proszę o poradę co zrobić. skrzynia podczas jazdy wyrzuca mi na neutral i trzeba ręcznie szukać biegu aby jechać dalej, często jest tak ze na światłach wyrzuci na N i nie reaguje w ogóle skrzynia. Co jest?????
proszę o poradę co zrobić. skrzynia podczas jazdy wyrzuca mi na neutral i trzeba ręcznie szukać biegu aby jechać dalej, często jest tak ze na światłach wyrzuci na N i nie reaguje w ogóle skrzynia. Co jest?????
Może być wszystko, na początek sprawdź poziom oleju Selespeed.
Jest: Maserati Levante S
Były: Outlander II 2.0MIVEC CVT 2WD Lift, Mitsubishi Lancer Sportback CYxA 1.8; Ford Mondeo MK3 2.0 DuraTec Ghia; Alfa Romeo 156 2.0 T.S. Selespeed; Alfa Romeo 166 3.0 V6 SporTronic; Honda Civic 1.4i EJ9; Fiat 126p 650.
Potrzebna moze być regulacja docisku tarczy sprzęgła w serwisie, ja tak miałem, trzeba to robić co jakieś 40tyś km i kosztuje ok 400 zeta.
Ale z kolei mi się wydaje, że skrzynia coś za głośno chodzi, 1-2 glośno poźniej normalnie, tak samo jest przy zrzucaniu.
Ostatnio edytowane przez Guziec1983 ; 16-05-2010 o 18:24
U mnie 1 i 2 tez głosno wskakuja , szczegolnie przy wyłaczonym silniku to słychac. Czy kontrolka od SELESPEEDA mruga i czy słychac "bipczenie" ?
Czy sprawdziłeś już poziom oleju dla aktywatora?
Jeżeli był za niski poziom oleju lub wogólę nie było oleju w zbiorniczku warto po dolaniu - odpowietrzyć aktywator.
Żeby dostać się do śruby odpowietrzającej trzeba:
1. zdemontować akumulator + półkę akumulatora.
lub
2. Podnieść auto od strony kierowcy + zdjąć koło lewe przednie + zdjąc osłonę silnika plastikową od strony koła.
Polecam tę drugą opcję.
wal_kon