Strona 7 z 8 PierwszyPierwszy 12345678 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 61 do 70 z 72

Temat: Alfa Romeo 145/146

thing
    Gość

sebastianpol
    Gość

Talking jesli chodzi o alfe to tylko na wlasna odpowiedzialnosc

jestem posiadaczem alfy od 1,5roku 1.7 boxer 16v i z tego rok stoi polroku jezdzila nie polecam psuje doslownie sie wszystko teraz idzie na czesci a mam porownanie bo mam toyote corolle e9 z 89r i nic sie nie popsolo a ma juz przejechane ponad milion km alfe kupujesz by na nia patrzec a japonczyka by jezdzic i taka roznica

ViP Romeo Avatar williamdrake
    Mieszka w
    Erlensee (de)
    Auto
    AR 145 2.0 TS QV, Peugeot 207 1.4 Vti

Domyślnie

Kupiłeś zaniedbany samochód, składałeś silnik w garażu to potem są takie efekty...
    Ik@r 1111
    AR 33 1.7 IE 2000-2008 r.
    AR 145 2.0 16V TS 2008-...

sebastianpol
    Gość

Domyślnie

mam warsztat i narazie pieerwszy przypadek mam takiej awaryjnej jednostki a to nie pierwszy genaralny remont boxera ktory robilem bo wiele silnikow subaru skladalem a takze vw ogorek z silnikiem boxer i nie maja takich problemow silnik alfy mowi sam za siebie zaden warsztat nie daje gwarancji ze silnik bedzie chodzil moze komus alfa sie podoba jak przesiada sie z golfa ale ja przesiadlem sie z hondy crx 2gen b16a1 i dla mnie tragedia wykonanie alfy i bardzo duza awaryjnosc bardziej oplaca sie kupic subaru dla dzwieku boxera bo mniej awaryjny coz ze sie wyglada alfa ale niech jezdzi normalnie ja robie 40tys.km rocznie samochodem i alfa nie spelnia moich wymagan to auto dla kierowcy co w niedziele tylko do kosciola jezdzi i dobrze ze zostawilem sobie toyote bo przynajmniej mam sie czym poruszac a alfa robi za skalniak
    Ostatnio edytowane przez sebastianpol ; 27-03-2010 o 19:28

Użytkownik Rowerzysta Avatar Młody_Alfista
    Mieszka w
    Okolice Olkusza i... zagranica
    Auto
    Civic ej9

Domyślnie

Cytat Napisał sebastianpol Zobacz post
    mam warsztat i narazie pieerwszy przypadek mam takiej awaryjnej jednostki a to nie pierwszy genaralny remont boxera ktory robilem bo wiele silnikow subaru skladalem a takze vw ogorek z silnikiem boxer i nie maja takich problemow silnik alfy mowi sam za siebie zaden warsztat nie daje gwarancji ze silnik bedzie chodzil
    Dziwne bo są ludzie którzy jeżdżą tymi samochodami i nie maja problemów....

sebastianpol
    Gość

Domyślnie

jezdza zadko czemu alfy maja male przebiegi bo kazdy stara malo sie uzywac tego samochodu

ʇɧɹqoq Romeo Avatar bobryt
    Mieszka w
    Gorzów Wielkopolski
    Auto
    OPC

Domyślnie

to jest temat do porad, a nie narzekań i dyskusji!!
    1997 Alfa Romeo 155 2.0 16v
    2000 Subaru Forester S-Turbo

2002 Opel Zafira OPC

1999 Volvo V70

Użytkownik Embrion Avatar MeeHowz
    Mieszka w
    Pyskowice
    Auto
    2x 147 JTD 33P4

Domyślnie

Witam wszystkich fanów motoryzacji

Choć jestem aktualnie posiadaczem samochodu (a właściwie dwóch) niezbyt popularnej marki na tym forum, liczę na miłe przyjęcie

Obecnie poruszam się (na codzień) VW Polo 1,4D 93'. Jeżdzę nim już od 6 lat i narzekać nie mogę - dostałem to, czego potrzebowałem - taniego w eksploatacji auta na dojazdy na studia. Jeżdżę dużo, Polo ma już prawie 400 tys km i przychodzi czas na zmianę. Od razu zaznaczam, że nie jestem żadnym fanboyem VW - lubię tą markę jak każdą inną - uważam, że każde auto ma swój klimat - czy to ognisty włoski czy dziadkowy niemiecki - to jednak ma

Ale do rzeczy - przeglądam oferty na naszym kochanym Otomoto i jeśli miałbym wskazać auto, które w moim budżecie (10.000 zł) najbardziej się podoba, to będzie to AR 145 i potem długo, długo nic. Piękne nadwozie, bardzo ciekawe wnętrze, możliwość posiadania czegoś wyjątkowego, wyróżniającego się z tłumu... Bajka...

Co do silnika, to sprawa przesądzona - będzie to 1,9JTD, ze względu na spalanie - rocznie robię około 25 tys. km i tutaj różnica w kosztach w porównaniu do benzyny będzie spora.

Upatrzyłem sobie 2 oferty:
    http://www.otomoto.pl/index.php?sect=show&id=C11787260
    http://moto.allegro.pl/item993499748...uper_stan.html

Bardziej podoba mi się niebieska, wydaje się w lepszym stanie - bardzo proszę (choć wiem, ze to wrózenie z fusów) o zerknięcie na zdjęcia i jakąś taka wstępna opinię na temat tych autek. Cena obu jest podobna, bo do srebrnej dochodzi koszt rejestracji.
    Do obu autek mam kawałek drogi i fajnie jakby ktoś z bliska mógł się przejechać i zobaczyć czy dobre są
    Ostatnio edytowane przez MeeHowz ; 18-04-2010 o 12:13

ufty
    Gość

Domyślnie

Jutro będe ogladać ten egzemplarz http://www.otomoto.pl/index.php?sect=show&id=C11412016 proszę o informację na co zwrocić uwagę w pracy silnika ? Nigdy nie jeździłem klekotami z ogledziną pozostalych elementów nie ma problemow to nie pierwsze auto jakie kupuję ale pierwszy JTD.

Administrator ds. moderatorów Quadrifoglio Verde Avatar 75andrew155
    Mieszka w
    Warszawa
    Auto
    155 V6 1996 .r 155V6 1995r 3.0 12V

Domyślnie

To nie jest egzemplarz z silnikiem JTD tylko stary klekot raczej odradzam kupowanie takiego silnika

Alfa Romeo 75 Turbo 1987
    alfa Romeo 75 Turbo America 1990
    Alfa Romeo Giulietta 1.6 1983
    Alfa Romeo 145 1.4 boxer 1997
    Alfa Romeo 155 V6 1996
    Alfa Romeo 155 V6 1993 3.0 12V przekładka do 1.8 8v 1995

Tagi dla tego tematu

Uprawnienia