Gdy nie dajesz rady, a walczysz dalej.... wtedy zaczyna się Kyokushin
Najpierw trzeba zobaczyć czy przegniło już na wylot czy nie. Ostatnio rozbierałem poszycie bagażnika, tam pod błotnikiem a nadkolem wewnętrznym jest cały czas wilgoć dlatego to rdzewieje i niestety jak już puchnie to może być dziura. Najgorsze jest to, że nie ma tam żadnego zabezpieczenia typu wosk tylko sam szary grunt. Z doświadczenie mogę polecić preparat brunox epoxy. Robiłem tym podwozie na to podkład tlenkowy i na to chlorokauczuk nawet żadnego bitexu nie było a trzyma już trzecią zimę i nic nie wyłazi więc brunox jest dobry.
Może warto do jakiegoś lakiernika podjechać zapytać i działać póki mało wylazło bo później to już leci lawinowo. Lakiernik może chcieć cały element malować, ja bym sobie zrobił tylko zaprawkę.
Nie chcę CIę dołować ale nie wiem czy nie będzie lepiej zrywać całego błotnika .
Bo jak już Ci wpierdzieliło poszycie zewnętrzne nadkola to przydało by się to odbudować i z powrotem błotnik przykręcić - wiem bo mnie to się szykuje ale dopiero w lipcu to będę robił .
Tak , tylne błotniki w 155 są obkręcane
lecz przy okazji błotnik jest mocowany na kleju aby był szczelnywięc wymienic go to jest mała zabawa bo trzeba nie to ze naszarpac się z jakąs struną lub nozem do szyd ( takim jakby sznurkowym) to trzeba wytargać tylną półkę i boczki aby zdemontować ten plastik przy szybie tylnej
.
Powiem tak, jeśli ma być lakierowany błotnik to szkoda Twojej kasy i czasu na zabawy w brunoxy itp. To wszystko psu na budę, max. po 2 latach będziesz robił to samo. Szukaj dobrej blachy z audi 80, mercedesa 190 lub peugeota 405 i rób wspawki, ręczę że dużo dłużej będziesz miał z tym spokój. I rób to na większej długości niż sam bąbel, bo jak nie to wyskoczy obok. Blachę po robocie fachowo zakonserwuj od środka. Jak jest burchel to blacha przeszła na wylot i bez wycinania się nie obędzie.
Alfa Romeo rządzi i wymiata na ulicach świata. Gniecie diesle i auta D.
Alfa Romeo 155 2.0 16V TS '97 - była
Alfa Romeo 156 2.0 16V TS '98 - była
Renault Laguna III 2.0 T '08 - była
Dodge Caliber 2.0 CVT '07 - był
Renault Laguna 2.0 dCi '12 - jest
Lancia Delta 1.4 TB '09 - była
Alfa Romeo GT 2.0 JTS '04 - jest