Strona 2 z 4 PierwszyPierwszy 1234 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 11 do 20 z 36

Temat: modyfikator plus dobra rzeczy czy zła

Administrator weteran Romeo Avatar ozzy
    Mieszka w
    Opole
    Auto
    Maserati Levante S 3.0V6 benzina

Domyślnie

No to ja wlałem oryginany Ceramizer do silnika (jeżeli jest coś takiego jak "oryginalny")
    z http://www.ceramizer.pl/. Cel był następujący: chciałem aby silnik pracował
    ciszej oraz chciałem przedłużyć życie wariatora. No i wnioski są takie, że auto tej
    zimy dużo ładniej odpalało i pracowało na zimnym silniku, po rozgrzaniu brak
    różnicy. Wariator szybciej cichł po zapaleniu auta.

Zaznaczam że olej wymieniam regularnie co 10.000km na 10W40.
    A dojeżdżam jakieś 2-3km do pracy i zauważyłem dużą różnicę w pracy silnika
    na tych kilku kilometrach. Na wiosnę zaleję jeszcze do skrzyni, myślę że Selespeed
    będzie ładniej chodził... ale to jeszcze zobaczymy.
    Jest: Maserati Levante S
    Były: Outlander II 2.0MIVEC CVT 2WD Lift, Mitsubishi Lancer Sportback CYxA 1.8; Ford Mondeo MK3 2.0 DuraTec Ghia; Alfa Romeo 156 2.0 T.S. Selespeed; Alfa Romeo 166 3.0 V6 SporTronic; Honda Civic 1.4i EJ9; Fiat 126p 650.

Użytkownik Maniak resoraków Avatar Pawcio
    Mieszka w
    Bełchatów
    Auto
    Alfa Romeo 159 1750 TBI

Domyślnie

Cytat Napisał Maciek-156 Zobacz post
    Jakoś producenci olejów przewidzianych do sportu motorowego tych dodatków nie stosują a problemem by to nie było, bo i tak oleje te są drogie, nawet bardzo...
    Niektórzy producenci też nie zalecają wymiany oleju w skrzyni biegów twierdząc że to jest zbyteczne,bo olej jest tam ''dożywotni'' ...efekt... 100-150tyś. i regeneracja skrzyni biegów!!! Nie stosowałem tego dodatku,i słyszałem że podczas realizacji tej reklamy stosowali pewne chwyty...?! Ja stosowałem i mogę polecić Motor-Live!

Użytkownik Alfista
    Mieszka w
    Gorzyczki okolice Wodzisławia Śląskiego
    Auto
    Same ALFICE

Domyślnie

Pragnę zauważyc tylko, to , że niż pojawiła się reklama w TVN TURBO to ten wynalazek kosztował o połowe taniej. Ogólnie na tvn turbo chwalą to za co im płacą

Użytkownik Znawca Avatar sedici
    Mieszka w
    OPL & (ANsbach) DE
    Auto
    Bravo1,6Mj , Astra J

Domyślnie

Cytat Napisał Pawcio Zobacz post
    Niektórzy producenci też nie zalecają wymiany oleju w skrzyni biegów twierdząc że to jest zbyteczne,bo olej jest tam ''dożywotni'' ...efekt... 100-150tyś. i regeneracja skrzyni biegów!!! Nie stosowałem tego dodatku,i słyszałem że podczas realizacji tej reklamy stosowali pewne chwyty...?! Ja stosowałem i mogę polecić Motor-Live!
    dokładnie , w interesie producenta samochodu nie jest jego długowieczność
    this is my truth tell me yours
    "Polityka została wymyślona po to, aby kłamstwo brzmiało jak prawda." G.Orwell
    http://www.youtube.com/watch?v=liSxjtd16xQ - bastard

Użytkownik Romeo Avatar andro34
    Mieszka w
    Płońsk-holandia
    Auto
    Alfa Romeo 156 1,9 JTD 2005r i AR 147 JTDm 2005r.

Domyślnie

Cytat Napisał ozzy Zobacz post
    No to ja wlałem oryginany Ceramizer do silnika (jeżeli jest coś takiego jak "oryginalny")
    z http://www.ceramizer.pl/. Cel był następujący: chciałem aby silnik pracował
    ciszej oraz chciałem przedłużyć życie wariatora. No i wnioski są takie, że auto tej
    zimy dużo ładniej odpalało i pracowało na zimnym silniku, po rozgrzaniu brak
    różnicy. Wariator szybciej cichł po zapaleniu auta.

