Strona 6 z 15 PierwszyPierwszy 123456789101112131415 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 51 do 60 z 143

Temat: Alfa Romeo 159

Użytkownik Znawca Avatar rafter
    Mieszka w
    Pruszków
    Auto
    BMW 540i xDrive G30

Domyślnie

Poduszka kolanowa pod kierownicą widać wystrzeliła
    Napinacze piroteczniczne pasów też pewnie do wymiany ,
    czujniki parkowania na przodzie , bixenony z systemem oczyszczania,
    Wydaje mi się ,że silnik jest przesunięty.

P.S.

co to za awarie były?
    Pingwin :
    1. kolektor ssący
    2. pompa wspomagania kierownicy
    3.przekładnia kierownicza
    4. pompa wspomagania kierownicy - replay
    5. alternator
    Wszystko wymienione na nowe ,bez druciarstwa
    AR 156 1.8 TS ( 2001-2006)
    AR 159 1.9 JTDM 16V ( 2006-2009)
    AUDI A5 2.0 TFSI MTM (2009 -2014)
    BMW 528i F10 ( 2014 - 2019 )
    BMW 540i G30 ( 2019 -

Lewostronnym powolno jeźdźcom mówimy kategorycznie NIE !!!

Pingwin
    Gość

Domyślnie

Odpuść chłopie to auto.

Pawela56
    Gość

Domyślnie

Dzięki za opinie, macie racje pod maską jest spore spustoszenie, ostatnio porównywałem zdjęcia zdrowej alfy do tej, to się znacznie różniła, szkoda, pozdrawiam.

ALFAWORLD
    Gość

Domyślnie 40tys.na 159 wystarczy?

Witam Koledzy.W zwiazku ze moja Bella 166 skonczyla zywot na slupie chce przeskoczyc na 159.czy 40 tys.jest kwota pozwalajaca na zakup przyzwoitego egzemplarza.Stad pytanie do szczesliwych posiadaczy 159-tek.Pozdrawiam i szerokosci

Użytkownik Dwusuwowiec Avatar maciek13
    Mieszka w
    Opole
    Auto
    Alfa Romeo 159 1.9 JTDM 8V

Domyślnie

Witam,
    W styczniu miałem ten sam dylemat - http://www.forum.alfaholicy.org/kupi...y_mozliwe.html

Kupić się da, ale:

• ja za swoją dałem 36tys. - po opłatach, ubezpieczeniu i kilku "drobnych" naprawach w tej chwili zamknąłem się w 44tys.
    • jeździłeś do tej pory V6 więc jeżeli chcesz coś o podobnej mocy to raczej 40tys. może być za mało

Samochodów poniżej 40tys. na otomoto całkiem sporo, ale pytanie ile trzeba będzie w nie zainwestować - bo nie wierzę, żęby egzemplarz w idealnym stanie poszedł za taką cenę.

pozdrawiam

ALFAWORLD
    Gość

Domyślnie

niestety juz nie bedzie v6.teraz bedzie klekocik.napewno czipowany.ten 150km 1.9 chce podniesc na jakies 180 chociaz bardziej bym wolal tego 2.4 machnac o te 20%.zdaje sobie sprawe ze to nie bedzie to samo ale robie 200km dziennie po wawie i wiesz ile to wychodzilo.

MacIntosh
    Gość

Domyślnie

Jak widać, 159 jest juz doceniana przez rynek, wartosc spada wolniej niz innych modeli. Lada chwila zaczną je kraść, jak passaty i beemy

Użytkownik Maniak resoraków
    Mieszka w
    łódzkie
    Auto
    Citroen C4

Domyślnie

Co myślicie o tych ofertach?

http://www.car-copy.com/carcopy/show...gxMDE9cm9mI2Q=

http://www.car-copy.com/carcopy/show...gxMDE9cm9mI2I=

To jest oferta jednego z niemieckich dealerów AR. Tak na pierwszy rzut oka wydaje się bardzo atrakcyjna.

