Pokaż wyniki od 1 do 6 z 6

Temat: pomocy ??!!

bracik156
    Gość

Domyślnie Pomocy ??!!

Kupilem tube z wzmacniaczem i nie mam pojecia jak to podłączyć , moze jest wystawiony przewód oryginalny np.z instalacji BOSE
    Może ktoś z was podłanczał , mam oryginalne radio i kierownice wielofunkcyją, POMOCY .
    Ostatnio edytowane przez bracik156 ; 24-04-2010 o 17:39

dududs
    Gość

Domyślnie

Cytat Napisał bracik156 Zobacz post
    Kupilem tube z wzmacniaczem i nie mam pojecia jak to podłączyć , moze jest wystawiony przewód oryginalny np.z instalacji BOSE
    Może ktoś z was podłanczał , mam oryginalne radio i kierownice wielofunkcyją, POMOCY .
    Opiszę Ci tak w skrócie. Wzmacniacz musisz zasilic, czyli potrzebujesz gruby kabel aby poprowadzic prąd do wzmacniacza z akumulatora, na którym mocujesz bezpiecznik odpowiadający mocy najlepiej zaraz przy aku, masę łapiesz gdzieś w bagażniku i podłączasz do wzmaka, doprowadzasz jeszcze kabel plus (niebieski) od radia odpowiadający za wysuwanie antenki tak aby wzmak włączał i wyłączał się wtety kiedy włączysz radio. W radio wpinasz chin-che i prowadzisz do wzmaka. Do tuby podpinasz kable i wpinasz do wzmacniacz odpowiednio + i -. Włączasz audio i sprawdzasz jak gra twój nowy nabytek

Jak czegoś zapomniałem to ktoś dopisze

bracik156
    Gość

Domyślnie

Dzieki bardzo , ale tyle ja wiem . Interesuje mnie podłączenie sprzętu do orginalnej instalacji, moze jest taka mozliwosc . Jak ktos cos wie to bardzo poprosze o podpowiedz .

Pa1n
    Gość

Domyślnie

Nie ma możliwości podłączenia do oryginalnej instalacji tak jak kolega wyżej napisał musisz ciągnąć nowe kable od:
    -plusa akumulatora do wzmacniacza
    -od sterowania radiem do wzmacniacza
    -chinche od radia do wzmacniacza

Zestaw kabli do podłączenia wzmacniacza kupisz na Allegro np. taki
    http://allegro.pl/item1004464510_pei...za_i_tuby.html
    ale z tego co widzę nie orientujesz się w tym temacie za bardzo więc lepiej podjedź do jakiegoś elektryka samochodowego lub do firmy z car audio i oni ci to podłączą
    Ostatnio edytowane przez Pa1n ; 24-04-2010 o 20:15

ViP Maniak resoraków Avatar Rufik
    Mieszka w
    Ruda Śląska
    Auto
    wigry 3/AR166 1,4 tdi

Domyślnie

pod co podpiąc kable przy radiu dodam ze nie ma przy fabrycznym chinche(czinczy)
    [IMG][/IMG]Lubia chlyb ze tustym

Użytkownik Embrion
    Mieszka w
    wro
    Auto
    156 2.0 ts

Domyślnie

możesz spróbować czegoś takiego:
    http://www.allegro.pl/item999723870_...konwerter.html