pytanie co zrobić zeby pionier 3200ub grał bez zapłonu ?? AR156 ????
pytanie co zrobić zeby pionier 3200ub grał bez zapłonu ?? AR156 ????
wszystko zależy od podłączenia radia z kablami. Jest opcja podłączenia do zasilania stałego. Tak na odległość trudno wytłumaczyć
weź najprostszy miernik , wystarczy taka neonówka , która pokazuje gdzie jest napięcie. odepnij kostkę ISO (są tam dwie , jedna od głośników, druga zasilająca. w tej od głośników jest 8 podobnych kabli , Ciebie interesuje ta z grubym czerwonym kablem - zasilanie) i sprawdź na którym kablu jest "+" bez przekręconego kluczyka w stacyjce. potem sprawdź na którym kablu pojawia się "+" po przekręceniu. ten ostatni odetnij i zaizoluj żeby Ci zwarć nie narobił. zostaw tylko przy kostce kawałek kabla i połącz do tego kabla na którym masz napięcie cały czas. i.... Gotowe![]()
Chyba na żółtym jest stałe napięcie, nieważne, czerwony i żółty z radia podłącz jak kolega radzi z tym o stałym napięciu. Koniecznie obydwa bo nie będziesz miał podtrzymania pamięci w radiu.
I uważaj użytkując takie połączenie, ja niedawno zostawiłem włączone radio na cztery dni i efektem po próbie odpalenia samochodu było padnięcie centralki airbag. (100zł)
Ostatnio edytowane przez slavol ; 20-04-2010 o 09:59
Mustang 2012 3.7 V6 , na razie musi wystarczyć...
zrobiłem u mnie zółty i czerwony musiał isc do czerwonego