Jak wyciągnąć rozrusznik w Alfie 166 3.0 V 24V
Jak wyciągnąć rozrusznik w Alfie 166 3.0 V 24V
z tego co wiem to trzeba wyjac skrzynie, tak jest w 2.5 v6 ,a w 3.0 jest taka sama sytuacja.
nie dam sobie za to ręki uciąć, ale jak mi wymieniali to nie trzeba było odkręcać skrzyni, a kolektor wydechowy. (w 2.5 V6)
hmm to juz nie wiem. w grudniu zmienialem sprzeglo i chcialem przy okazji rozrusznik, bo dziwne dzwieki wydaje. okazalo sie, ze nie da rady bez wyjecia skrzyni, a sprzeglo to ja nie wiem jak oni wymienili.... :/ czyli sprzeglo mozna wymienic bez demontazu skrzyni, a rozrusznika nie![]()
przekombinowany samochod, powtarzam po raz kolejny. Mi za wymiane rozrusznika powiedzieli 600zl ,a Ty ile zaplaciles?
Ostatnio edytowane przez Majkel ; 05-08-2010 o 21:37
Skrzyni ruszać nie trzeba. Tylny kolektor wydechowy wyjazd, potem sprawne ręce chirurga, szlifowany klucz i dasz rade, tylko od razu ze 2 czteropaki złocistego napoju na zszarpane nerwy i odniesione rany w boju kup sobie.
10.2008-16.11.2012r. 156 3,0 V6 24V Q2 278KM@312Nm - pozostały piękne wspomnienia
Porting głowic, budowa silników do motorsportu, budowa układów wydechowych, kolektorów ssących ITB, indywidualnych części do motorsportu
Zapraszam => https://www.facebook.com/Ku%C5%9Bmie...37265/?fref=ts
Witam ponownie PANOWIE!!!!!!!!
Rozrusznik wymontowałem, zrobiłem i i wszystko gra i huczy!
Co do demontażu to kolega GrzesiekK. miał 100% rację. Skrzynia zostaje na miejscu, ale te czteropaki niestety są konieczne!!!!!!! Wielkie DZIĘKI!!!
Mam pytanko jak wykręcic ten kolektor bo tam niema sie jak dostac do tych srob. Pomocy autko rozgrzebane![]()