Strona 2 z 3 PierwszyPierwszy 123 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 11 do 20 z 21

Temat: Pierwsza alfa z malymi problemami

umbro
    Gość

Domyślnie

6900 za Alfe
    To teraz drugie tyle bedzie trzeba w nią włożyć

A potem ludzie mówią za Alfa jest awaryjna
    ale nieważne że kupili już złom

olej7777
    Gość

Domyślnie

Czy wszystko musi sie tak psuc? Swoj poprzedni samochod kupielm drogo i nic to nei zmienilo ze psol sie jak cholera, a niby do tego mazda i to 323f !!! Wiec nie wierze w teksty w stylu kupiles tanio bedzie sie psolo, kupiles drogo to pojezdisz. Ogladalem kilka alf i ta byla najtansza i w najlepszym stanie. Wiec mam nadzieje ze kolega powyzej nie ma racji lozysko do wymiany, rorzad (prawie kazdy wymienia jak chce pojezdzic wiec tego nie licze nawet), sterownik wycieraczek, czujnik abs prawy... czujnik recznego, no jak narazie widze ze tragedi nie ma ale zobaczymy za pol roku

Powiem wam ile to mnie kosztowalo jak zrobie
    Ostatnio edytowane przez olej7777 ; 16-05-2010 o 10:49

Adampoz
    Gość

Domyślnie

Spoko, bardzo dobre podejście do życia. Tylko grunt to się nie załamywać psychicznie i nie prowadzić zeszytu wydatków

endrju
    Gość

Domyślnie

nie chce byc zlym prorokiem ale z tego co wyczytalem to chyba musiala ona byc calkiem niezle eksploatowana

olej7777
    Gość

Domyślnie

No nic dzisiaj bylem na komputerze i wyszlo ze padl sterownik abs wiec pompa ze sterownikiem do wymiany (uzywka 100zl plus robocizna) do tego rozrzad 460zl wymiana 150zl, olej i teraz pytanie jak to jest z tym wariatorem bo nie sluchac go na razie i mechanik mowi ze jak chce to mozna go wymienic ale jeszcze moze byc co wy na to? Jeszcze łozysko do wymiany (240zl plus robocizna).Reszta testow pomyslna silnik zdrowy itd. Plus jutro wizyta u elektryka i sprawa wycieraczek (dziala tylko najszybszy bieg)

a i ledwo mam ja 4 dzien a gosciu na parkingu wiechal mi w nadkole :/

klekot ™ gorol Quadrifoglio Verde Avatar bocian
    Mieszka w
    SD ( Dąbrowa Górn. )
    Auto
    156 1.6 TS , GT 1.9 JTD ,159 SW Ti 2.0 jtdm , Volvo 4.4 V8 , Jeep GC WK2 5.7 Hemi

Domyślnie

Cytat Napisał olej7777 Zobacz post
    a i ledwo mam ja 4 dzien a gosciu na parkingu wiechal mi w nadkole :/
    no to wyrwiesz troszkę grosza i na wariator akurat będzie nadmiar $ po naprawie nadkola

endrju
    Gość

Domyślnie

co do wariatora to ja akurat przy robocie rozrzadu nie wymienialem jezdze juz rok czasu i mam narazie spokoj nie slychac zadnych podejrzanych dzwiekow ale podobno jezeli siadzie to trzeba calosc robic na nowo + ten wariator tak przynajmniej tu gdzies wyczytalem na forum wiec decyzja nalezy do ciebie :]

Użytkownik Maniak resoraków Avatar Pawcio
    Mieszka w
    Bełchatów
    Auto
    Alfa Romeo 159 1750 TBI

Domyślnie

Co do wariatora to jak miałem Lancię Deltę 1.8 16v vfd i robiłem rozrząd to się z nim wstrzymałem,co było błędem,bo po czterech miesiącach dał o sobie znać i pół roboty na nic się zdało...ponowne koszty i dłubanina!!! Jak masz kasę to wymień i spokój gwarantowany!
    P.S u jakiego mechanika ją robiłeś?Pytam bo też jestem z Bełchatowa?

olej7777
    Gość

Domyślnie

Siemka Pawcio. No ja akurat znam wlasiciela API centrum i u nich robie samochod. A ty u kogo robisz furke?

Co do tego wariatora to jak go nie wymienie (na razie nic nie slychac) to zeby go wymienic trzeba rozbierac rozrzad? Znowu kupowac jakies czesci do rozrzadu? Czy po prostu w rozrzadzie nic nie wymienamy ale trzeba znowu rozbierac go calego badz tylko pokrywe?

p.s. pzu placi mi za uszkodzenie 700zl wiec biorem
    Ostatnio edytowane przez olej7777 ; 18-05-2010 o 22:01

klekot ™ gorol Quadrifoglio Verde Avatar bocian
    Mieszka w
    SD ( Dąbrowa Górn. )
    Auto
    156 1.6 TS , GT 1.9 JTD ,159 SW Ti 2.0 jtdm , Volvo 4.4 V8 , Jeep GC WK2 5.7 Hemi

Domyślnie

żeby wymienić wariata konieczne będzie grzebanie przy rozrządzie a jak wiadomo paska nie zakłada się dwa razy więc znowu pasek koniecznie byś musiał kupić no i za robociznę też znowu płacić
    Ostatnio edytowane przez bocian ; 18-05-2010 o 22:38