Strona 3 z 3 PierwszyPierwszy 123
Pokaż wyniki od 21 do 29 z 29

Temat: Alfa za 25 000?

lukasz-m
    Gość

Domyślnie

Cytat Napisał abezus Zobacz post
    Opel montuje cdti i z tego co sie orientuje to nie sa dokladnie te same te same jendostki. Wikipedia mowi ze jest to owoc wspolpracy fiata i GM ktora trwala pol dekady. Zapewne mechanicznie nie roznia sie zbyt wiele. Pewnie Opel daje inny sterownik i nazywa CDTI i upycha do swoich aut. Pozdrawiam.
    To są te same jednostki. Nazwa, wiadomo każdy producent nadaje swoją, ale występujące warianty mocy były takie same na przestrzeni kilku lat, jak również pozostałe parametry.

Użytkownik Pirat drogowy Avatar szykaz
    Mieszka w
    KSU
    Auto
    159

Domyślnie

Cytat Napisał epion Zobacz post
    tak samo
    aha no bo wlaśnie w ogłoszeniach często się też pojawia właśnie wersja 115 konna, stąd też moje pytanie czy opłaca się w nią inwestować?

Użytkownik Romeo Avatar andro34
    Mieszka w
    Płońsk-holandia
    Auto
    Alfa Romeo 156 1,9 JTD 2005r i AR 147 JTDm 2005r.

Domyślnie

Cytat Napisał matiuk Zobacz post
    aha no bo wlaśnie w ogłoszeniach często się też pojawia właśnie wersja 115 konna, stąd też moje pytanie czy opłaca się w nią inwestować?
    jest to bardzo udany silnik i raczej bezawaryjny.wszystko zależy od tego jaki egzemplarz się kupi i jak się będzie o niego dbać.
    dobry olej i filtry wymieniane na czas oraz dobre paliwo a odpłaci się bezawaryjną jazdą.

JTD 16V 140KM na pewno dostarczy lepszych wrażeń ale okupione to zostanie większym spalaniem.
    JTD 8V 115KM też fajnie jeździ ale nie powala,jest za to chyba ekonomiczniejszy.
    1,8 TS 144 lub 140KM ma swój charakter i też fajnie jeździ porównywalnie do 115-sto konnego diesla.jak TS to tylko z LPG i wtedy wychodzi najbardziej ekonomicznie.

tak się składa że mam obecnie trzy alfy z tymi silnikami.2 156 i jedna 147 ze 150-cio konnym dieslem.

każdą z nich jeździ się super.

niestety muszę jedną z nich sprzedać...

to tyle mojego!

http://moto.allegro.pl/show_item.php?item=1052229097

http://moto.allegro.pl/show_item.php?item=1061984051

moja druga ulubienica...

Mieszka w
    KSU
    Auto
    159

Domyślnie

Cytat Napisał andro34 Zobacz post
    JTD 8V 115KM też fajnie jeździ ale nie powala,jest za to chyba ekonomiczniejszy.
    hmm no w sumie do tej pory jezdzilem cytryną 1.6hdi 75km bodajze i nawet dość mi ten silnik odpowiadał tak więc chyba 115konna wersja byłaby chyba dla mnie wystarczająca.

Wiec podjąłem już decyzję, na pewno 1.9JTD, 115 lub 140 w zależności jaką znajdę :}

Użytkownik Ogier Avatar ender76
    Mieszka w
    PIOTRKÓW TRYBUNALSKI
    Auto
    AR156 1.9JTD 16V Ti

Domyślnie

tylko 156 1.9 JTD 16v 140 km bo 150 km to na razie poza twoim pułapem cenowym
    za 25 tyś. to powinieneś mieć autko z multifunkcyjna kierownicą a nie jak w pierwszym ogłoszeniu zwykłą a i fotele ze skorki się trafią...
    pozdrawiam i udanych zakupów życzę
    ps. jak ojciec się dorzuci to morze wersje TI znajdziesz - gorąco polecam jak jakieś pytania co do TI to na priv.
    AR156 1.9 JTD 16V 140KM Ti 2004r

Mieszka w
    KSU
    Auto
    159

Domyślnie

Cytat Napisał ender76@poczta.onet.pl Zobacz post
    za 25 tyś. to powinieneś mieć autko z multifunkcyjna kierownicą a nie jak w pierwszym ogłoszeniu zwykłą a i fotele ze skorki się trafią... pozdrawiam i udanych zakupów życzę
    wiesz aż tak bardzo nie zależy mi na wielofunkcyjnej kierownicy chociaż przyznam, że mogłaby być. Dla mnie ważniejsze jest znalezienie w miare zadbanego egzemplarza, a tamto ogłoszenie dałem tak mniej wiecej dla porównania.
    Cytat Napisał ender76@poczta.onet.pl Zobacz post
    ps. jak ojciec się dorzuci to morze wersje TI znajdziesz - gorąco polecam jak jakieś pytania co do TI to na priv.
    szczerze o wersji Ti zbyt wiele nie czytałem..

Użytkownik Romeo Avatar cuoreventi
    Mieszka w
    Szczecin
    Auto
    Alfa 156 2.0 JTS 16v

Domyślnie

Mogę polecić swój egzemplarz pod rozwagę.
    http://www.forum.alfaholicy.org/samo...przebiegu.html

Użytkownik Maniak resoraków
    Mieszka w
    Ełk
    Auto
    Alfa 147 1.9jtd 85kw 2002r.

Domyślnie

A ja bym radzi jechać na litwe po alfe i kazde inne autko. Swoja tez tam kupilem i jestem zadowolony i kupa kasy zostala w kieszeni. bylem niedawno i widzialem kilka fajnych. tylko trzeba znac jezyk lub wziac kogos kto zna i sie zna. Bo u nas nie widziałem takich ofert jak tam maja i najwazniejsze auta nie widzialy naszych ''pieknych'' drog!

Mieszka w
    KSU
    Auto
    159

Domyślnie

Cytat Napisał mbudzik83 Zobacz post
    bylem niedawno i widzialem kilka fajnych. tylko trzeba znac jezyk lub wziac kogos kto zna i sie zna
    no właśnie, ja niestety nie mam takich znajomości :/ ale myślę, że może uda mi sie znaleźć jakąś zadbaną krajówke.

Cytat Napisał cuoreventi Zobacz post
    Mogę polecić swój egzemplarz pod rozwagę. Alfa 156 2.0 JTS 2002 sedan 43000km Przebiegu!! __________________
    przyznam, że prezentuje sie ciekawie, ale już zdecydowałem, że mój egzemplarz będzie z silnikiem JTD.

Tagi dla tego tematu

Uprawnienia