uważajcie na takich ludzi...........
szkoda mi przyszłego własciciela który ja kupi ,pisze ze silnik 2,0 16v atu silnik 8v.i jeszcze do tego ta moc z 2,0 16v
http://www.otomoto.pl/index.php?sect=show&id=C12218262
uważajcie na takich ludzi...........
szkoda mi przyszłego własciciela który ja kupi ,pisze ze silnik 2,0 16v atu silnik 8v.i jeszcze do tego ta moc z 2,0 16v
http://www.otomoto.pl/index.php?sect=show&id=C12218262
sikor powiem ci ze faktycznie patrząc na auto to tak jakby po lifcie była, moze ma tylko silnik zmieniony 8v, w sumie to jak to działa to wolałbym własnie takie cos kupic niz 16v,
Widzę, że jeszcze nie jesteś obeznany w temacie 16 zaworowych silników 8 zaworowych. Temat bardzo częsty i bardzo często zdarza się to w aukcjach w szczególności osób, które nie mają o tym pojęcia lub handlarzy. Są to osoby, które widzą, że auto ma 2 wałki rozrządu na 100% ma też 16 zaworów, a jak wiadomo w grupie Fiata dużo jest dohc które mają 8v.
to że sprzedajacy nie wie co sprzedaje nie zmienia faktu że ten kto chce kupić powinien tez cokolwiek sie orientować w takim aucie, przecież silnik widać nawet na fotce z ogłoszenia
![]()
Alfa Romeo 75 Turbo 1987
alfa Romeo 75 Turbo America 1990
Alfa Romeo Giulietta 1.6 1983
Alfa Romeo 145 1.4 boxer 1997
Alfa Romeo 155 V6 1996
Alfa Romeo 155 V6 1993 3.0 12V przekładka do 1.8 8v 1995
chodzi wyłącznie o silnik bo to 8zaworowka wrzucona po lifcie gdzie wychodziły 16 v.musi się właściciel znać bo napisał ze wymienił ......................ostatnio wymieniona skrzynia biegów, kompletne sprzęgło, przepływomierz, półośka prawa z dwoma przegubami,
ja mam taki sam przypadek wrzucony silnik 8v ale to sam robiłem
no musiał bo sam to robiłem
W ogóle jak to pod maską wygląda a jaki ładny stożek![]()
Chyba, że tak, nawet nie zagłębiałem się w zdjęciach i opisie. Jak przeglądam wszelakie oferty grupy fiata to często spotykam przypadki takie jak napisałem, ale ten jest inny. Swoją drogą to gdyby sprzedawcy byli uczciwi to większości aut by ludzie nie kupowali, a tak to bezwypadek to się sprzedaje.