przy obrotach 2,8 jakby turbina słabła i czuć słabsze przyśpieszenie- chociaż dobrze ją słychać -jakby nic się nie działo. może u kogoś wystąpiło coś podobnego, to mi coś podpowie co to może być.
przy obrotach 2,8 jakby turbina słabła i czuć słabsze przyśpieszenie- chociaż dobrze ją słychać -jakby nic się nie działo. może u kogoś wystąpiło coś podobnego, to mi coś podpowie co to może być.
No witam czekam na jakis donos mam ten sam problem![]()
jeżeli muli Ci w tym zakresie obrotów albo do 2,800-3000 auto w ogóle nie jedzie to prawdopodobnie EGR masz zasyfiony.
Poszukaj na forum instrukcji wymiany/czyszczenia tej części. Robi się to w 30-40 minut.
Trzeba zrobić diagnostykę komputerowa ja obstawiam że to wina przepływomierza.
jaki auta maja przebieg?![]()
przeplywke odepnijcie i zobaczcje czy jest lepiej..
jak slabo przyspiesza to tak jak koledzy pisza.. przepwylka, czujnik,.. w najgroszym razie geometria turbiny.. w moim przypadku skonczylo sie nowym turbo![]()
a jak termostat ? , w moim przypadku mulenia powyzej 3 tys byl wlasnie termostat , po wymianie kreci sie rowno w calym zakresie obrotow ( chyba silnik byl nie dogrzany )
podpięcie pod komputer będzie najlepszym wyjściem na początek.
W 10 minut dowiesz się co w pierwszej kolejności należy zrobić a może i przy okazji pokasujesz sobie inne błędy i dowiesz się coś więcej o samochodzie.
Zauważ, że każdy z inną propozycją wychodzi i na dobrą sprawę to każdą rzecz po kolei możesz tak wymienić a nie dojść do celu.