Strona 2 z 2 PierwszyPierwszy 12
Pokaż wyniki od 11 do 17 z 17

Temat: Wahacze QAP - Reklamacja ?

Użytkownik Znawca Avatar Izane
    Mieszka w
    Mysłowice- Śląskie
    Auto
    Alfa 159 1.9JTDm, MiTo 1.4 155KM Były: Alfa Romeo Giulietta QV TCT,Alfa Romeo 156 2.4JTD

Domyślnie

Cytat Napisał bocian Zobacz post
    powiedz to mojemu portfelowi :-(
    Portfelu Bociana, musisz wiedzieć że niestety przy jego obniżonym zawieszeniu i dużych kołach będzie Twój właściciel 'Bocin' często wyjmował pieniądze na nowe wachacze.

powiedziałem

U mnie cały przód wachaczy FAST (czyli coś jak QAP) ... 2000 km niecałe i już podobno prawy górny wachacz do wymiany
    Alfa Romeo 159 1.9 JTDm 150@190 KM
    Alfa Romeo MiTo 1.4 T.B. 155KM
    Alfa Romeo Giulietta Quadrifoglio Verde TCT '16

Alfa 156 2.4 JTD CF2 136@175 KM 370 NM Sportpack

"Moja jest tylko racja i to święta racja. Bo nawet jak jest twoja, to moja jest mojsza niż twojsza. Że właśnie moja racja jest racja najmojsza!"

Użytkownik Romeo Avatar michal87tg
    Mieszka w
    Tarnowskie Góry
    Auto
    AR 156 po FL SportWagon 1.9 JTDm

Domyślnie

a wymieniałem gumy na drążku stabilizatora? może tam ci się wybiło teraz bo dziwne mi to że tak szybko by się ci te zawieszenie wybiło też mam QAP i jeżdżę już rok i nic od 8 miesięcy na -30 no a 17" felgach nie mówię bo dopiero jeżdżę tydzień więc nie mam rozeznania ale mam nadzieje że jeszcze trochę posłużą

kiciel
    Gość

Domyślnie

no wiec bylem u mechanika , i do wymiany przednie wahacze górne, oraz 4 wahacze poprzeczne. Oraz nieziemski łomot powodował urwany wieszak od wydechu. Co do wahaczy górnych to jakie najlepiej kupic ? i gdzie w Krakowie dostałbym takie w niskiej cenie ?
    Pozdrawiam.

Użytkownik Quadrifoglio Verde Avatar alces1
    Mieszka w
    Żegocina
    Auto
    AR 159 JTDm Ti, AR Giulietta Sport, AR Spider 3.0 V6

Domyślnie

Cytat Napisał kiciel Zobacz post
    no wiec bylem u mechanika , i do wymiany przednie wahacze górne, oraz 4 wahacze poprzeczne. Oraz nieziemski łomot powodował urwany wieszak od wydechu. Co do wahaczy górnych to jakie najlepiej kupic ? i gdzie w Krakowie dostałbym takie w niskiej cenie ?
    Pozdrawiam.
    Najpewniejsze są TRW lub Delphi, następnie VEMA i cała reszta, która stoi cenowo i jakościowo w jednym szeregu.
    Niestety TRW i Delphi to wysoka półka cenowa, ale i jakościowa. Kompromis to VEMA, ale ja osobiście nie miałem jeszcze z nią do czynienia. Uważam, że warto dołożyć i mieć spokój, chociaż przy najbliższej wymianie rozważę też właśnie części VEMY.
    Gdzie kupić? Jeśli masz kogoś ze zniżką w IC, to możesz popytać, a tak to najtaniej na allegro.
    Popytaj też forumowego kolegi Puotka ma dobre ceny na części.
    Pozdrawiam.
    - Rafał

Sprzedam naklejki: koniczynki QV 3D
    http://www.forum.alfaholicy.org/pozo..._dostepne.html

Użytkownik Rowerzysta
    Mieszka w
    Lublin
    Auto
    156 1.9 JTD 16V M-Jet 2004r.

Domyślnie

Osobiście nie polecam Delphi, mi górne wahacze rozpadły się po 8k km na tulejach. Przy przednim zawieszeniu nie warto kombinować, różnice w cenie nie są znowu aż tak wielkie, więc lepiej dołożyć parę zł do TRW, które trochę pojeżdżą. Z tyłem już jest lepiej bo nie pada tak szybko, w swoim samochodzie mam komplet VEMA jeździ od 12k km i jak na razie złego słowa nie powiem. Przyczyną szybko padających wahaczy jest często ich niepoprawny montaż, sporo o tym znajdziesz na forum, bo 1500 km to mało nawet jak na QAP.

Użytkownik Quadrifoglio Verde Avatar alces1
    Mieszka w
    Żegocina
    Auto
    AR 159 JTDm Ti, AR Giulietta Sport, AR Spider 3.0 V6

Domyślnie

Cytat Napisał konrad86 Zobacz post
    Osobiście nie polecam Delphi, mi górne wahacze rozpadły się po 8k km na tulejach. Przy przednim zawieszeniu nie warto kombinować, różnice w cenie nie są znowu aż tak wielkie, więc lepiej dołożyć parę zł do TRW, które trochę pojeżdżą.
    To faktycznie szybko Ci poleciały, ale ważne też na jakim ogumieniu się jeździ. U mnie są 17" i do tego obniżone zwieszenie, więc automatycznie przekłada się to na żywotność zawieszenia.
    Co do ceny, to TRW stoi cenowo niemal na takim samym poziomie jak Delphi. W zeszłym roku szukając wahaczy okazało się nawet, że Delphi było droższe o około 20zł na sztuce.
    Kupiłem TRW i na razie jest OK, ale cicho sza...
    Cytat Napisał konrad86 Zobacz post
    Przyczyną szybko padających wahaczy jest często ich niepoprawny montaż, sporo o tym znajdziesz na forum, bo 1500 km to mało nawet jak na QAP.
    Jedyna i bardzo istotna zasada to taka, by dokręcać mocowanie wahaczy (tych przy tulejkach) kiedy samochód stoi na kołach, czyli kiedy wahacze są w swojej "naturalnej" pozycji.
    Pozdrawiam.
    - Rafał

Sprzedam naklejki: koniczynki QV 3D
    http://www.forum.alfaholicy.org/pozo..._dostepne.html

Użytkownik Rowerzysta
    Mieszka w
    Lublin
    Auto
    156 1.9 JTD 16V M-Jet 2004r.

Domyślnie

Posiadam buty w rozmiarze 205/55 R16, zawieszenie standard bez sport packa, ale drogi u mnie są tragiczne. Dokładnie o to dokręcanie mi chodziło, aczkolwiek na forum były w tym temacie spory więc niech każdy decyduje sam kto ma racje