Dokładnie.
Ten patent nad filtrem powietrza
Dokładnie.
Ten patent nad filtrem powietrza
Pompka nie chce mi działać:/ ale też nie sprawdzałem jej na krótko. Oddam znajomemu mechanikowi moją AR156 który mi ją dopieści tylko pierw muszę zebrać odpowiednie potrzebne części. Brak mi tylko obudowy filtra powietrza no ale chyba znalazłem go w końcutylko do was pytanie czy to będzie cały komplet który potrzebuję? Od przepływomierza mam cały do wymiany więc czy to będzie ok?
http://moto.allegro.pl/item966072581...rza_tanio.html
p.s.
Jak będzie działać już pompka dam znać co było nie tak![]()
Ostatnio edytowane przez zabazsc ; 15-04-2010 o 14:35
A ja dalej wałkuje temat obudowy filtra:/ mianowicie teraz pytam czy ma ktoś chociaż zdjęcie jak wygląda cały komplet tej obudowy do 1,9JTD? Albo choć niech opisze z czego się składa (głownie chodzi mi o to jak wygląda chwytak. Czy jest to tylko sama rura, czy jak w przypadku benzyny). Bo mam okazję kupić obudowę ale bez chwytaka, ale jeśli to sama rura to takową mam. Dzięki wszystkim za pomoc![]()
Wiem, że pewnie już zanudzam, ale naprawdę potrzebuje pomocy w sprawie tej obudowy:/ może mi ktoś wyjaśnić chociaż jak wygląda komplet tej obudowy wraz z chwytakiem(jak to dokładnie wygląda) oraz rezonatorem(również co to takiego) miło by było zobaczyć tego jakieś fotki
pozdrawiam
Wyskoczyłeś z tym postem jak Filip z konopi bez majtekOd tego jest forum żeby na nim szukać, a temat przepływki w ogóle mi mi się nie kojarzy z pompką od spryskiwaczy.
Na twoje pytanie przepływka jest na filtrze powietrza- tam gdzie dochodzą kabelki.
---------- Post dodany o godzinie 16:19 ---------- Poprzedzający go post został napisany o godzinie 16:14 ----------
Fotek poszukaj na eperze a rezonator to taka zamkniętą puszka przyczepiona do rury przy filtrze powietrza- do czego służy I dont know.
No co do przepływki to wiem, ale nie wiem jak wygląda komplet obudowy filtra powietrza, a głównie chwytak:/ czy to sam rura taka powyginana i podłącza się do obudowy filtra czy coś większego. Bo takową mam gdzieś pod spojlerem ją znalazłem w ogóle nie podczepioną do niczego:/ a ściana obudowy gdzie ma być podłączony chwytak w ogóle jej nie ma:/ widać od tej strony filtr powietrza:/
Co do zdjęcia na eperze nie potrafię znaleźć i jeszcze ten język, z którym prawie nie miałem styczności więc go nie rozumiem.
p.s.
Co do tego gdzie zamieściłem pytanie o obudowę to temat jest ogółem o mojej alfiebym nie pisał 100 tematów, a w jednym wszystko
tak mi wygodniej. No i nie ma śmietnika na forum
![]()
Nie obraź sie ale moim skromnym zdaniem to jest właśnie śmietnik na forum. Zwróć uwagę na to, że po temacie tego postu nie wiadomo nic konkretnego. Nawet jeśli ktoś udzieli Ci odpowiedzi na te pytania to tylko Ty na nich skorzystasz. Ktoś kto będzie miał w przyszłości takie same pytania nie znajdzie odpowiedzi uzywając opcji "szukaj" bo temat jest bardzo ogolny. Lepiej jest zadawać konkretne pytanie i otrzymywać konkretne odpowiedzi. No ale może sie myle...
Ja tam ekspertem od forum nie jestemz jednej strony masz rację ale z drugiej pomocne jest to dla mnie. Bo ja wiem gdzie mam dla siebie co szukać. Ale oczywiście to forum i nie można być samolubem
więc będę robił jak inni i pisał nowe tematy
hehe i starał się ich nie powielać w kółko.
Miałem napisać jak pompka będzie już działać i otóż działaproblem polegał na tym, że ja złą wtyczkę wkładałem, bo okazało się, że obok schowana wisiała druga taka sama(ale różne kolory czarna i biała) i to ta biała była od pompki spryskiwaczy. Do czego druga to nie wiem.. Może ktoś z was wie?
I skoro już tu również piszę o obudowie filtra powietrza, to może mi ktoś tak mniej więcej powiedzieć co mam odkręcić i czy lepiej od dołu czy z góry? By ją wymienić? Bo w końcu udało mi się znaleźć jąbędę wdzięczny za pomoc. Pozdrawiam.