Boxer znakomicie spisuje sie w trasie, rozbujany. Gorzej na starcie: to jednak ciężkie auto. Silnik 1.4 w ogóle jest za słaby, 1.6 daje radę lepiej ale jednak na światłach z wieloma autami nie wygracie.
Boxer znakomicie spisuje sie w trasie, rozbujany. Gorzej na starcie: to jednak ciężkie auto. Silnik 1.4 w ogóle jest za słaby, 1.6 daje radę lepiej ale jednak na światłach z wieloma autami nie wygracie.
Jeździłem boxerem 1,6 i muszę przyznać że dużej różnicy między 1,4 niema, jest minimalnie szybszy.
IMO pomysł z boxerem na 1/4 nie jest najszczęśliwszy. Do tego przydałby się silnik, który ma więcej "dołu". Podobnie z Barchettą (też mam w garażu) z jej 1.8 i zmeinnymi fazami. Choć tu może być lepiej bo bożna pociągnąć do odcięcia, no i katalogowo to niska 8 do 100 km/h.
33 1.7IE 8v Mirto Verde; 75 1.8 ie Rosso Alfa; 159 SW JTDm Q4 Nero Carbonio Met. & Poltrona Frau inside
Ypsilon 0.9 TA BiColore Platinum
było: 147 Selespeed, 146 1.6 TS
mam jeszcze pytanko co do swiateł,
ile jest w alfie 145 z 95 roku zarówek w lampie, jakiego typu i od czego one sa,
no i co polecacie wlozyc (jakies lepsze) ktore pozwola mi chociaz troche lepiej widziec droge,
myslalem tez nad ksenonami, nie w formie tuningu a poprawy warunkow jazdy (mam spryskiwacze reflektorów)
tylko widzac dyskusje tu na forum widzialem rozne opinie, dlatego prosiłbym o w miare dyplomatyczne odpowiedzi z argumentami,
a co do zarówek - moze jakies o wyzszej barwie ?
> ile jest w alfie 145 z 95 roku zarówek w lampie, jakiego typu i od czego one sa,
- Są trzy żarówki w lampie: H1 światła mijania, H1 światła długie i W5W ( tu mogę się mylić z oznaczeniem) i to jest żarówka od pozycji.
heh pytanie juz dzis mocno nieaktualne,
jak sie okazało z koniecznosci musiałem poznac dogłębnie budowe lamp w AR
Tylko jak napisałem post zszedłem aby pojechać do miasta i jak się okazało jedna soczewka, a właściwie żarówka sie zbuntowała,
Wybebeszyłem ją na wierzch pojechałem kupić do motoryzacyjnego zamiennik,
jak wymieniałem i zapalilem swiatło okazało się ze druga soczewka nagle przestała swiecic,
a pozniej co jest najsmieszniejsze w odstepie 15 minut spalily mi sie obydwie zarówki od długich,
kupiłem jakieś super blue, o wyzszej temperaturze barw 4300 i 6000K jedne do mijania dlugie do drugich, zobaczymy co to bedzie potrafic,
chwilowo powkladalem zwykle h1 navry,
co ciekawe miałem powkładane wszedzie zarówki navra range power white - i przyznam ze nie było róznicy pomiedzy tymi co mam teraz a tamtymi,
wiec zastanawiam sie czy te ekstra blue firmy chyba hella, beda w stanie cos zmienic,
tak wracajac do HIDów
nadal sie zastanawiam, jednak martwi mnie co na to moi koledzy z KIA`owatej słuzby obywatelskiej
witam ponownie,
moze mi ktos powiedziec ile moze kosztowac naprawa sprzegla z czesciami ?
zajechalem w piatek sprzeglo, stoi juz u mechanika ale nie powiedzial mi ile to mniej wiecej bedzie bo nie wie co trzeba wymienic, czy tarcze czy docisk czy cos tam jeszcze wymienial.
mozecie mi powiedziec orientacyjnie ile cos takiego bedzie kosztowac ?
jest w innym wątku, z robocizną powinno być około 1000.
Ostatnio edytowane przez 75andrew155 ; 30-05-2010 o 18:11
![]()
Alfa Romeo 75 Turbo 1987
alfa Romeo 75 Turbo America 1990
Alfa Romeo Giulietta 1.6 1983
Alfa Romeo 145 1.4 boxer 1997
Alfa Romeo 155 V6 1996
Alfa Romeo 155 V6 1993 3.0 12V przekładka do 1.8 8v 1995
skrzynia biegów od 1.6 boxerka podpasuje mi do 1.4 ?
jesli ma ktos moze na sprzedaz skrzynie do 145. 1.4 boxerek 95 rok to prosze o kontakt