Mam problem z kontrolką ABS, a raczej jej brakiem. Po przekręceniu kluczyka w pozycję MAR są testowane wszystkie układy i kontrolka ABS powinna się zaświecić na kilka sekund, u mnie się nie zaświeca, ABS działa. Spalona żarówka czy coś innego?
Mam problem z kontrolką ABS, a raczej jej brakiem. Po przekręceniu kluczyka w pozycję MAR są testowane wszystkie układy i kontrolka ABS powinna się zaświecić na kilka sekund, u mnie się nie zaświeca, ABS działa. Spalona żarówka czy coś innego?
A ABS działa??Pytam bo miałem sytuacje że ktoś wyjął specjalnie żarówkę żeby nie było widać że jest błąd ;/ Jeżeli jednak ABS działa to prawdopodobnie żarówka się spaliła.
Proponuję rozebrać Ci licznik i zobaczyć jak się mają kontrolki. Ja miałem od początku posiadania swojej AR taki problem, że w ogóle nie paliły mi się kontrolki od poduszek. Żadnych błędów na kompie ani innych niepokojących objawów. Po rozebraniu licznika okazało się, że kontrolki od poduszek mam zaślepione szmatkami. Po wyjęciu szmatek kontrolki normalnie działają![]()
Dlatego sprawdź licznik czy nie masz podobnej sytuacji.
Dzięki za odpowiedzi, tylko może mi ktoś jeszcze powie jak się do tego dobrać, kontrolka jest na panelu między zegarami prędkościomierza i obrotomierza, wiecie
jak to rozkręcić?
Tak, kontrolka jest na tym panelu pomiędzy zegarami. W tym panelu u góry patrząc od spodu jest śruba którą odkręcasz. I tym sposobem już ten element powinien bez problemu odskoczyć![]()