Kupilem tube z wzmacniaczem i nie mam pojecia jak to podłączyć , moze jest wystawiony przewód oryginalny np.z instalacji BOSE
Może ktoś z was podłanczał , mam oryginalne radio i kierownice wielofunkcyją, POMOCY .![]()
Kupilem tube z wzmacniaczem i nie mam pojecia jak to podłączyć , moze jest wystawiony przewód oryginalny np.z instalacji BOSE
Może ktoś z was podłanczał , mam oryginalne radio i kierownice wielofunkcyją, POMOCY .![]()
Ostatnio edytowane przez bracik156 ; 24-04-2010 o 17:39
Opiszę Ci tak w skrócie. Wzmacniacz musisz zasilic, czyli potrzebujesz gruby kabel aby poprowadzic prąd do wzmacniacza z akumulatora, na którym mocujesz bezpiecznik odpowiadający mocy najlepiej zaraz przy aku, masę łapiesz gdzieś w bagażniku i podłączasz do wzmaka, doprowadzasz jeszcze kabel plus (niebieski) od radia odpowiadający za wysuwanie antenki tak aby wzmak włączał i wyłączał się wtety kiedy włączysz radio. W radio wpinasz chin-che i prowadzisz do wzmaka. Do tuby podpinasz kable i wpinasz do wzmacniacz odpowiednio + i -. Włączasz audio i sprawdzasz jak gra twój nowy nabytek
Jak czegoś zapomniałem to ktoś dopisze
Dzieki bardzo , ale tyle ja wiem . Interesuje mnie podłączenie sprzętu do orginalnej instalacji, moze jest taka mozliwosc . Jak ktos cos wie to bardzo poprosze o podpowiedz.
Nie ma możliwości podłączenia do oryginalnej instalacji tak jak kolega wyżej napisał musisz ciągnąć nowe kable od:
-plusa akumulatora do wzmacniacza
-od sterowania radiem do wzmacniacza
-chinche od radia do wzmacniacza
Zestaw kabli do podłączenia wzmacniacza kupisz na Allegro np. taki
http://allegro.pl/item1004464510_pei...za_i_tuby.html
ale z tego co widzę nie orientujesz się w tym temacie za bardzo więc lepiej podjedź do jakiegoś elektryka samochodowego lub do firmy z car audio i oni ci to podłączą![]()
Ostatnio edytowane przez Pa1n ; 24-04-2010 o 20:15
pod co podpiąc kable przy radiu dodam ze nie ma przy fabrycznym chinche(czinczy)
[IMG][/IMG]Lubia chlyb ze tustym
![]()
możesz spróbować czegoś takiego:
http://www.allegro.pl/item999723870_...konwerter.html