Pokaż wyniki od 1 do 10 z 10

Temat: pytanko ????

lacky
    Gość

Domyślnie pytanko ????

czy polos lewa kpl w 2.4jtd jest taka sama jak w 2.0 lub 2.5 benzynie .mowie oczywiscie o modelu 166 .musze wymienic i mam do wybory tylko z 2.0 benzyny

Użytkownik Alfa i Omega
    Mieszka w
    wroclaw
    Auto
    alfa 166 2.4 jtd

Domyślnie

Wpisz na allegro w wyszukiwarke alfa romeo 166 przegub. poszukaj też na Lanci. Z tego co się orjentuję to są to rużne przeguby, ale sprawdz na allegro.
    Mam nadzieje że ktoś odpowie na mojego posta dotyczącego wymiany tego przegubu, bo mnie też to dotyczy.

Bedboys
    Gość

Smile

Jest inna ma inną ilość zębów na przegubie wewnętrznym.

lacky
    Gość

Domyślnie

Cytat Napisał Bedboys Zobacz post
    Jest inna ma inną ilość zębów na przegubie wewnętrznym.
    ale 2.5 tez ma inna ??? 2.0 chyba tak ale 2.5 mysle ze powinno byc to samo bo kiedys kupowalem zewnetrzny i chyba byl z 2.5

Użytkownik Fachowiec Avatar QBA
    Mieszka w
    Częstochowa
    Auto
    ALFA 166 SWAP 3.0+Q2 / ALFA 166 2.4 20v FL 180 HP/Jumper 2.8 JTD /Fiat Regata/Alfa 147 JTD 8v

Domyślnie

Ilość zębów jest raczej taka sama ale różnią się raczej długościami.
    http://www.flar-ital.pl/ - CZĘŚCI ZAMIENNE- SERWIS: Lancia, Fiat, Alfa Romeo
    USŁUGI AUTOLAWETĄ- POMOC DROGOWA

lacky
    Gość

Domyślnie

Cytat Napisał QBA Zobacz post
    Ilość zębów jest raczej taka sama ale różnią się raczej długościami.
    czyli niema mozliwosci zalozenia z benzyny ??? a moze ktos sie orientuje jak znalesc orginalny numer tego przegubu wewnetrznego ???

Bedboys
    Gość

Domyślnie

Cytat Napisał lacky Zobacz post
    czyli niema mozliwosci zalozenia z benzyny ??? a moze ktos sie orientuje jak znalesc orginalny numer tego przegubu wewnetrznego ???
    Nie ma oryginalnego numeru przegubu wewnętrznego bo w oryginale występuje tylko kompletna półoś. Benzyny mają przegub wewnętrzny homokinetyczny a diesel krzyżakowy te przeguby mają inną ilość zębów i średnicę. Przerobiłem ten temat szukając samego przegubu, niby można znaleźć informację że niektóre benzynowe siniki też mają krzyżakowe przeguby ale w praktyce nie udało mi się takiego spotkać.

lacky
    Gość

Domyślnie

Cytat Napisał Bedboys Zobacz post
    Nie ma oryginalnego numeru przegubu wewnętrznego bo w oryginale występuje tylko kompletna półoś. Benzyny mają przegub wewnętrzny homokinetyczny a diesel krzyżakowy te przeguby mają inną ilość zębów i średnicę. Przerobiłem ten temat szukając samego przegubu, niby można znaleźć informację że niektóre benzynowe siniki też mają krzyżakowe przeguby ale w praktyce nie udało mi się takiego spotkać.
    a AR 156 2.4jtd ma takie same czy inne ????

Użytkownik Pasjonat
    Mieszka w
    Lublin
    Auto
    BMW E61 545i żony, E61 530xD do orania pola :)

Domyślnie

lacky mam luzem kompletną półoś od 166 V6, weź w rękę suwmiarkę i jak podasz mi wymiaru przegubu wewnętrznego to porównam Ci z moją półośką i będzie wiadomo.
    10.2008-16.11.2012r. 156 3,0 V6 24V Q2 278KM@312Nm - pozostały piękne wspomnienia

Porting głowic, budowa silników do motorsportu, budowa układów wydechowych, kolektorów ssących ITB, indywidualnych części do motorsportu

Zapraszam => https://www.facebook.com/Ku%C5%9Bmie...37265/?fref=ts

lacky
    Gość

Domyślnie

poloska lewa wyciagnieta i wyslana do naprawy )))