Zaznaczam że olej wymieniam regularnie co 10.000km na 10W40.
    A dojeżdżam jakieś 2-3km do pracy i zauważyłem dużą różnicę w pracy silnika
    na tych kilku kilometrach. Na wiosnę zaleję jeszcze do skrzyni, myślę że Selespeed
    będzie ładniej chodził... ale to jeszcze zobaczymy.
    witam!ponad rok temu zastosowałem w swojej AR 156 TS ceramizer i mogę powiedzieć to samo co kolega ozzy o efektach jego działania.według mnie cerazmizer naprawdę się sprawdza.

dodam że ceramizer zastosowałem po przeczytaniu opinii na jego temat na naszym forum.
    Ostatnio edytowane przez andro34 ; 01-03-2010 o 23:27

moja druga ulubienica...

Użytkownik Quadrifoglio Verde
    Mieszka w
    Wrocław
    Auto
    AR156 1,6TS 1999 r.

Domyślnie

Pod wrażeniem reklam zastosowałem ceramizer do silnika ok. pół roku temu. Na razie nie widzę żadnej różnicy i pewnie już nie zobaczę.

Użytkownik Embrion
    Mieszka w
    Muszyna
    Auto
    156 1.8 T.S

Domyślnie

Ja zalałem modyfikatora+ do mojej 147 2.0ts bo brała mi dość sporo oleju. Nawet litr na 1000 km . Zastosowałem wg zaleceń producenta . Powiem wam że zrobiłem już ponad 3 tysiące i przez ten czas dolałem tylko 200 ml. Też nie wierzyłem że to może działać , ale polecił mi to kuzyn który pracuje w hurtowni czesci samochodowych twierdząc że machanicy to chwalą. W sumie nie miałem nic do stracenia. Co do mocy to nie czuje różnicy , ale silnik w zimie odpalał jakby był ciepły. Nie było szarpania itp. U mnie działa i moge smiało polecić. A wszyscy którzy się wypowiadają a nie mieli kontaktu z tym wynalazkiem, niech nie zabierają głosu bo to nie ma sensu. Kup przetestuj oceń. Takie jest moje zdanie. Pozdrawiam

Użytkownik Quadrifoglio Verde Avatar Maciek-156
    Mieszka w
    Warszawa
    Auto
    AR Stelvio 2.0 Turbo 280KM Veloce 2021

Domyślnie

A jak to niby zwykły użytkownik może przetestować. Prawdziwy test to porównanie zużycia 2 silników (jeden eksploatowany na czystym oleju a drugi na oleju z dodatkiem wynalazków) na dystansie np. 100tys km - po tym przebiegu rozbiórka silnika. zaden modyfikator nie zastąpi remontu silnika, owszem można to zalać zwiększy się wtedy lepkość oleju stąd mniejsza jego konsumpcja i to na tyle, ale nie pozostanie to bez wpływu na stan uszczelnień silnika. Kolego czosnek opisz stan swojego silnika po 30tys km a nie po 3
    AR Stelvio 2.0 Turbo 280KM Veloce 2021
    Jeep Cherokee 2.0 MJD A9 LIMITED 2014
    Giulietta 1,4TB MA Distinctive 2010
    AR156 1.9 16v JTD M-jet 2004
    AR156 1.6TS 2000
    Wcześniej 7 włoskich aut F (126, 127, UNO DS, TIPO, PUNTO, BRAVA, MAREA)

Użytkownik Alfista
    Mieszka w
    Gorzyczki okolice Wodzisławia Śląskiego
    Auto
    Same ALFICE

Domyślnie

a ja sie zastanawiam tak po cichu co na to turbo w silniku diesla??? jak jtd to przeżyje? jakos nie jestem przekonany... choc na tvn turbo co chwile to puszczają (reklame)

Użytkownik Znawca Avatar sedici
    Mieszka w
    OPL & (ANsbach) DE
    Auto
    Bravo1,6Mj , Astra J

Domyślnie

Cytat Napisał andro34 Zobacz post
    witam!ponad rok temu zastosowałem w swojej AR 156 TS ceramizer i mogę powiedzieć to samo co kolega ozzy o efektach jego działania.według mnie cerazmizer naprawdę się sprawdza.

dodam że ceramizer zastosowałem po przeczytaniu opinii na jego temat na naszym forum.
    mogę potwierdzić iż Ceramizer do ukł wspomagania także działa , oczywiście nie uszczelni cieknącej przekładni ale np wyciszy bardzo głośną pracę układu

sprawdzone empirycznie w Pug206 , gdzie pompa strasznie wyła , pomimo wcześniejszej wymiany płynu , dopiero ceramizer uciszył układ
    this is my truth tell me yours
    "Polityka została wymyślona po to, aby kłamstwo brzmiało jak prawda." G.Orwell
    http://www.youtube.com/watch?v=liSxjtd16xQ - bastard