-
145 jtd
Pytałem już w innych temacie, ale wydaje mi się , że tutaj bardziej odpowiedni dział...
Która wg Was lepsza? Czy w ogóle godne uwagi?
http://moto.allegro.pl/item993499748...uper_stan.html
http://www.otomoto.pl/index.php?sect=show&id=C11787260
-
Witam!
Posiadam 145 1.9 JTD od sierpnia 2008 więc trochę już znam ten samochód...
1. wnętrze zadbane, przyjemne-trwałe welury, kierownica jak i gałka skórzane, wyglądają na nieźle utrzymane. Szczeliny karoserii równe, emblemat przedni bardzo zużyty, a z tyłu prawie nowy-tylny pewnie po wymianie, warto sprawdzić czy działa otwieranie bagażnika. Pod maską dośc czysto, brak osłony klem na akumulatorze, chłodnica klimatyzacji dość nowa, ma jeszcze czytelną naklejkę, podpory kolumn zawieszenia pomalowane, przewody wodne dość zanieczyszczone, również zbiornik wyrównawczy w środku ma dziwne kolory. Naklejki i tabliczki pod maską kompletne, możliwe że oryginalne. Warta bardziej szczegółowego przeglądnięcia-przy oględzinach sprawdź jak się nagrzewa (90 stopni powinna osiągnąć po około 4-5 km przy obecnych temp) oraz wiele innych parametrów.
2.Stoi już dość dlugo na sprzedaż-cena trochę wysoka, ogólnie wnętrze też w niezłym stanie, uwagi podobne jak w poprzedniej, tutaj tylko gałka zmiany biegów bardzo zmęczona. Warto zapytać skąd była sprowadzona, jeśli z Niemiec to na 100% nie została kupiona w tym kraju, wszystkie 145 po modernizacji z kwietnia 1999 miały w Niemczech seryjnie 4 poduszki powietrzne, bardziej prawdopodobne jest więc pochodzenie z Włoch.
Pozdrawiam Michał
Ostatnio edytowane przez MICHAL-TBG ; 18-04-2010 o 14:11
-
Dzięki, sporo cennych uwag. To jest właśnie to - swoje auto znam na wylot, wiem co w konkretnym modelu się zacina, psuje i jak powinno wyglądać... Niestety w temacie 145 dopiero się orientuję i nie chciałbym wtopić
Dzwoniłem już do sprzedawców obu Alf, mam już VIN niebieskiej. Jutro jadę do ASO i będę dowiadywać co tam piszczy. Masz rację, że musi długo stać, bo sprzedawca dosyć skory do negocjacji (co przez telefon nie jest regułą).
Właśnie o poduszki miałem pytać - różnice są we wnętrzu - srebrna ma taką typową "zaślepkę", w niebieskiej jest inaczej - nie ma poduszki czy po prostu inne wnętrze? W opisie jak byk jest 4xairbag - muszę o to dopytać.
Jeszcze jedna sprawa - czy biorąc pod uwagę wnętrze właśnie, przebiegi wydają się realne? Dokładnie przyjrzałem się zdjęciom i rzeczywiście nr 2 dość mocno zmęczona... Niepokoi mnie również fotel kierowcy...
-
Sprawdź czy szyby się dobrze otwierają, czy w lampach środek nie lata, otwieranie bagażnika.
-
Przyjrzyj się w tej srebrnej nadkolom zwłaszcza z tyłu po stronie kierowcy. I klapa chyba nie jest równa.
-
Też zauważyłem, że z lewej strony klapa trochę odłazi. Ogólnie jak dla mnie nie dyskwalifikuje to auta, jeśli naprawa była dobrze zrobiona. Zdjęcia są dosyć wyraźne i raczej jakimś totalnym struclem nie jest.
Dlatego postanowiłem, że jadę we wtorek albo w środę obejrzeć autko...
Jakby ktoś z okolić Gostynina - np. Płocka miał trochę wolnego, to byłby wdzięczny za pomoc przy oględzinach auta 
I jeszcze jedna sprawa - jak wygląda powrót takim autem do domu? Można w jakiś sposób wracać na kołach (wykupując jakieś tygodniowe ubezpieczenie np.) czy płacę, załatwiam formalności i dopiero jadę drugi raz po auto (chciałbym tego uniknąć)?
Uprawnienia