Pokaż wyniki od 1 do 10 z 10

Temat: Alfa Romeo Crosswagon Q4 1.9 JTD / 16V - 4x4

parasite
    Gość

Domyślnie Alfa Romeo Crosswagon Q4 1.9 JTD / 16V - 4x4

Witam wszystkich i od razu proszę o opinie w sprawie tego autka. Opłaca się Waszym zdaniem ?

http://www.otomoto.pl/index.php?sect=show&id=C12266980

p.s. zamierzam zmienić auto i jedną z dwóch opcji jest własnie crosswagon. Z tego co czytam na forum, auto jest godne polecenia.

Użytkownik Quadrifoglio Verde Avatar radosuaf
    Mieszka w
    Poznan, Poland, Poland
    Auto
    Alfa Romeo Giulia Business 200 KM MY21

Domyślnie

Podejrzany przebieg jak na niemieckiego diesla.
    Alfa Romeo Giulia Business 200 KM 2021
    Peugeot 308 SW 1.2 130 KM 2019

Były: Renault Clio I 1.2, Peugeot 307 SW 1.6 110 KM, AR 147 1.6 TS 105 KM, Giulietta 1.4 MA 170 KM, Giulietta 1.4 MA 150 KM, Alfa Romeo 75 2.0 TS

parasite
    Gość

Domyślnie

fakt ...
    jakieś wnioski jeszcze ? będę wdzięczny

p.s. dodam jeszcze tylko,że z alfą do tej pory nie miałem żadnego kontaktu, a na forum znalazłem tylko 1 wątek o crosswagonie ... więc jakby ktoś miał jakiekolwiek informacje na temat tego modelu, to chętnie poczytam; będę wdzięczny
    Ostatnio edytowane przez parasite ; 27-04-2010 o 10:16

Użytkownik Alfista Avatar Andrzejsr
    Mieszka w
    Rzeszów
    Auto
    156sw 2.5V6, 166 3.2V6, 156 2.0TS 'cup'

Domyślnie

Mój kolega od kilku lat jeździ Crosswagonem, w ogóle nie interesuje się Alfami, motoryzacją itd, po prostu użytkuje. Chwali sobie bardzo, raz miał jakąś usterkę z lewarkiem biegów - nie wracał do neutrum. Poza tym nie narzekał na nic, no może jeszcze na to że rodzinnie musi raczej czymś innym jeździć, ale ma 3kę dzieciaków więc nie ma się co dziwić.
    Zamawiał nówkę, zrobił coś około 50-60tys. Niedużo - po prostu to nie jedyne jego auto no i nie wybierał diesla bo jeździ dużo - po prostu w przypadku Crosswagona nie było ŻADNEGO wyboru silnika! tylko 1,9JTD.
    Dynamika nie powala - na poziomie 1,6TS albo mniej bo jest cięższa i napęd na 4. Ale tym się nikt nie ściga. Przeważnie są b dobrze wyposażone.
    A ten z ogłoszenia ma świetny kolor! (ciekawe jaki to nr koloru ? w 156 zwykłych chyba nie były stosowane, raz spotkałem na www.alfa156.net zdj jednej 156tki w podobnym, ale to ktoś sobie przemalował - http://www.alfa156.net/owners_2007/daviddrikenburg.html )
    Aha, niektórzy chwalą za łatwość dojazdu zimą na jakieś oddalone od głównych dróg kwatery itp, ale trzeba pamiętać że wymaga specjalnych łańcuchów w razie gdyby ten napęd nie wystarczał czy przepisy wymagały posiadania ich do kontroli.

parasite
    Gość

Domyślnie

Andrzejsr - dzięki za wypowiedź, o coś takiego właśnie mi chodziło ! Narazie nie mam lepszego źródła informacjo o crosswagonie, więc na pewno wezmę to co napisałeś pod uwagę. Jeśli ktoś ma chwilę czasu i wiedzę dotyczącą tego modelu zapraszam

p.s. kolor rzecz drugorzędna jak dla mnie czekam na kolejne uwagi dotyczące tej aukcji

Mieszka w
    Rzeszów
    Auto

Domyślnie

Cytat Napisał parasite Zobacz post
    Andrzejsr - dzięki za wypowiedź, o coś takiego właśnie mi chodziło ! Narazie nie mam lepszego źródła informacjo o crosswagonie, więc na pewno wezmę to co napisałeś pod uwagę. Jeśli ktoś ma chwilę czasu i wiedzę dotyczącą tego modelu zapraszam

p.s. kolor rzecz drugorzędna jak dla mnie czekam na kolejne uwagi dotyczące tej aukcji

Dodam, że po skończeniu leasingu zastanawiał się nad jej sprzedażą, ale bardzo krótko, stwierdził że świetnie mu się nią jeździ i zostawił.

Na oficjalnej stronie www.alfaromeo.pl było do niedawna forum (a teraz nie ma bo się strona zmieniła i nawet archiwum nie zostawili wrrr...) Tam chyba ze 2 posiadaczy crosswagonów się wypowiadało, pamiętam że zadowoleni bardzo byli.

ps - jak to kolor rzecz drugorzędna ? w Alfie ???

Emeryt Fachowiec
    Mieszka w
    Kraków
    Auto
    Giulia 2.0 Turbo 200KM '17

Domyślnie

Forum działa cały czas: http://www2.alfaromeo.pl/phpBB/index.php
    Adres tylko troszkę inny

Mieszka w
    Rzeszów
    Auto

Domyślnie

Cytat Napisał Tuti Zobacz post
    Forum działa cały czas: http://www2.alfaromeo.pl/phpBB/index.php
    Adres tylko troszkę inny
    O! dziękuję bardzo!

Użytkownik Romeo Avatar twardy
    Mieszka w
    Bielawa/Wroc
    Auto
    Była 156 20V, chwilowo jakieś Mitsu

Domyślnie

Przydałoby się zobaczyć zdjęcia - jak była bita...

W każdym razie - zanim kupisz emocjami, nie żałuj i zabierz samochód na przegląd - komputer/zawieszenie/turbo. Do CW części są podobno drogie. Przy okazji na komputerze dowiesz się jaki jest przebieg pojazdu, chyba że będzie 0km, co wg. niektórych forumowiczów oznacza, że licznik był korygowany.

Pozdr

parasite
    Gość

Domyślnie

Cytat Napisał twardy Zobacz post
    Do CW części są podobno drogie
    dosyć ważna informacja, dzięki ! będę szukał dalej i spróbuję dowiedzieć się o tym egzemplarzu jak najwięcej