mam pytanie czy to normalne czy mam alfe 156 limitowaną z tą opcja, mam zapalony silnik i normalnie moge wyjac kluczyk i silnik dziala dalej
mam pytanie czy to normalne czy mam alfe 156 limitowaną z tą opcja, mam zapalony silnik i normalnie moge wyjac kluczyk i silnik dziala dalej
Wyrobiona stacyjka, tak bywa.
10.2008-16.11.2012r. 156 3,0 V6 24V Q2 278KM@312Nm - pozostały piękne wspomnienia
Porting głowic, budowa silników do motorsportu, budowa układów wydechowych, kolektorów ssących ITB, indywidualnych części do motorsportu
Zapraszam => https://www.facebook.com/Ku%C5%9Bmie...37265/?fref=ts
mozna dalej smigac ? czy czeka mnie wymiana?
lepiej ją wymień
to chyba tylko w serwis alfa, i kupe kasy
Raczej nie stacyjka a kluczyk zobacz na drugim/nowym i powinno być ok. U mnie w 145 tez tak było
no co wy? naprawde jest to jakies uszkodzenie? u mnie na nowym/lepszym kluczyku to samo...też mogę wyciągnąć kluczyk. U kolegi to samo...więc pomyślałem ze to tak ma być...
Moja eks:
Alfa Romeo 156 1,8 TS CF2 1999
tak nie ma prawa być
stacyjka kwalifikuje się do wymiany
znam przypadek w którym uszkodzona stacyjka długo użytkowana, spowodowała załączenie blokady kierownicy podczas jazdy
była mała prędkość i skończyło się szczęśliwie
dlatego zalecam wymianę, lub naprawę, są spece którzy tym się zajmują
Dobra a może każdy z was panowie napisze jaki ma kluczyk ? bo nie jest to możliwe w każdej alfie bo kluczyki są różne. Jak narazie stwierdzam ze mozna tak robić z kluczykami tymi czerwonymi. Ja tak mam i napewno nie będe sie bawił w wymiane stacyjki lub kluczyka.
AR 155 1.8 8V & AR 156 2.5 V6