Zauważyłem że są panele zegarka z dodatkowymi kontrolkami. Może ktoś ma takie cuś u siebie. Za co odpowiadają tamte kontrolki? Czy przekładka takiego zegarka wymusza jakieś przeróbki?
Zauważyłem że są panele zegarka z dodatkowymi kontrolkami. Może ktoś ma takie cuś u siebie. Za co odpowiadają tamte kontrolki? Czy przekładka takiego zegarka wymusza jakieś przeróbki?
Ten panel to Alfa Control, kontroli sygnalizują niski poziom płynu chłodzącego, płynu do spryskiwania szyb, przepalanie żarówek stopu i inne. W swojej też tego nie mam, z przełożeniem na pewno nie będzie łatwo. Przypuszczam, że nie masz w swojej AR zamontowanych czujników odpowiedzialnych za te wskazania. Musiał byś więc zainstalować całą instalację Alfa Control, co wiąże się choćby z wymianą zbiornika wyrównawczego płynu chłodzącego.
Hmm no właśnie w tej nowej mam czujnik i płynu i cieczy chlodzącej. Tylko myślę czy tam nie będzie jakiegoś komputerka dodatkowego?
w skrzynce bezpieczników widziałem ze cos jest dodatkowego jakieś złacza
A tak z innej beczki, powiedzcie mi jak sprawdzić co jest padnięte czy czujnik w zbiorniczku spryskiwaczy, czy kable może, bo nigdy ta kontrolka akurat mi nie działała.
Może się pływak zawiesił, odłącz kabel od czujnika i zewrzyj ze sobą styki.