Tylko się zastanawiam, czy stan samochodów wynikający ze zdjęć i z opisów przystaje do ceny, tzn. czy oferta nie jest aż nazbyt "atrakcyjna".

Np. ta czarna Alfa - czy możliwe jest, że auto z 2007 r. z silnikiem diesla będzie miało przebieg tylko 24.000 km i będzie kosztować ok. 68.000 zł?

Bo w tym drugim przypadku (ta grafitowa Alfa) rocznik, cena i przebieg są już chyba bardziej racjonalne (2007 r, ok. 56.000 zł. 97.500 km.). Niestety - tutaj byłaby jeszcze akcyza 18%.

Jak uważacie?

Od jakiegoś czasu przeglądam ich oferty i nie wiem co o nich myśleć.
    Napisałem do nich swego czasu maila, pytając skąd mają 2-3 letnie samochody w tak niskimi przebiegami (rzędu 20-30.000 km.).
    Handlowiec odpisał mi, że wiele z oferowanych przez nich samochodów używanych to auta po wypożyczalniach. No ale przecież w wypożyczalni samochody też nie stoją, tylko jeżdżą. Wiec to raczej nie tłumaczy niskiego przebiegu.
    Poza tym - czy takie "powypożyczalniowe" nie będą za bardzo wyeksploatowane? W końcu klienci nie maję za bardzo powodu, żeby o nie dbać.
    Aczkolwiek na zdjęciach te samochody wyglądają BARDZO dobrze.
    Na ich stronie jest wprawdzie zakładka z opiniami klientów, ale jest oczywoiste, że tam będzie tylko "cukrowanie". Przecież nie zamieściliby na swojej stronie krytycznej opinii.

Użytkownik Dwusuwowiec Avatar maciek13
    Mieszka w
    Opole
    Auto
    Alfa Romeo 159 1.9 JTDM 8V

Domyślnie

Trochę drogie te egzemplarze Pigweed. Na otomoto od groma jest samochodów do 50tys. zł. Coś z tego na pewno warte jest uwagi.

Użytkownik Maniak resoraków
    Mieszka w
    łódzkie
    Auto
    Citroen C4

Domyślnie

Cytat Napisał maciek13 Zobacz post
    Trochę drogie te egzemplarze Pigweed. Na otomoto od groma jest samochodów do 50tys. zł. Coś z tego na pewno warte jest uwagi.
    Gdybym ostatecznie zdecydował się na AR 159 to chodziłoby mi właśnie o 2-3 letnią, w dieslu, z niewielkim przebiegiem i w bardzo dobrym stanie, a przede wszystkim pewną (pewnie każdy by tak chciał ).

Gdybym faktycznie taką znalazł to byłby skłonny nawet zapłacić nieco więcej.

Tymczasem to jest oficjalny diler AR, więc chyba nie sprzedadzą jakiegoś szmelcu.

W przeszłości strasznie naciąłem się na kupnie samochodu z "prywatnej" oferty znalezionej w internecie i teraz się tego trochę boję.

Inną opcja, którą rozważam to demonstracyjny z salonu (np. z oferty fiatautoexpert). Bo na taki całkiem nowy mnie nie będzie stać (planuję przeznaczyć na zakup ok. 70-75.000 zł.)

---------- Post dodany o godzinie 13:51 ---------- Poprzedzający go post został napisany o godzinie 13:21 ----------

Cytat Napisał maciek13 Zobacz post

Kurczę a może masz rację, np. te dwa:
    http://www.otomoto.pl/index.php?sect=show&id=C11880215

http://www.otomoto.pl/index.php?sect=show&id=C12737035

W sumie też od dealera, a nie trzeba tłuc się do Niemiec. I wyposażenie też porównywalne (a w tym z czerwonymi siedzeniami nawet chyba lepsze).

---------- Post dodany o godzinie 13:55 ---------- Poprzedzający go post został napisany o godzinie 13:51 ----------

Tak się tylko zastanawiam - jeśli dealer AR sprzedaje samochód swojego klienta to chyba przebieg, który podaje w ogłoszeniu jest wiarygodny, nie?

Tagi dla tego tematu

Uprawnienia