Ok. Rozumiem, że od dołu tej obudowy jest śruba od wiatraka ,tak :>
Ok. Rozumiem, że od dołu tej obudowy jest śruba od wiatraka ,tak :>
Tak, dokładnie. Mała śrubeczka, pamiętam że musiałem ją kombinerkami odkręcać bo tak małego klucza nie miałem. Gdy ją już odkręcisz, przekręcasz całość w lewo lub prawo i ładnie wyjdzie cały wiatrak na dół.
No i wtedy pewnie gdzieś tam znajdziesz swoją wymarzoną śrubkę ;-)
Witam!
Rozkręciłem wentylator - faktycznie znalazłem tam to co chciałem oraz jakiegoś liścia. Zmontowałem to ładnie, włączyłem cisza... no i po chwili znowu buczy :/
Rozebrałem to jeszcze raz - buczy coś w samym wiatraku - tak jakby łożysko czy silnik w ogóle - przesmarowałem to olejem i na razie jest spokój. Pytanie tylko czy nie jest to zabieg tymczasowy. Wiatrak wygląda na nierozbieralny, więc chyba wymiana łożyska nie wchodzi w grę - miał ktoś z tym do czynienia?
No to tutaj odpadam bo do rozebrania w moim przypadku wentylatora nie doszło :-( Z drugiej jednak strony jak przesmarowałeś i nie buczy to może się okazać z czasem, że to w zupełności wystarczy. Użyj jakiegoś porządnego smaru albo penetratora smarującego. Wprawę już masz, więc jak zacznie buczeć to w chwilę rozłożysz wszystko jeszcze raz. Albo może jednak ktoś rozbierał i coś jeszcze doradzi?
Właśnie na to liczę, że przesmarowanie pomogłoMam nadzieję, że na długo, a nie np. na miesiąc.... Pożyjemy zobaczymy
![]()
Podepnę sie pod temat. Od ok. miesiąca na zimnym silniku czasem (zwykle im zimniej, tym bardziej słychać) słyszę hałas przypominający jęczenie pompy, albo silnika elektrycznego. Nie buczy, nie zgrzyta, tylko własnie jęczy. Dźwięk dobiega od strony schowka pasażera. Nie jest zbyt głośny, radio by go z łatwością zagłuszyło, ale nie słucham. Wyłączenie nawiewu nie wpływa na jęczliwość, więc to chyba nic z nawiewem. Po kilkunastu minutach, gdy silnik się rozgrzeje, odgłos zanika zupełnie. Coś z przesyłem paliwa może? Gdy podniosę maskę pracujący silnik kompletnie zagłusza wszystko, więc od strony komory silnika niczego sie nie dowiem. Silnik musi pracować, gdy kluczyk jest w pozycji MAR jęczenia nie słychać.
Może pompa wspomagania, one właśnie tak "jęczą". Wymiana oleju w układzie może rozwiązać problem. Lub doraźnie możesz strzykawką wyciągnąć olej ze zbiorniczka wyrównawczego - uzupełniasz ta samą ilością świeżego. Pojeździć trochę i powtórzyć czynność. U mnie po 2 takich zabiegach pompa się uspokoiła (w sumie jakieś 700 ml).