Jak w temacie , prosiłbym o jakąś łopatologiczną instrukcje od kogoś kto spotkał się z takim problemem.
Jak w temacie , prosiłbym o jakąś łopatologiczną instrukcje od kogoś kto spotkał się z takim problemem.
Alfa Romeo 155 1.8 8v 1993r.
Alfa Romeo 166 3.0 V6 2000r.
Alfa Romeo 145 1.9 JTD 1999r.
ale to chyba juz było.. poszukaj w archiwum..
ogólnie przesrana czynność, musisz zdjąć podszybie, troche odgiąć rurki od klimy i pomalutku dogrzebywać sie do wentylatora, najlepiej wyjac najpierw obudowe potem sam wentylator.. dawno to juz robiłem i nie pamietam dokładnie jak to było pokolei ale troche nagimnastykować się tam bedziesz musiał bo wiem ze pare srub jest masakrycznie schowanych..
poczytaj sobie tez na forum lancii o tym bo kappa ma tak samo i tam też już ksiązke o tym napisali..
Ostatnio edytowane przez Alfista ; 27-05-2010 o 20:42
Yghh:/ a regenerowałeś może coś takiego? Jakie koszta?
ja kupiłem wentylator z anglika za 150zł.. robota odpada bo sam robiłem.. browara nie licze![]()
JA za nowy dałem 450zl ale jesli masz spalone dwa uzwojenia to da się zregenerowac ale jesli więcej to juz lipa,mi koles miał zrobic ale cos popierniczył z kierunkiem uzwojenia i musiałem kupic nowy,ale roboty pół dniai 4 piwa.hehe
Czyli sam wentylator jest rozbieralny , tak?
w jaki sposób?? nie naprawiaj go bo to nie ma sensu najlepiej albo dobra uzywka albo nowy
kolega alfista ma racje lepiej znajdz jakąś pewną używke lub nowy bo z tymi magikami jest różnie,jeden zrobi dobrze a drugi narobi ambarasu![]()
WitamJa kupiłem regenerowany wentylator i pad już po 2 miesiącach wymontowałem go i odesłałem.Został jeszcze raz zregenerowany ale ja już nie ryzykowałem i kupiłem z anglika a ten regenerowany leży w piwnicy
ja często mam takie w sprzedaży