Ludziska co moze byc przyczyna zapachu benzyny z rury wydechowej ?
145 1.4 ts 2000 junior
Ludziska co moze byc przyczyna zapachu benzyny z rury wydechowej ?
145 1.4 ts 2000 junior
Nie spala się w jednym garze? Świeca, przewody, cewka?....
sorry w ts to świece...![]()
Wziuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuum...Co to było? Takie szybkie i piękne?
To 145 boxerek oczywiście!
[QUOTE=lakersfan86;318273]Ludziska co moze byc przyczyna zapachu benzyny z rury wydechowej ?
145 1.4 ts 2000 junior[/QUOT Jeśli świece są oki sprawdź działanie sondy lambda.
Były inne wcześniej. Teraz 159 i 156 oraz 155 do sprzedania.
Dokładnie sprawdź sondę jak reszta ok. Jak zaczniesz mieć strzały w wydech to nie bagatelizuj tego bo nie spalone paliwo dopala sie w kacie a ten może tak sie rozgrzać że jeszcze coś się zajara.Jeśli świece są oki sprawdź działanie sondy lambda.
u mnie jak śmierdziało paliwem, to podjechałem na kompa i okazało się że był błąd połączenia z sondą, mogło to wyniknąć z najechaniem na dziurę, po kasacji błędów było OK
Więc ja stawiam na sondę... i na skasowanie błędów na kompie
Jak koledzy wyżej piszą - bo generalnie smród paliwa, to niedopalone paliwo, a to może sporo rzeczy powodować. Pojedź na kompa![]()
Z Alfą jak z kobietą... Żyć trudno, a zabić szkoda
Wiec tak, sonda byla wymieniana 2 tyg temu na oryginal wiec to odpada..
Dzis przed momentem gdy odpalilem samochod ten zapach nie byl az tak wyczuwalny jak wczoraj (musialem mocniej przygazowac zeby poczuc), zauwazylem tez ze kopci lekko na bialo, w zimie wydawalo mi sie ze to normalne przy ujemnych temperaturach ale teraz przy normalnej pogodzie tez mozna zauwazyc ze kopci na bialo..
i jeszcze jedno.. jakie polecacie swiece w jakis normalnych cenach, bo moj mechanik zawolal sobie 600 zl za komplet...
może coś takiego NGK ale nie platyny
http://allegro.pl/item1008464801_swi...s_ngk_kpl.html