Strona 13 z 19 PierwszyPierwszy ... 345678910111213141516171819 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 121 do 130 z 189

Temat: Alfa Romeo 159

Pingwin
    Gość

Domyślnie

No podobno ADF daje auto z przyzwoitką z boku oczywiście, na godzinę jazdy. Pół godziny jedzie przyzwoitka a potem pół godziny klient. Tam przynamniej mówiła mi miła Pani w zimie. No to rozumiem, ze to drugie pół godziny można solidnie zabawić się z tym silniczkiem.

bujak19
    Gość

Domyślnie

Ja osobiście jestem przekonany ze 2.4 JTDM jest kompromisem, mocy i bezawaryjności.

Pingwin
    Gość

Domyślnie

Zgodzę się z Tobą, Bujak, napisałeś wszystko poprawnie. Tak jest.

Redaktor naczelny Romeo Avatar fiergloo
    Mieszka w
    Wrocław
    Auto
    Alfa Romeo 166 2.5 V6 24v FL/ Alfa Romeo 159 TBi

Domyślnie

Cytat Napisał bujak19 Zobacz post
    Ja osobiście jestem przekonany ze 2.4 JTDM jest kompromisem, mocy i bezawaryjności.
    Pod warunkiem że nie kupisz firmówki lub od jakiegoś kata który lał paliwo lichej jakości, bo wtedy na wstępie masz dwumas, turbinę i wtryski. Jak to zresztą we wszystkich już dzisiaj wysokoprężnych silnikach nowej generacji.

chip
    Gość

Wink

A co ma jakość paliwa do dwumasu i turbiny?

Redaktor naczelny Romeo Avatar fiergloo
    Mieszka w
    Wrocław
    Auto
    Alfa Romeo 166 2.5 V6 24v FL/ Alfa Romeo 159 TBi

Domyślnie

Cytat Napisał chip Zobacz post
    A co ma jakość paliwa do dwumasu i turbiny?
    Jakośc paliwa ma do wtrysków.

Kat ma do dwumasu i turbiny. Chyba nie muszę mówic co.

chip
    Gość

Domyślnie

Teraz wszystko jasne Każdy by chciał 2.4 zamiast 1.9 poszukuje alfy od 4 mc i jeszcze nie widzialem żeby ktoś taka sprzedawał z polskiego salonu. Ma może ktoś statystyki ile sprzedano w ostatnich 4 latach na naszym podwórku 2.4 a ile 1.9??

Użytkownik Rowerzysta Avatar fafa
    Mieszka w
    Knurów/Mysłowice
    Auto
    RWD & FWD & Q4

Domyślnie

Cytat Napisał chip Zobacz post
    Teraz wszystko jasne Każdy by chciał 2.4 zamiast 1.9 poszukuje alfy od 4 mc i jeszcze nie widzialem żeby ktoś taka sprzedawał z polskiego salonu. Ma może ktoś statystyki ile sprzedano w ostatnich 4 latach na naszym podwórku 2.4 a ile 1.9??

Różnica w cenie była zasadnicza wiec i populacja niewielka. A te które znam (2.4) rozchodzą się wśród znajomych, bo kultura pracy silnika, szczególnie po modernizacji w 2007 r. jest spora.
    Moja 2.4 SW Q4 (a jakże - z polskiego salonu) ma już także potencjalnych 3 kupców.
    Tylko nikt z nich nie pytał ile kosztuje ubezpieczenie i ile wynosi spalanie tego "oszczędnego" dizla. Mogli by się niepotrzebnie wystraszyć
    33 1.7IE 8v Mirto Verde; 75 1.8 ie Rosso Alfa; 159 SW JTDm Q4 Nero Carbonio Met. & Poltrona Frau inside
    Ypsilon 0.9 TA BiColore Platinum
    było: 147 Selespeed, 146 1.6 TS

masaqqra
    Gość

Domyślnie

witam serdecznie i wesolych swiat wielkanocnych
    zdecydowalem sie odswiezyc watek
    czytam tak te wszystki tematy dotyczace ar 159 i w tym oto miejscy chce zadac pytanie.
    jestem szczesliwym ...to moze nie jest dobre slowo... w kazdym razie jestem posiadaczem AR 156 FL 2.4 175km, i przymierzam sie do zakupu kolejnej nowszej AR, dosc powaznie mysle o 159 ale nie podjalem jeszcze decyzji, moje pytanie jest nastepujace:
    mysle o modelach z 2007-2009 mOze 2010
    - jak to jest z trwaloscia niektorych podzespolow: sprzegla, kola dwumasowego, skrzyni biegow, np w 156 2.4 skrzynia jest zdecydowanie za slaba, obilo mi sie ze rowniez 1.9 sa slabe, uklad kierowniczy i plyny juz przerobilem takze mozemy sobie podarowac
    - robie do 50 tys km rocznie, mysle ze blizej 30, moze lepszym rozwiazaniem bedzie dla mnie benzynka?j
    - jesli benzyna to jaka bedzie najblizsza mojej obecnej 156, (jestem gotowy przyjac slabszy egzemplarz).
    1750 TBI wydaje sie byc ciekawy ale one wskoczyly chyba w 2010 roku dlatego nie wiem czy dam rade, a jak nie 1750 TBI to jaka inna benzynka zastapi mi moja obecna
    - jesl diesel to czy 1.9 150km ma na tyle mocna skrzynie ze sie nie rozsypie za szybko, 2.4 mysle ze az takiej maszyny nie potrzebuje, chcialbym zastapic to czyms lekko slabszym lub zbizonym
    czekam na wasze propozycje

Użytkownik Rowerzysta Avatar tomas1907
    Mieszka w
    Ornontowice
    Auto
    BMW 320d, Giulietta

Domyślnie

Drodzy koledzy i koleżanki co powiecie na tak rozbite 159 ile może wynosić naprawa tego autka, oprócz widocznych uszkodzeń na zdjęciach do wymiany są poduszka kierowcy i pasażera oraz kolanowa kierowcy
    http://photos02.otomoto.pl/photos/or...18543065_6.jpg
    http://photos02.otomoto.pl/photos/or...18543065_7.jpg
    Alfa to śmiertelna choroba przenoszona drogą wzrokową

Tagi dla tego tematu

Uprawnienia