Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 13

Temat: Opinia - Alfa 156 SW 2.4 20V 2004r.

Użytkownik Świeżak Avatar ryloon
    Mieszka w
    Silesia
    Auto
    AR 156SW'03 2.4 20V / GTV'97 3.0 V6 220KM

Domyślnie Opinia - Alfa 156 SW 2.4 20V 2004r.

Witam uczestników forum.
    Będę wdzięczny za opinie o poniższej alfie:
    http://aukcja.onet.pl/item1057517096...ktura_vat.html
    Rozmawiałem z miłem przedstawicielem właściciela i był dość rzeczowy (autem podobo jeździła kobieta/żona właściciela auta, która "potrafi" prowadzić).
    Sprawdziłem VIN - auto miało robione serwisy: wymieniane (poza standardem) m.in.: półosie, lampy przednie, zawieszenie, jakąś pompę, czujnik. Szyby w aucie są orginalne i auto miało nie być bite.

Pozdrawiam

Użytkownik Romeo Avatar cuoreventi
    Mieszka w
    Szczecin
    Auto
    Alfa 156 2.0 JTS 16v

Domyślnie

Sam chciałem się po nią wybrać ale jak na razie brakuje czasu
    Ale kto wie, może się wybiorę

Użytkownik Alfa i Omega
    Mieszka w
    Jaworzno
    Auto
    AR 166 3.2

Domyślnie

a co to za tekturka pod scudetto na chłodnicy ?????

Mieszka w
    Silesia
    Auto

Domyślnie

Cytat Napisał damian89 Zobacz post
    a co to za tekturka pod scudetto na chłodnicy ?????
    Też zwróciło to moja uwagę... może samo wpadło
    Może autko warte uwagi zakładając orginalonść przebiegu i serwisowanie.

Użytkownik Alfa i Omega
    Mieszka w
    Jaworzno
    Auto
    AR 166 3.2

Domyślnie

hehe moze termostat padniety i wsadził zeby sie dogrzewal silnik jako tako

Mieszka w
    Silesia
    Auto

Domyślnie

Cytat Napisał damian89 Zobacz post
    hehe moze termostat padniety i wsadził zeby sie dogrzewal silnik jako tako
    Sprzedający nieco zaskoczony pytaniem o tą kartę w zderzaku odpowiedział, że kartka włożona bo w zimie auto się słabo grzało na krótkiej trasie (1km!) i szefowa narzekała. Termostat nie jest zepsuty podobno i po prostu zapomnieli wyciągnąć tej kartki. Czy dla was brzmi to przekonywująco? Czy w nowoczsnych silnikach stosuje się takie kruczki (wiem, że diesel się dłużej rozgrzewa ale czy na krotkej trasie ta kartka w ogóle pomoże)?
    Pozdrawiam

Paweł24
    Gość

Domyślnie

Dla mnie brzmi przekonująco Wielu moich znajomych tak robi.

Użytkownik Alfista Avatar Andrzejsr
    Mieszka w
    Rzeszów
    Auto
    156sw 2.5V6, 166 3.2V6, 156 2.0TS 'cup'

Domyślnie

Cytat Napisał ryloon Zobacz post
    Sprzedający nieco zaskoczony pytaniem o tą kartę w zderzaku odpowiedział, że kartka włożona bo w zimie auto się słabo grzało na krótkiej trasie (1km!) i szefowa narzekała. Termostat nie jest zepsuty podobno i po prostu zapomnieli wyciągnąć tej kartki. Czy dla was brzmi to przekonywująco? Czy w nowoczsnych silnikach stosuje się takie kruczki (wiem, że diesel się dłużej rozgrzewa ale czy na krotkej trasie ta kartka w ogóle pomoże)?
    Pozdrawiam
    Dieslowi na nagrzewanie na krótkich dystansach tylko Webasto pomoże. Ale kartka do oceny stanu auta wg mnie nijak się ma. Jak są papiery z ASO, można jechać na sprawdzenie a konfiguracja odpowiada to nie ma co dywagować tylko brać. Fajną ma tapicerkę - alfatex, chętnie bym za swoją skórę zamienił...
    Nie jest tam chyba wyraźnie zaznaczone ale ona na pewno jest jako 4ro miejscowa rejestrowana, można ją "odkratkować" ale jeśli kanapa zostanie to będzie 4ro miejscowa w dowodzie. No i jakoś nie widać od str bagażnika podziału oparcia - może w całości jeast kładzione? ale zdawało mi się, że wszystkie miały dzielone. Mi się też trafiła "pokratkowa" i podział ma.
    Ma też (tzn ta moja, ale ta z ogłoszenia jeśli jest ciężarówką to też pewnie) kilka upierdliwych drobhiazgów - np zamiast jednej ze śrub mocujących kanapę jakieś cudo (super-nit???) niedemontowalne no i ten tandetny plastik na środku tylnej kanapy. Ja dałem go do flokowania, ale dalej to nie to, w dodatku tak średnio wyszło.
    A co do mocowania kanapy w razie potrzeby jej wymiany na 5os to kłopot może być, chyba że są jakieś sposoby na tego "nita" ?

