie pomagało więc oddałem do ASO i co? Moje auto zyskało na wartości dostało nowych części na około 1000zł plus robocizna do tego. Tłumaczenie szefa serwisu:
    - nie mogliśmy sprawdzić tego, ponieważ tamto nie działało i dawało złe odczyty, więc musieliśmy to wymienić, do tego jeszcze źle zachowywało się to i to... Suma sumarum miałem od sondy lambdy (chociaż wymieniałem ją dwa miesiące przed oddanie do ASO i kupowałem ją u nich, ale wg nich już nie działała dobrze), świec, krokowca itp same nowiutkie części, ręce mi opadły.
    Co najlepsze, problem nie ustał, dalej to samo!!
    Nie wiedzieć czemu oddałem jeszcze raz na wymianę sterownika poduszki powietrzenej, ulokowany pod nagrzewnicą, często się zdarzało, że nagrzewnica puszczała po kilku latach i zalewala sterownik tak też się u mnie stało, wymieniłem ją lecz do sterownika bałem się podchodzić sam. Robili trzy podejścia w ASO, kasowali za każde i za każdym razem coś im nie pasowało nowego!
    Przy trzecim razie nie wytrzymałem, powiedziałem co myślę, odjechałem bez płacenia im i od tamtej pory omijam ten pseudo serwis

Wzięło mnie na napisanie tej historyjki jak przeczytałem, że nawet wyceny po szkodzie nie potrafią dobrze zrobić znajomemu Twardy, no brak słów!
    Ostatnio edytowane przez Marcino20 ; 13-04-2010 o 10:03
    Było 156 jtd 16v, jest 159 jtdm 16v

Mieszka w
    Bielawa/Wroc
    Auto

Domyślnie

W sumie, to ja byłem zawsze zadowolony. Pozytywni ludzie tam pracują, wpadki się zdarzają i myślę, że wszystko można wyjaśnić.
    O wiele więcej nerwów zjadłem przez PZU i nie zdziwiłbym się, gdyby "huja" wydrapał ktoś od nich, hehehe. Nie sądzę, aby był przekręt z alusami w serwisie. To juz sprawa FAP, żeby wyjaśnili i przesłali swoje stanowisko. Dla mnie jako klienta, dziwne jest, że nie ma oznaczeń, które pozwoliłyby mi zidentyfikować felgi. Brak napisu "made in...", niewłaściwy numer, którego nie można znaleźć z katalogach, oraz brak producenta... Za dużo niewiadomych.

Tagi dla tego tematu

Uprawnienia