Tak jak w temacie szukam osoby która obszywa skórą chętnie dałbym obszyć swoją kierownicę i gałkę w ten sposób bym je odnowiła jest osoba na forum co się takim czymś zajmuje?
Tak jak w temacie szukam osoby która obszywa skórą chętnie dałbym obszyć swoją kierownicę i gałkę w ten sposób bym je odnowiła jest osoba na forum co się takim czymś zajmuje?
witam!!
poniżej masz linka do kogoś kto się tym profesjonalnie zajmuje:
http://moto.allegro.pl/item106890140...owa_skora.html
akurat to jest kierownica do 166...
moja druga ulubienica...
Dzięki to już mi coś pomożeno chyba że jeszcze ktoś coś ma
![]()
Robiłem u tego gościaza tą cenę jest bardzo ok! jedyny minus, to że skóra nie jest identyczna z fabryczną - jest trochę bardziej gładka od tej oryginalnej, więc nie komponuje się z bliska tak ładnie z plastikiem na kierownicy - który ma deseń podobny do org. skóry
obszywałem mimo bdb stanu mojej starej kiery:
miałem bardziej na myśli uzyskanie odrobiny estetyki kolorystycznej z resztą, ale bez przesadzania:
Też chciałem gałe jeszcze dać, ale z tym właśnie jest tutaj problem, głupio też że nikt nie wykona odcisku cyfr na gałce, ale jak coś znajdziesz - DAJ ZNAĆ!!
,
Ostatnio edytowane przez RogerIZ28 ; 08-06-2010 o 20:29
miałem w ulubionych aukcję z ofertą obszycia kierownicy skórą perforowaną,kierownica wyglądała jak oryginał po takim zabiegu,niestety aukcja już wygasła.
trzeba po prostu szukać n allegro...
http://moto.allegro.pl/listing.php/s...&change_view=1
moja druga ulubienica...
ta nitka to właśnie był powód obszywania hehe
oni robią tylko kierownice, jak obszywałem to dzwoniłem i pytałem w naszych okolicach o kiery i gałki, to albo nie chcieli gałek robić, albo za kierownice wołali 300zł, a samych gałek nie chcieli. do tego brak oznaczeń wytłoczonych spowodowało że olałem to
Perforowana = DZIURKOWANA - więc wątpię aby to pasowało bardziejmam częściowo z gładkiej tzw 'licowej' a częściowo właśnie z licowej-perforowanej
Mi nie chodzi o dziurki - skóra ma takie swoje 'przetłoczenia' zwane też licem, skóra to skóra - naturalny wyrób więc, są setki gatunków itp - ciężko dopasować, na dodatek niektórzy producenci korygują to lico (aby faktura była bardziej powtarzalna) polega to na zeszlifowaniu tej warstwy i tłoczeniu na prasach nowego lica, więc jak ty byś chciał aby ktoś Ci to dopasował idealnie?![]()
moj ojczym obszywa i moim zdaniem ladnie kierownice mozesz zobaczyc na zdieciach mojego auta a galke mam narazie nieobszyta ale jak wroci z wakacji to tez bedziekierownica sqra zwykla czy perforowana cena 150 zl tyle ze przy perforowanych wstawkach niewchodzi w gre nic innego koloru niz czarna bo jednak przy tych dziurkach to nieladnie wyglada. co do galki to niewiem ile obszycie ale tez obszywa choc niechetnie bo to ok 3 godzinki zabawy ale efekt ladny
![]()