Mam juz pomysl jak takie cos zrobicw najblizszym czasie wrzuce fotki z jakim efektem wyszlo
))
Mam juz pomysl jak takie cos zrobicw najblizszym czasie wrzuce fotki z jakim efektem wyszlo
))
W związku z tym znaczki Alfy lubią się po kilku latach pozbyć kolorków , postanowiłem, nie wdając się w większe koszta zrobić taki motyw:
![]()
zieloo007 możesz przyblizyc jak wykonałeś ta modyfikacje?
oxygenic strasznie to wygląda...
Jasne![]()
Otóż, mój znaczek był całkowicie pozbawiony barw , wiec wziąłem papier i starłem całość na tzw. "kolano"
potem wyciąłem kółko w papierze na wielkość znaczka i zabezpieczyłem całego grila, następnie kilka warstw lakieru po całości i oczekiwanie aż przeschnie , nie koniecznie całkowicie, tzn godzina po nałożeniu ostatniej warstwy wystarczy. potem wycinasz sobie szablon , odrysowujesz i dłubiesz jak w linorycie . Ja jeszcze zamierzam całość polakierować bezbarwnym i zastanawiam się na pokolorowaniem smoka na jakis kolor, ale muszę się z tym przespać. Powodzenia
To chyba nie było pytanie do Ciebie, ale do kol. Zielo007 dotyczące montażu srebrnych listew na grillu...
Co do smoka, to mnie też się nie podoba. Logo Alfy jest zbyt piękne by zastępować go jakimś stworem
No, ale jeśli Tobie się podoba, to OK, oczywiście szacunek za ogrom pracy.
Pozdrawiam.
- Rafał
jak już takie modyfikacje poczyniłeś mogleś troszkę bardziej postarać się przy polerowaniu emblematu bo same rysy zostawiłeś na nim i wyglada to kupowacie chociaż sam pomysł okej zawsze to co innego
Znaczka Alfy nie pozbędę się za żadne skarby. Chodźbym go miał własnoręcznie areografem malować.To najpiękniejsze logo samochodu jakie znam. Ciekawe czy te dzisiaj produkowane też się ścierają? Bo na wierzchu chyba jest warstwa klaru. BTW logo robione na mosiężnej blaszce jak w oryginale kosztuje ok 40 PLN, Silikonowe naklejki sporo taniej.
A jak ktoś się lubi bawić w wycinanki to można zrobic sobie projekt w corelu i dac na ploter, wychodzi lepiej.
Tą metodą chciałbym logo alfa centrostile wykonać
http://images.google.pl/imgres?imgur...26tbs%3Disch:1
ale nigdzie nie mogę znaleźć zdjęcia w dobrej rozdzielczości z którego możnaby zdjąc kontur w programi graficznym
Ostatnio edytowane przez metan ; 28-04-2010 o 18:39
A ja mam taki problem ze chciałem pomalować zaciski na czerwono i na przednich wykonać napis Alfa Romeo-oczywiście czcionką alfy, byłem w drukarni aby wykonali mi szablon napisu i mi powiedzieli ze tak małego szablonu nie wykonają-za małe wymiary. Macie jakieś inne pomysłu jak wykonać taki napis na zacisku???
samemu wydruować napis o odpowiednich rozmiarach i wyciąc.