Bo Ty nie jesteś italiano i w naszym klimacie powinieneś lać pełny syntetyk 5W40. Tak też jest w instrukcji.
![]()
Bo Ty nie jesteś italiano i w naszym klimacie powinieneś lać pełny syntetyk 5W40. Tak też jest w instrukcji.
![]()
OK, czyli mogę wlać pełny syntetyk bez obaw? Ja dwa razy zalałem półsyntetyk, co lał poprzedni właściciel, nie wiem. Mam obawiać się wypłukania silnika z nagarów i w konsekwencji jakiegoś rozszczelnienia, czy włożyć to między bajki. Mam przejechane ponad 160 tys. ale myślę że może być więcej.
Jeśli nie dolewasz oleju między wymianami to śmiał zalej sobie syntetyk...
Ja mam Motul 6100 Synergie+. Co o tym myślicie do JTD 1.9 110km?
mysle ze płukania silnika nie musisz sie obawiac . ja jak kupiłem alfe miała 160 tys i była zalewana jakims badziewnym półsyntetykiem chyba orlenem jakims ja sam wlałem pół syntetyk Valvoline max life ale teraz jak wymieniałem to zakupiłem płukanke Liqui moly wypłukałem i zalałem tez Valvo z tym ze syntetykiem 5W 40 i jest wporządkudodam ze teraz mam 190 tyś km nalatane ( licznikowo
)
Ja wczoraj zalałem Mobil1 X1 2000 Diesel 10W-40. Mam nadzieję że będzie ok![]()
Od zakupu leje SELENIA TURBODIESEL 10W40, przy przebiegu 256k km i wszystko ok.
" - elegancka pomiędzy sportowymi
- sportowa pomiędzy eleganckimi
- fascynująca piękność w segmencie E"
ja od czterech wymian stosuje mobil 1 10w40 i zadnych problemów, na liczniku 180tys a ubywa koło pół litra na 12tys
jak to jest 8v albo 10v to moim zdaniem lepiej zalać pół syntetyk, to stara konstrukcja diesla i nowoczesny olej czasem moze zaszkodzić..