Strona 4 z 7 PierwszyPierwszy 1234567 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 31 do 40 z 62

Temat: upiększenie swojej alfy

kuba1914
    Gość

Talking

Mam juz pomysl jak takie cos zrobic w najblizszym czasie wrzuce fotki z jakim efektem wyszlo))

oxygenic
    Gość

Domyślnie AR 145 delikatna modyfikacja znaczka na masce

W związku z tym znaczki Alfy lubią się po kilku latach pozbyć kolorków , postanowiłem, nie wdając się w większe koszta zrobić taki motyw :

Użytkownik Ogier Avatar Fistasz
    Mieszka w
    Znin
    Auto
    159 SW 1.9 JTDm

Domyślnie

zieloo007 możesz przyblizyc jak wykonałeś ta modyfikacje?

Użytkownik Ogier
    Auto
    147

Domyślnie

oxygenic strasznie to wygląda...

oxygenic
    Gość

Domyślnie

Cytat Napisał Fistasz Zobacz post
    zieloo007 możesz przyblizyc jak wykonałeś ta modyfikacje?
    Jasne
    Otóż, mój znaczek był całkowicie pozbawiony barw , wiec wziąłem papier i starłem całość na tzw. "kolano"
    potem wyciąłem kółko w papierze na wielkość znaczka i zabezpieczyłem całego grila, następnie kilka warstw lakieru po całości i oczekiwanie aż przeschnie , nie koniecznie całkowicie, tzn godzina po nałożeniu ostatniej warstwy wystarczy. potem wycinasz sobie szablon , odrysowujesz i dłubiesz jak w linorycie . Ja jeszcze zamierzam całość polakierować bezbarwnym i zastanawiam się na pokolorowaniem smoka na jakis kolor, ale muszę się z tym przespać. Powodzenia

Użytkownik Quadrifoglio Verde Avatar alces1
    Mieszka w
    Żegocina
    Auto
    AR 159 JTDm Ti, AR Giulietta Sport, AR Spider 3.0 V6

Domyślnie

Cytat Napisał oxygenic Zobacz post
    Jasne
    Otóż, mój znaczek był całkowicie pozbawiony barw , wiec wziąłem papier i starłem całość na tzw. "kolano"
    potem wyciąłem kółko w papierze na wielkość znaczka i zabezpieczyłem całego grila, następnie kilka warstw lakieru po całości i oczekiwanie aż przeschnie , nie koniecznie całkowicie, tzn godzina po nałożeniu ostatniej warstwy wystarczy. potem wycinasz sobie szablon , odrysowujesz i dłubiesz jak w linorycie . Ja jeszcze zamierzam całość polakierować bezbarwnym i zastanawiam się na pokolorowaniem smoka na jakis kolor, ale muszę się z tym przespać. Powodzenia
    To chyba nie było pytanie do Ciebie, ale do kol. Zielo007 dotyczące montażu srebrnych listew na grillu...
    Co do smoka, to mnie też się nie podoba. Logo Alfy jest zbyt piękne by zastępować go jakimś stworem
    No, ale jeśli Tobie się podoba, to OK, oczywiście szacunek za ogrom pracy.
    Pozdrawiam.
    - Rafał

Sprzedam naklejki: koniczynki QV 3D
    http://www.forum.alfaholicy.org/pozo..._dostepne.html

Dareczek
    Gość

Domyślnie jeśli chodzi o ten znaczek

jak już takie modyfikacje poczyniłeś mogleś troszkę bardziej postarać się przy polerowaniu emblematu bo same rysy zostawiłeś na nim i wyglada to kupowacie chociaż sam pomysł okej zawsze to co innego

Użytkownik Znawca Avatar metan
    Mieszka w
    K-ce
    Auto
    Mito 1,4 MPI

Domyślnie

Znaczka Alfy nie pozbędę się za żadne skarby. Chodźbym go miał własnoręcznie areografem malować.To najpiękniejsze logo samochodu jakie znam. Ciekawe czy te dzisiaj produkowane też się ścierają? Bo na wierzchu chyba jest warstwa klaru. BTW logo robione na mosiężnej blaszce jak w oryginale kosztuje ok 40 PLN, Silikonowe naklejki sporo taniej.
    A jak ktoś się lubi bawić w wycinanki to można zrobic sobie projekt w corelu i dac na ploter, wychodzi lepiej.
    Tą metodą chciałbym logo alfa centrostile wykonać

http://images.google.pl/imgres?imgur...26tbs%3Disch:1

ale nigdzie nie mogę znaleźć zdjęcia w dobrej rozdzielczości z którego możnaby zdjąc kontur w programi graficznym
    Ostatnio edytowane przez metan ; 28-04-2010 o 18:39

Użytkownik Świeżak Avatar SEBA-SB
    Mieszka w
    RADOM
    Auto
    ALFA ROMEO GT 1.9 150KM

Domyślnie

A ja mam taki problem ze chciałem pomalować zaciski na czerwono i na przednich wykonać napis Alfa Romeo-oczywiście czcionką alfy, byłem w drukarni aby wykonali mi szablon napisu i mi powiedzieli ze tak małego szablonu nie wykonają-za małe wymiary. Macie jakieś inne pomysłu jak wykonać taki napis na zacisku???

Użytkownik Ogier Avatar Fistasz
    Mieszka w
    Znin
    Auto
    159 SW 1.9 JTDm

Domyślnie

samemu wydruować napis o odpowiednich rozmiarach i wyciąc.