Pokaż wyniki od 1 do 4 z 4

Temat: Wydech (tłumik końcowy i środkowy) do V6

Użytkownik Alfista Avatar Andrzejsr
    Mieszka w
    Rzeszów
    Auto
    156sw 2.5V6, 166 3.2V6, 156 2.0TS 'cup'

Domyślnie Wydech (tłumik końcowy i środkowy) do V6

Witam, jakie macie zamontowane i jakie były z grubsza ich ceny ? (elementów jak w temacie czyli tłumika końcowego i środkowego)
    Zauważyłem, że z końcowego płaty rdzy odłażą, a na środkowy już zimą przy zakupie na przeglądzie zwracano uwagę że długo nie pociągnie.

Do końca kwietnia w ASO mają promocję 50% na elementy wydechu i zawieszeń m.in. w 156tce, wychodzi po ok 450zł za każdy - oryginały. Wydaje mi się, że to dobra cena w porównaniu do zamienników ? a może nie ? Nie planowałem tego teraz robić, ale nie wiem czy jak odłożę w czasie to nie skończy się w efekcie drożej...
    Jakie są inne możliwości, inni producenci i czym się charakteryzują ich wydechy - zmiana dźwięku ? wygląd ? wpływ na moc ? inne ?

Użytkownik Fachowiec Avatar slavol
    Mieszka w
    Chodzież
    Auto
    Ford

Domyślnie

900 zł za oba w promocji ? Jak by mi się posypały oba to na dzień dzisiejszy kupiłbym środkowy firmy eberhs....... coś tam (zapomniałem jak się dokładnie nazywa) i końcowy ultera.
    Wychodzi 250 + 550. Środkowy wymieniałem, wykonanie bardzo dobre, spasowanie również, osiągi i dźwięk bez zmian.
    Masz nowy wydech, fajny dźwięk, końcówki do wyboru i stówkę w kieszeni.
    Mustang 2012 3.7 V6 , na razie musi wystarczyć...

Mieszka w
    Rzeszów
    Auto

Domyślnie

Cytat Napisał slavol Zobacz post
    900 zł za oba w promocji ? Jak by mi się posypały oba to na dzień dzisiejszy kupiłbym środkowy firmy eberhs....... coś tam (zapomniałem jak się dokładnie nazywa) i końcowy ultera.
    Wychodzi 250 + 550. Środkowy wymieniałem, wykonanie bardzo dobre, spasowanie również, osiągi i dźwięk bez zmian.
    Masz nowy wydech, fajny dźwięk, końcówki do wyboru i stówkę w kieszeni.

A ten ULTER to ma lepsze właściwości niż oryginał ? nie wiem, mioże trwałość ? (końcówkę już mam więc to nie ma znaczenia )
    No bo ta stówka to na przesyłki i czas na zorganizowanie tego pójdzie, więc nie wiem czy to korzystniej faktycznie?

Mieszka w
    Rzeszów
    Auto

Domyślnie

Sam sobie odpowiadam, ale może się komuś przyda - okazuje się, że oryginalny końcowy tłumik ma chromowaną końcówkę fabrycznie przyspawaną.
    Wygląda na to, że w niektórych ASO sprzątają magazyny po 156 szykując miejsca dla części do MiTo i Giulietty

---------- Post dodany o godzinie 20:03 ---------- Poprzedzający go post został napisany o godzinie 20:01 ----------

Sam sobie odpowiadam, ale może się komuś przyda - okazuje się, że oryginalny końcowy tłumik ma chromowaną końcówkę fabrycznie przyspawaną.
    Tłumiki założone, w cenach zamienników oryginały. Stare były podrdzewiałe i z dziurkami, a teraz dźwięk się ładnie oczyścił

Wygląda na to, że w niektórych ASO sprzątają magazyny m.in. po 156 - więc czasem warto skorzystać.