witam mam pytanko wczoraj dostałem od znajomego takie pytanie obiecałem pomoc![]()
mam pytanie wiesz może co to może byc przekroczony limit 5 biegów ??
silnik 20. 16 V 01 rok sele speed
dzięki za jakiekolwiek sugestie
pozdrawiam Rafał
witam mam pytanko wczoraj dostałem od znajomego takie pytanie obiecałem pomoc![]()
mam pytanie wiesz może co to może byc przekroczony limit 5 biegów ??
silnik 20. 16 V 01 rok sele speed
dzięki za jakiekolwiek sugestie
pozdrawiam Rafał
[IMG][/IMG]Lubia chlyb ze tustym
![]()
ale rozpisaliscie sie u lala
![]()
Jest: Maserati Levante S
Były: Outlander II 2.0MIVEC CVT 2WD Lift, Mitsubishi Lancer Sportback CYxA 1.8; Ford Mondeo MK3 2.0 DuraTec Ghia; Alfa Romeo 156 2.0 T.S. Selespeed; Alfa Romeo 166 3.0 V6 SporTronic; Honda Civic 1.4i EJ9; Fiat 126p 650.
mam pytanie czy płyn TUTELLA CAR CS SPEED moge sam jakoś wymienić jesli tak to jak to da sie zrobic z góry dziekuje
Kto chce szuka sposobu,
kto nie chce szuka powodu.
155 V6 LPG-163 KM-była
156 V6 LPG-190 KM-była
147 2.0TS 150 KM Selespeed LPG.-była
166 2.0 V6 TB -215 KM- LPG-była
Giulietta 1.4 TB -207KM -LPG -jest
Lancia Delta 1.8 TBI 283KM -jest
pomogli mi troche wiec dziekuje a problem z biegami to mój mam taki chodziło o przekroczony limit zmiany 5 biegów tak wyszło z diagnostyki było tez niskie cisnienie w układzie pojechałem do innego gościa ale pech chciał tam robili same automaty ale jeden z mechaników nawet nie patrząć powiedział mi że pompa poszła i ta pompa 7 tys kosztuje wiec nawet nie wie czy ktoś sie podejmie naprawy bo wyjdzie wiecej nie auto
a powiedziałem troszke na necie i znalazłem odpowiedż że to może być wina kijowego oleju mam wlany czerwony aa TUTELLA CAR CS SPEED jest żółty wiec chyba problem sam sie rozwiązał
na diagnostyce mu pokazało cos takiego .
podobno to jest spowodowane brakiem cisnienia w skrzyni i musi wymienic olej na własciwy a ma taki w koloze czerwonym a podobno ma byc żółty ?
samochod stoi ,komputer nie przełancza biegów swieci sie kontrolka od skrzyni jak sie dostac do oleju aby go wymienić?( gdzie jest jakis korek do spuszczenia go)?
to na poczatek dzięki za info
pozdrawiam rafał
Ostatnio edytowane przez Rufik ; 19-05-2010 o 11:01 Powód: o widze ze kolega wczesniej troszku wyjasnił
![]()
Niekoniecznie to wina oleju.Dextron jest czerwony a tez może byc zalewany. Niskie ciśnienie w układzie ,pytanie co jest powodem.Czy uszkodzony akumulator ciśnienia czy sama pompa za mało nabija albo czujnik ciśnienia bo za wcześnie wyłącza pompę.Lub tez nieszczelność .A w gadki mechaników to za bardzo wiary nie dawaj bo podpięcie pod kompa to jest tylko malutki wstęp do prawdziwej diagnozy W dziale bazar jakiś kolega sprzedaje rozbitka za 6 tyś z selespeedem.
Kto chce szuka sposobu,
kto nie chce szuka powodu.
155 V6 LPG-163 KM-była
156 V6 LPG-190 KM-była
147 2.0TS 150 KM Selespeed LPG.-była
166 2.0 V6 TB -215 KM- LPG-była
Giulietta 1.4 TB -207KM -LPG -jest
Lancia Delta 1.8 TBI 283KM -jest
Kolego, czy po otwarciu drzwi kierowcy wlacza sie pompa? U mnie odmowila wspolpracy na miescie, a winowajca okazal sie przekaznik (jeden z 3 czarnych, kolo akumulatora). Niestety, zanim do tego doszedlem, konieczna byla lawetaWymiana zalatwila sprawe, cena przekaznika w ASO - ok. 30zl.
Jezeli to nie przekaznik, to pozostaja juz tylko inne (drozsze) opcje, ktore wymienil moj przedmowca.