Witam.
Chciałbym wymontowac szyby tylnie mojej belli zeby moc zalozyc folie.
Nie wiem jak sie za to zabrać prosze o pomoc.
Pozdrawiam
I z gory dzieki za pomoc
Witam.
Chciałbym wymontowac szyby tylnie mojej belli zeby moc zalozyc folie.
Nie wiem jak sie za to zabrać prosze o pomoc.
Pozdrawiam
I z gory dzieki za pomoc
nikt nie przyciemnial szyb w swojej belli na wlasna reke ?? :O
a po co je demontować ? na aucie przyciemnić i juz.
Chodzi ci o te uchylne, bo chyba nie o szybę z klapy?
![]()
Alfa Romeo 75 Turbo 1987
alfa Romeo 75 Turbo America 1990
Alfa Romeo Giulietta 1.6 1983
Alfa Romeo 145 1.4 boxer 1997
Alfa Romeo 155 V6 1996
Alfa Romeo 155 V6 1993 3.0 12V przekładka do 1.8 8v 1995
OK szybki przyciemnilem na mokro od srodka. Nie najgorzej wyszlo pare kropek powietrza moze na szyby z tylu, oprocz od bagaznika bo za niego sie nie bralem z względu na widocznosc z tylu w nocy.
http://www.forum.alfaholicy.org/styl...anie_szyb.html
Opcja szukaj się kłania... Poza tym niby czemu folia ma ci ograniczyć widoczność, chyba nie robiłeś to "folią z Tesco" za 19,90 bo one mogą nawet zniekształcać i rozmywać obraz (pomijam już kwestię blaknięcia i łatwego rysowania)? Jeśli masz boczne przyciemnione a tylną nie to możesz mieć wieczór gorszy efekt niż gdybyś przyciemnił wszystkie szyby z tyłu folią o jeden odcień jaśniejszą. Oko się nie adaptuje tak szybko i kontrast między szybą mocno przyciemnioną a zwykłą powoduje chwilowe słabsze widzenie. Proponuję kupić lepszą folię (np 20% przepuszczalności Sungard) i wtedy się bawić w klejenie.
przyznaj że tylnej nie przyciemniasz bo to już wyższa szkoła jazdy hehetylną szybę zrobić samemu dobrze to naprawdę jest już sztuka. Swoją drogą nie lepiej zaprowadzić do profi firmy i zapłacić 150zł? Masz wtedy atest i folię która nie daje fioletowego wnętrza, a dodatkowo nie odłazi po jakimś czasie.
Za 150 zł ktoś robi szyby ??? Chyba tyle wyniesie folia jak byś miał samemu to robić. Ta folia nawet tania nie odłazi tylko robi sie wyblakła. A fioletowe to nawet możesz w pro zakładzie spotkać.
Każdą folie mozna ładnie ułozyć do szyby są termokurczliwe uzywając opalarki, ja naklejałem folię w 145 i nie miałem akurat opalarki i nie wyszło to ładnie na tylnej szybie ale to robiłem niemalże pod sklepem w którym folie zakupiłem, tak na szybko![]()
![]()
Alfa Romeo 75 Turbo 1987
alfa Romeo 75 Turbo America 1990
Alfa Romeo Giulietta 1.6 1983
Alfa Romeo 145 1.4 boxer 1997
Alfa Romeo 155 V6 1996
Alfa Romeo 155 V6 1993 3.0 12V przekładka do 1.8 8v 1995
siwy144 w Gnieźnie robią za 150 zł tylne za 250 całość. Folią 0.2 czyli lekki czarny, w środku ciemny. Bez efektu fioletu.