Strona 5 z 6 PierwszyPierwszy 123456 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 41 do 50 z 53

Temat: Warsztat w Anglii - chcą wymienić jakąś część koło drążka kierowniczego (1000 funtów)

rbt2005
    Gość

Exclamation

Cytat Napisał arek21 Zobacz post
    Witam Was serdecznie,

w moje alfie pojawiły się ostatnio dość wyraźne stuki z przedniego prawego koła. Wydaje mi się, że jest to sprawa amortyzatora, a już napewno układu zawieszenia. Ale daje mi do myślenia to, że stuki nasilają się na równej drodze. Zastanawiam sie nad zakupem kompletnego amortyzatora, ale nie wiem czy kupić używany od jakiegoś kupca, np tak jak tutaj:

http://www.kupieckupi.pl/motoryzacja...-aut-grudziadz

czy kupić nowy. Wiadomo, kazdy z nas kieruję się kosztami, ale nie chciałbym okazać się nieracjonalny kupując sprzęt używany - który może być wadliwy.

A co wy myślicie? Na co zwracać uwagę podczas zakupu używanego amortyzatora?

Pozdrawiam,

Arek
    SPAM

arek21
    Gość

Domyślnie

Przestańcie mówić ze spam, bo ja mam prawdziwy problem. Swoją drogą takiej pomocy się nie spodziewałem, dzięki Panowie :/

Użytkownik Pirat drogowy Avatar spike
    Mieszka w
    Gdynia/Fjellsa
    Auto
    159SW 2.0 jtdM

Domyślnie

Amortyzator to bezpieczenstwo,sam musisz wybrac ,wątpie by ktoś znał odpowiedz na Twoje pytanie.

Użytkownik Quadrifoglio Verde Avatar Belfer
    Mieszka w
    Gorlice
    Auto
    Chwilowo: 156 GTA Q2, 159 TBI, Lancia Phedra FL, 147 2.0 3D, RAV4 04' i GT JTD

Domyślnie

Cytat Napisał arek21 Zobacz post
    Przestańcie mówić ze spam, bo ja mam prawdziwy problem. Swoją drogą takiej pomocy się nie spodziewałem, dzięki Panowie :/
    To może podaj konkrety jakieś a nie wyssaną z palca diagnozę i jeszcze link w którym o żadnych amortyzatorach nie ma mowy! Swoją drogą kupowanie używanych amortyzatorów do AR 159 mocno żenadą zalatuje...

rbt2005
    Gość

Domyślnie

Rozumiem używany amor do fiata 126p (swoją drogą moje pierwsze auto) ale do 159 ?? get a life man!!
    Ostatnio edytowane przez rbt2005 ; 05-06-2010 o 22:43

arek21
    Gość

Domyślnie

Szczerze mówiąc mi ten pomysł też się średnio podoba, ale mam okres gorszy finansowo... a czasem trafiają się takim auta rozbite np z rozbitym tyłem, więc taki przedni amortyzator będzie okej...

Link dałem jako przykład, nie sugerujcie się nim tak bardzo. Miał prezentować np przykład gościa który skupuje rozbite samochody.

Alfa 159 jest moim pierwszym autem, jest to prezent od rodziców na urodziny. Tylko na prezencie się skończyło i naprawiać muszę sobie sam.

Na drogach dziurawych, np polnych nie słychać tego tak mocno. Nasila się podczas jazdy z większą prędkością i przy skręconych kołach. Np na parkingu gdy mam koła skręcone na maksa ten stukot jest najsilniejszy...

Szczerze mówiąc to nie mam pojecia co jest nie tak, czy amortyzator, czy tulej, czy może coś od wahacza. Nie znam się na tym. Oddałbym samochód do mechanika, ale w moim zakładzie gdzie zawsze auta z mojej rodziny były serwisowane zakładają oryginalne nowe części. Dlatego pytam się najpierw Was, może ktoś miał podobny problem i wie jak go rozwiązać. Gdy sam kupie częśc zrobie to taniej niż zakup w serwisie...

Pozdrawiam

plancior
    Gość

Domyślnie

O żesz...

Dostać 159 w prezencie od rodziców?
    NC

Człowieku, podjedź do pana juzia co ma warsztat, weź go na przejażdżkę to Ci powie co to jest.
    A jak nie, to podskocz do byle jakiej stacji serwisowej np norauto i poproś o sprawdzenie. Zapłacisz 5 dych i będziesz wiedział co jest nie tak.
    Jak my tutaj mamy pomóc skoro auta na oczy nie widzieliśmy?

I nie kupuj amorów używanych

Redaktor naczelny Romeo Avatar fiergloo
    Mieszka w
    Wrocław
    Auto
    Alfa Romeo 166 2.5 V6 24v FL/ Alfa Romeo 159 TBi

Domyślnie

Amortyzatory używane?

Warto rozwalać i płacić za robociznę jak może się okazać, że te używane "nowe" amortyzatory wytrzymają tydzień i wróci się do punktu wyjścia?

Jak nie stać na samochód to jest tylko jedna zdrowa recepta- sprzedać.
    http://fiergloo.blogspot.com lub http://fiergloo.pl/ - moje spojrzenie na motoryzację
    2007-2008: Alfa Romeo 164 3.0 V6 12v
    2008-2018: Alfa Romeo 164 3.0 V6 12v Automat
    2014-....: Alfa Romeo 166 2.5 V6 24v FL
    2018-2021: Lancia Kappa 2.4 JTD 10v
    2021-....: Alfa Romeo 159 1750TBi

Thaned
    Gość

Domyślnie

ok--drążki kierownicze wraz z osłonami zamontowane lemfordery--cena 275zł sztuka--jako tzw zestaw naprawczy--nie sam drążek-inna jazda, do do tej pory jezdziła jak stary kadett, teraz i cicho i prosto a luzy miałem ze strach było prowadzić--oficjalnie dziękuję Tomkowi i Sławkowi z Bruzdowej za pomoc--powiem tylko , że 2 inne serwisy w Łodzi stwierdziły, to nie do naprawy..koniec cytatu..

VirusTI
    Gość

Domyślnie

Witam

W ostatnich dniach strasznie tłukło mi się cos w przednim zawieszeniu z lewej strony, gdy wjeżdzałem w dziurę lub np. po jezdzie na kostkach brukowych. Dziś pojechałem na stację diagnostyczną i jedyne co diagnosta odkrył niedobrego w zawieszeniu to pęknięcie na tylnej tulei dolnego lewego wahacza (przód). Reszta niby ok. Czy to może być przyczyną hałasu (głuche stuki). I pytanie czy tuleja występuje jako osobna część czy trzeba wymieniać cały wahacz :/ Kto miał podobne problemy... dodam ze 159 kombi z 2006 r. 157 tys. km przejechane