Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 18

Temat: Alfa 166

Użytkownik Rowerzysta
    Mieszka w
    Szczecin
    Auto
    Alfa Romeo 166 2.4 JTD

Domyślnie Alfa 166

Witajcie.NIe bede pytał czy warto ale czy ktos moze widział to autko.Na fotkach jak zwykle wyglada niezle ale ze Szczecina daleko i szkoda jechac jak to szrot jakis.

http://gielda.autocentrum.pl/alfa-ro...C12057234.html

superalfa.pl
    Gość

Domyślnie

Cytat Napisał Dragon1967 Zobacz post
    Witajcie.NIe bede pytał czy warto ale czy ktos moze widział to autko.Na fotkach jak zwykle wyglada niezle ale ze Szczecina daleko i szkoda jechac jak to szrot jakis.

http://gielda.autocentrum.pl/alfa-ro...C12057234.html

Kolego, szrot czy nie szrot nikt tego ze zdjęć ci nie wywróży
    Jeśli chcesz kupić to auto pamiętaj, że akcyza od tego auta to 18,6% czyli rejestracja tego auta to około 4000 pln, przy takim przebiegu napewno masz całe zawieszenie do remontu, bo ci gwarantuje, że w Niemczech nikt tego nie robił, bo części są drogie i nikt do takiego starego auta nie wkłada worka pieniędzy, do tego sprzęgło, jeśli nie było wymieniane, to auto jest bardzo tanie, bo w Niemczech kosztowało około 2000 euro!!! to jest poprostu nie możliwe
    Reasumując, jeśli kupisz to auto zostaw sobie jeszcze 10000 na koncie, bo ci się przydadzą na rejestracje i żeby doprowadzić to auto do stanu użytkowania

Użytkownik Rowerzysta
    Mieszka w
    Szczecin
    Auto
    Alfa Romeo 166 2.4 JTD

Domyślnie Dzieki

Jasne ze z fotek nikt tego nie oceni.Myslalem ze ktos z tamtych okolic akurat je widzial naocznie.Wiem ,ze nie znajde alfy takiej ,ze tylko lac paliwo i jechac.Na wydatki jestem przygotowany.Ale nie zawsze tansze autka sa az tak złe jak i te wycenione wysoko tak dobre.Pewnie jeszcze dłuuuugo poszukam.Pozdro.

Użytkownik Fachowiec Avatar szerszeń
    Mieszka w
    Gdańsk
    Auto
    Astroserati | 407 coupe | Quattroporte

Domyślnie

1. Bardzo rzadko spotykany kolor - wygląda na vulcano nero.

2. Nie jest to żadna pełna opcja - nie ma pełnej elektryki siedzeń z pamięcią na przykład (zapytaj o wsteczny fotochrom, składane lusterka, xenony, roletę tylnej szyby, DSP, navi, zmieniarkę).

3. Wygląda bardzo przyzwoicie.

4. Chyba korek wlewu oleju nie pochodzi od tego egzemplarza/modelu.

5. Koszt rejestracji nie będzie niski.

6. Poproś o fotki tej książki serwisowej, ostatniego wpisu i VIN - coś wydedukujemy.

7. Poproś kogoś z Wawy, żeby obejrzał.
    Było: 166 2.4JTD x5, 166 2.0TS x3, 166 3.0 V6 x2, 166 3.0 V6 Sportronic x2, 166 2.5 V6, 156 2.4JTD x3, 156 2.4JTD SW, 156 2.5 V6 x2, 156 1.9JTD, Kappa Coupe 2.0T

Użytkownik Rowerzysta
    Mieszka w
    Szczecin
    Auto
    Alfa Romeo 166 2.4 JTD

Domyślnie

Dzieki za pomoc.Auto stoi w miejscowosci Ostrow Mazowiecka to spry kawalek od W-wy.Na bezwypadkowe net znalazłem goscia co zajmuje sie ogledzinami aut w tamtym rejonie ale 350 zł za taka usługe to dla mnie sporo.Takich autek do ogladania moge miec jeszcze kilka.A co do samego samochodu to gosc z ogłoszenia jest tylko posrednikiem a umowe podpisuje z wirtualnym niemcem ktory podpisal sie inblanco.Wiem ,ze tak sie teraz robi ale dla mnie to troche niepewna transakcja.Chyba poszukam czegos juz zarejestrowanego w kraju i blizej mnie choc niestety co ciekawsze sztuki to w drugim krancu polski stoją. A to jeszcze dwie ktorym sie przygladam.Jedna przynajmniej opłacona i dosc blisko mnie.Pozdrawiam.

