witam
mam problem z nową Alfa 166 z 2000r
A mianowicie, gdy z pilota otwieram autko, to oprócz drzwi otwiera się również bagażnik ;p Czy to da się jakoś ustawić czy po prostu coś jest nie tak?
witam
mam problem z nową Alfa 166 z 2000r
A mianowicie, gdy z pilota otwieram autko, to oprócz drzwi otwiera się również bagażnik ;p Czy to da się jakoś ustawić czy po prostu coś jest nie tak?
Szkoda, że nikt nie ma pomysłu na ten problem, bo od wczoraj mam to samo.
Samochodem jeździł mój brat i wiem, że próbował otworzyć bagażnik z pilota, gdy kluczyk był w stacyjce. Bagażnika nie otworzył, ale teraz pojawiła się ta mała niedogodność.
Witam,
da się ustawić ale tylko w ASO na komputerze diagnostycznym.
Pomóc może odpięcie klemy akumulatora na 10 min. - układ po podaniu napięcia może przywrócić poprzednie ustawienia.
w ASO twierdzą że nie da się tego zaprogramować, że jest to kwestia uszkodzenia centralki centralnego![]()
Kolego bizum,
może to być uszkodzenie odbiornika zdalnego sterowania zamkami.
Jest radykalne rozwiązanie (brak będzie sterowania otwarciem bagażnika), moduł odbiornika M35 znajduje się pod deklem trzeciego stopu na półce tylnej.
Po wyjęciu lampy stopu zobaczysz moduł przykręcony na 2 śrubki.
Należy go wymontować i przeciąć przewód na złączu nr pin 10, kolor przewodu fioletowo/czarny.
Wtedy będzie działało tylko otwieranie zamków, niestety bagażnik tylko kluczem lub przyciskiem w schowku.
Oczywiście wszelkie prace przy odłączonym akumulatorze.
Miałem dokładnie ten sam problem, rozłączyłem moduł M35 znajdujący się pod trzecim światłem stóp na jakiś czas od przewodów i po ponownym podłączeniu wszystko wróciło do normy i gra do tej pory.
Dołączę się do wątku. Ja mam trochę inny problem po naciśnięciu przycisku na kluczyku (mam czerwony kluczyk z metalowym logiem alfy)bagażnik się mie otwiera- muszę to robic kluczykiem, lub guzikiem w schowku.
Czy wszystkie 166 mają otwierany bagażnik z pilota, jeżeli nie to jak to zrobić aby zadziałało.
Kolego cin1,
jeśli nie masz oddzielnego przycisku do bagażnika (kluczyk z dwoma przyciskami) to u Ciebie brak tej opcji.