Strona 4 z 6 PierwszyPierwszy 123456 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 31 do 40 z 56

Temat: bardzo dużo pali - 1.9 16v mJTD

Użytkownik Alfa i Omega Avatar JackDaniels
    Mieszka w
    Northampton (UK) / Borek Szlachecki (PL)
    Auto
    166 Super

Domyślnie

Panowie i wszystko jasne. Tak jak przypuszczalem. Szukalem tylko nie z tego konca. Nieszczelnosc na wezu podcisnienia idacym od VGT do gruchy. Dzwignia wogole nie pracowala. Teraz ewidentnie czuc moc, a raczej moment juz od samego dolu. Nie doszedl bym jednak do tego gdyby nie fachowa pomoc Kazka i Damiana z garazy na ul. Miedzianej w Krk. Dzieki chlopaki. Rowniez wszystkim wypowiadajacym sie w tym poscie dzieki serdeczne.
    Ostatnio edytowane przez JackDaniels ; 08-05-2010 o 04:16

Użytkownik Rowerzysta Avatar fiejtekt
    Mieszka w
    Warszawa
    Auto
    147 1.9 JTD 2002r

Domyślnie

Cytat Napisał jackdaniels Zobacz post
    Panowie i wszystko jasne. Tak jak przypuszczalem. Szukalem tylko nie z tego konca. Nieszczelnosc na wezu podcisnienia idacym od VGT do gruchy. Dzwignia wogole nie pracowala. Teraz ewidentnie czuc moc, a raczej moment juz od samego dolu. Nie doszedl bym jednak do tego gdyby nie fachowa pomoc Kazka i Damiana z garazy na ul. Miedzianej w Krk. Dzieki chlopaki. Rowniez wszystkim wypowiadajacym sie w tym poscie dzieki serdeczne.
    Witam mam podobmnie alfa ciagnie dopiero przy 2.5tyś obr/min ( alfa po czyszczeniu dolotu , overbosta , itd ) i tu pojawia sie pytanie gdzie zakupiłeś wężyki podciśnieniowe i daj znać czy twoja bella zaczeła mniej palić

Użytkownik Rowerzysta
    Mieszka w
    tbg
    Auto
    AR 156 1.9 JTDm AR 146 1.7 16v boXer

Domyślnie

a czytales post nr 7 ktory napisalem na 1 stronie?
    Dokladnie pisalem zebys to sprawdzil i ze to jest prawdopodobnie ten problem.
    A ze Ci nie pokazalo bledu to bardzo dziwne, mi pokazywalo juz jak sie slabo ruszala

---------- Post dodany o godzinie 18:12 ---------- Poprzedzający go post został napisany o godzinie 18:04 ----------

Cytat Napisał fiejtekt Zobacz post
    Witam mam podobmnie alfa ciagnie dopiero przy 2.5tyś obr/min ( alfa po czyszczeniu dolotu , overbosta , itd ) i tu pojawia sie pytanie gdzie zakupiłeś wężyki podciśnieniowe i daj znać czy twoja bella zaczeła mniej palić

do wyboru do koloru http://allegro.pl/listing/search.php...&string=wezyk+

3mm gumowe ciezko wchodzi, ja mam silikonowy 3mm i bez problemu

Użytkownik Alfa i Omega Avatar JackDaniels
    Mieszka w
    Northampton (UK) / Borek Szlachecki (PL)
    Auto
    166 Super

Domyślnie

szaq czytalem i szukalem. Ale sam nie majac doswiadczenia nie potrafilem odszukac nieszczelnosci. Tobie tez dzieki

Użytkownik Rowerzysta
    Mieszka w
    tbg
    Auto
    AR 156 1.9 JTDm AR 146 1.7 16v boXer

Domyślnie

szaq czytalem i szukalem. Ale sam nie majac doswiadczenia nie potrafilem odszukac nieszczelnosci. Tobie tez dzieki

bo tego wogule nie widac trzeba je wymienic bo tanie a 3 lata to akurat czas kiedy one zaczynaja puszczac.
    Najwazniejsze ze juz masz problem z glowy.
    pozdro

Mieszka w
    Warszawa
    Auto
    147 1.9 JTD 2002r

Domyślnie

Kolego jackdaniels czy sprawdziłeś spalanie i co wyszło ????

Użytkownik Maniak resoraków
    Mieszka w
    Kielce
    Auto
    alfa 156 1.9JTDm 140KM

Domyślnie

Witam
    Jestem nowy na forum i nie dawno zakupiłem alfe 156 po FL SW z silnikiem JTDm 140 KM i mam problem ze spalaniem gdyż przy spokojnej jeźdze w cyklu mieszanym 25/70 miasto/trasa pali mi 7-8litrow ropy. Przeszukałem trosze forum i posprawdzałem kilka rzeczy ale wydaje mi się ok. Błędów na kompie nie ma(sprawdzane programem FIAT ecu SCAN) . Czy mogłby ktoś podać jakie parametry powinien mieć silnik w celu sprawdzenia np przepływomierza czy sondy. Lub jakieś inne propozycje czemu może tak dużo palić. Wcześniej miałem fiata stilo z JTD ale 115KM i palił w granicach 6-6,5 litra.

Mieszka w
    Warszawa
    Auto
    147 1.9 JTD 2002r

Domyślnie

no własnie moja AR 147 JTD 115km pali w granicach 8-9 litrów miasto i 6 litrów sama trasa i nie wiem czy to ok. Jest dużo żeczy do sprawdzenia może przepływomierz, wtryski leją itd.

Użytkownik Embrion Avatar tsamsel
    Mieszka w
    Warszawa
    Auto
    AR 156 JTD 16V M-jet '05

Domyślnie

fiejtekt - jak masz bardzo ciężką nogę, to ma prawo tyle palić. Moja pali około 7-7,5l/100 w mieście, w trasie 5,5-6/100. Muszę jechać szybko, żeby w trasie wejść powyżej 6l/100 (prędkości powyżej 150km/h). Jeśli na trasie jechałeś około 100km/h, to powinna spalić około 5l/100.

Mieszka w
    Warszawa
    Auto
    147 1.9 JTD 2002r

Domyślnie

No właśnie staram się nie meczyć belli po mieście a ona połyka 8-9 litrów( bardziej 9). Natomiast trasa tez nie za szybko jeżdze z rodzinką wiec nie przesadzam czasami pod 140 ale jak droga pozwala. Wnioski z tego taki że coś nie tak jest u mnie jeżeli ty mówisz że pali 7 litrów miasto tak ?