Strona 4 z 5 PierwszyPierwszy 12345 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 31 do 40 z 47

Temat: Tuning-wasza fantazja

Użytkownik Fachowiec Avatar rafal_155
    Mieszka w
    .
    Auto
    AR 155 1.8 8v 96'

Domyślnie

Zawsze Ci to trochę poszerza możliwości poszukiwania poza tym szybciej kupisz cały silnik takiej cromy w dobrej kondycji niż z q4. Niestety jak nie ma nówek to trzeba się posiłkować używkami.

Użytkownik Rowerzysta Avatar Marian
    Mieszka w
    KPR
    Auto
    ex AR155/obecnie s80 t5,alfa 159 mpi

Domyślnie

Cytat Napisał h0se166 Zobacz post
    Też o tym słyszałem ale tej pompy również nie ma w sklepach

hehehe kolego byłem tam zalogowany prawie całe 24godzin! Wyrzucono mnie po tym jak zwróciłem im uwagę na głupoty które tam wypisywali.
    hehe dlatego wole forum Alfy;lepszy klimat,looz i pomoc ktora oferuja forumowicze

Zastanawiam sie czy da sie ta pompe regenerowac? podobno ona jest nie do zniszczenia...hmm pada dzieki zaniedbaniu kondycyji oleju i panewek
    Ostatnio edytowane przez Marian ; 19-05-2010 o 17:00

Użytkownik Romeo
    Mieszka w
    Łódzkie
    Auto
    Miałem ze 40 różnych alf romeo.

Domyślnie

Na tamtym forum za dużo cwaniaczków. Gdy zapytałem się dlaczego auto mi kopci na zimnym (w aucie siedział chip evocars) to przez minute auto kopci na niebiesko i nie ma mocy, po minucie wszystko przechodzi to eksperci z tamtego forum stwierdzili że na 100procent turbina mi siada no i nie którzy pisali że na bank również mam zużyte uszczelniacze na zaworach. Pytałem aby wyjaśnili dlaczego tylko przez 2 minuty, to odpowiedzieli ze czesci sie muszą zagrzac i wtedy jest ok. Pisalem ze najprawdopodobnie moze dostawac zła mieszankę na ssaniu i dlatego kopci na niebiesko poprzez spalanie paliwa w układzie wydechowym to mówili że na bank turbina i zaczęli sie nabijać że mam zajebistego mechanika i wogóle że moje auto to szrot, A wyjąłem chipa i problem zniknął(obfitsza mapka paliwa) a uszczelniacze jak i turbo mam nowe. Więc ludzie mnie tam rozwalili swoim pojęciem i pojechałem im troszeczke za co mnie wywalili. Tam wypowiadają się też ludzie którzy nigdy żadnej śrubki nie wykręcili. Patrzą tylko na ilość postów własnych góru i powtarzają ich często nie trafne wypociny. Tak samo na forum uważają że jak podłoży się podkładke pod sprężyne zaworu bezpieczenstwa cisnienia oleju to cisnienie wzrasta na jałowym jak i reszcie obrotów! To juz przesada głupoty. Na jałowym tym rozwiązaniem się tego nie da uzyskać , wystarczy logicznie pomyśleć. Dlatego nie korzystam z tamtych forum. Na alfacholikach jak i alfaclubie jest dosyć fajnie ale alfaclub jest przejżyściejszy przez co początkowo bardziej mnie pochłonął, aktualnie siedze na 5 forach ale alfoskie są na pierwszych miejscach.
    Zastanawiam sie czy da sie ta pompe regenerowac? podobno ona jest nie do zniszczenia...hmm pada dzieki zaniedbaniu kondycyji oleju i panewek
    nie zawsze da sie zregenerować. tam chodzi o setne minimetra które mają duży wpływ na ciśnienie. Wyciera sie w nich ścianka, zębatki jak i zużywa sprężynka wraz zawrem bezpeczeństwa. Wszelkie luzy zmniejszają jej wydajność. Udało mi sie załatwić nówke taką pompe od prywatnej osoby.
    Ostatnio edytowane przez h0se166 ; 19-05-2010 o 20:30

epion
    Gość

Domyślnie

hose a czy Ty sie chwaliles swoimi 155?

Mieszka w
    KPR
    Auto

Domyślnie

ja bym grzebal przy silniku-zrobil sleepera czyli lekka modyfikacja wizualna a silnik zrobiony na 300hp ktory bedzie loil nowe paski i mondea:-D

epion
    Gość

Domyślnie

wydaje mi sie ze seryjna q4 bije paski i inne mondeła

Użytkownik Romeo
    Mieszka w
    Łódzkie
    Auto

Domyślnie

no moją Q4 na przelotowym wydechu 2.5cala udało mi się zejść poniżej 7sekund natomiast z chipem jeszcze nie sprawdzałem ale różnica jest wielka a więc może być coś kolo 6s a więc zajebiście. Na tym forum sie jeszcze nie chwaliłem.

Mieszka w
    KPR
    Auto

Domyślnie

to super Fiat na evocarsie,przelocie i inteku schodzi do 6.5sek.

Użytkownik Romeo
    Mieszka w
    Łódzkie
    Auto

Domyślnie

no to w Q4 powinno by lepiej bo jest 4x4 ale to też jest i obciążeniem i alfa Q4 ma krótszą dwójkę niż fiat.

Mieszka w
    KPR
    Auto

Domyślnie

FC nie ma szans:-D 4 lapy robia swoje