Mieszka w
    Silesia
    Auto

Domyślnie

Hej.
    Dziękuję za Wasze informacje. Pozwalają mi myśleć nieco spokojniej o tym autku, które już... zakupiłem Sprawdzona w ASO. Głowa na początku pełna emocji i pozytywnych i tych, wymagających "zainwestowania" w auto (konserwacja podwozia-duże oznaki korozji mniejszej większej, standard. wymiana płynów, czyszczenie wnętrza bo strasznie zaniedbane). Więcej napiszę w innym wątku.
    Auto rzeczywiście jest zarej. na 4os., posiada kratkę, tylna kanapa jest składana i dzielona (kratka zasłania oparcie). Moim celem jest demontaż kratki i zarej. auta na 5 osób więc muszę pomyśleć nad montażem pasa środkowego i wymianą siedziska. Mam nadzieję, że będzie to możliwe (sensownym kosztem). Będę wdzięczny za Wasze rady.
    Pozdrawiam
    Nowy Alfaholik
    Ostatnio edytowane przez ryloon ; 04-06-2010 o 01:46

Użytkownik Alfista Avatar Andrzejsr
    Mieszka w
    Rzeszów
    Auto
    156sw 2.5V6, 166 3.2V6, 156 2.0TS 'cup'

Domyślnie

Cytat Napisał ryloon Zobacz post
    Hej.
    Dziękuję za Wasze informacje. Pozwalają mi myśleć nieco spokojniej o tym autku, które już... zakupiłem Sprawdzona w ASO. Głowa na początku pełna emocji i pozytywnych i tych, wymagających "zainwestowania" w auto (konserwacja podwozia-duże oznaki korozji mniejszej większej, standard. wymiana płynów, czyszczenie wnętrza bo strasznie zaniedbane). Więcej napiszę w innym wątku.
    Auto rzeczywiście jest zarej. na 4os., posiada kratkę, tylna kanapa jest składana i dzielona (kratka zasłania oparcie). Moim celem jest demontaż kratki i zarej. auta na 5 osób więc muszę pomyśleć na montażem pasa środkowego i wymianą siedziska. Mam nadzieję, że będzie to możliwe (sensownym kosztem). Będę wdzięczny za Waszą rady.
    Pozdrawiam
    Nowy Alfaholik

Przyjemnego użytkowania! co do konserwacji podwozia to też mam to do zrobienia, dowiadywałem się - ok 850zł podwozie + profile (rustcheck i jakiś textol czy coś podobnie brzmiące).
    Co do demontażu kratki to ja miałem już zdemontowaną (poprzednik twierdzi że zdemontował na 2gi dzień po zakupie i policja ani raz mu uwagi nie zwróciła hmm.. ) ale nawet jeśli jest zdemontowana to trzeba mieć na to fakturę z uprawnionego do demontażu zakładu + badanie techniczne po tym demontażu. A co do kanapy to można, ale trzeba mieć taką na wymianę i jakoś wywalić tą (no i też faktura na to + badanie). A masz ją tylko na śrubach czy jedno mocowanie jest na tym super-nicie ? (od strony pasażera - jakbyś mógł to popatrz proszę bo jestem ciekaw czy to tylko w mojej taki wynalazek przeciw demontażowi kanapy jest :-/ )
    (a jakbyś zmieniał całe wnętrze z alfatex'u na inne to daj znać ! )