http://allegro.pl/show_item.php?item=1020815240

http://allegro.pl/show_item.php?item=1007697616

A_s_m_O
    Gość

Domyślnie

o ta druga sam dzwonilem i pytalem co nieco, sprzedawca twierdzi iz jest to igielka, po na zdjeciach ciekawie sie prezentuje, gdyby nie odleglosc to pewnie juz bym nie jezdzil

Mieszka w
    Gdańsk
    Auto

Domyślnie

Ta bordowa jest piękna, kolesiowi się tylko kolor pomylił - bo to Alfa Rosso Proteo.
    Wygląda na faktycznie full opcję:
    - pełna elektryka siedzeń z pamięcią i grzaniem;
    - audio w kierownicy;
    - roleta tylnej szyby;
    - navi, zmieniarka (zapytaj o procesor DSP);
    - piękne oryginalne fele (chociaż nie tego roku modelowego);
    - wsteczny fotochrom;
    - składane elektrycznie lusterka.
    Są tylko wątpliwości co do xenonów - jest poziomowanie ręczne, czego w xenonach nie ma, jest automatyczne i zawsze ze spryskiwaczami w oryginale. Ale prawdopodobnie ktoś wstawił oryginalne (jak ja), a spryskiwacze sobie odpuścił.
    Osobiście bym się nią zainteresował!
    Było: 166 2.4JTD x5, 166 2.0TS x3, 166 3.0 V6 x2, 166 3.0 V6 Sportronic x2, 166 2.5 V6, 156 2.4JTD x3, 156 2.4JTD SW, 156 2.5 V6 x2, 156 1.9JTD, Kappa Coupe 2.0T

Użytkownik Rowerzysta
    Mieszka w
    Szczecin
    Auto
    Alfa Romeo 166 2.4 JTD

Domyślnie

Szerszeń widze ,ze jestes obcykany w temacie, ja dopiero zaczynam swoja przygode z Alfą.Jestem miłosnikiem a nie znawca.Wiec tak.Z tego co sie dowiedzialem ksenony sam montował.Auto było lekko uderzone z tyłu( są podobno fotki ) i był malowany zdarzak i wymieniona tylna lampa.Jest jeszcze pekniecie na przedniej szybie wiec wymiana konieczna.Co do wyposazenia to jednak ciut brakuje.Brak tempomatu i ASR.I najgorsze jest to ze jakos nie jestem miłosnikem wykonczen drewnianych w samochodach.MOze jak kupie to sie jakos przekonam o ile uda mi sie wynegocjowac dobra cene bo jak na moj gust odrobine za wysoka.Nie wiem ile szyba kosztuje ale pewnie sporo.Podpowiedz mi jeszcze co daje ten procesor DSP.Co to jest ogolnie to wiem ale co ma dac tutaj?Licze na sugestie i dzieki za wszelka pomoc.Pozdrawiam.
    Ostatnio edytowane przez Dragon1967 ; 04-05-2010 o 19:35

Użytkownik Świeżak
    Mieszka w
    wroclaw
    Auto
    166 2.4jtd spider 3,2v6

Domyślnie

Właśnie rejestruje 166 2,4 akcyza 2300 zł za 2001r łączny koszt ok 3400,alfy z niemiec zawsze mają zawieszenie do naprawy ale to drobiazg, bo zwykle są bezwypadkowe .
    pawel164

Mieszka w
    Gdańsk
    Auto

Domyślnie

Fakt - zapomniałem o tempomacie. Jakiś włącznik (oprócz otwierania wlewu) jest przy gałce, myślałem, że to ASR, chociaż może to też być zamykanie drzwi od środka.
    Xeno oryginalne Valeo, czy chińskie adaptery na H7?
    DSP to procesor dźwięku montowany nad zmieniarką - warto go mieć! Wspomina o 10 oryginalnych głośnikach więc jest szansa.
    Drewno (czy raczej jego imitacja) - rzecz gustu, mnie się podoba.
    Uderzenie w tył - niezbyt mocne moim zdaniem nie dyskwalifikuje auta.
    Cena - uważam, że rozsądna.
    Jestem na tak.

Tagi dla tego tematu

Uprawnienia