Strona 2 z 3 PierwszyPierwszy 123 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 11 do 20 z 24

Temat: Głośniki Jakie?

Użytkownik Quadrifoglio Verde Avatar Belfer
    Mieszka w
    Gorlice
    Auto
    Chwilowo: 156 GTA Q2, 159 TBI, Lancia Phedra FL, 147 2.0 3D, RAV4 04' i GT JTD

Domyślnie

Czyli widzę, że preferujesz bardziej rodzaj muzyki a nie jej jakość. Widać nie siedziałeś nigdy w alfie z dobrze zestrojonym audio bo wtedy nie pytał byś nawet o wkładanie głośników w półkę. Jeśli chcesz już koniecznie tam coś włożyć to tutaj masz dobry zestaw (o ile można tak powiedzieć o głośnikach elipsoidalnych) :http://www.allegro.pl/item1107714062...wyprzedaz.html
    Pozdrawiam.

Użytkownik Romeo Avatar michal87tg
    Mieszka w
    Tarnowskie Góry
    Auto
    AR 156 po FL SportWagon 1.9 JTDm

Domyślnie

Skoro jakość dźwięku jest lepsza bez głośników w półce to dlaczego fabryka wymyśliła głośniki w tylnej półce? I jak ma się nagłośnienie BOSE są głośniki w półce też czy ich nie ma?

Mieszka w
    Gorlice
    Auto

Domyślnie

Cytat Napisał michal87tg Zobacz post
    Skoro jakość dźwięku jest lepsza bez głośników w półce to dlaczego fabryka wymyśliła głośniki w tylnej półce? I jak ma się nagłośnienie BOSE są głośniki w półce też czy ich nie ma?

Fabryka też dała żałosne głośniki w drzwiach i inne rzeczy wymagające ulepszenia we własnym zakresie więc miejscem na głośniki w półce bym się nie sugerował. Idąc tym tokiem myślenia daleko nie zajdziemy.

Użytkownik Quadrifoglio Verde Avatar radosuaf
    Mieszka w
    Poznan, Poland, Poland
    Auto
    Alfa Romeo Giulia Business 200 KM MY21

Domyślnie

Jak w młodości jeździłem na tylnej kanapie, to strasznie nie cierpiałem tego hałasu 20 cm od mojej głowy (głośniki w półce) i zawsze prosiłem tatę o przerzucenie fadera w całości na przód .
    Zainwestuj lepiej w DLS RS6A np. do przodu, a usłyszysz różnicę .
    Alfa Romeo Giulia Business 200 KM 2021
    Peugeot 308 SW 1.2 130 KM 2019

Były: Renault Clio I 1.2, Peugeot 307 SW 1.6 110 KM, AR 147 1.6 TS 105 KM, Giulietta 1.4 MA 170 KM, Giulietta 1.4 MA 150 KM, Alfa Romeo 75 2.0 TS

Użytkownik Romeo Avatar michal87tg
    Mieszka w
    Tarnowskie Góry
    Auto
    AR 156 po FL SportWagon 1.9 JTDm

Domyślnie

Ja mam oryginalne głośniki i naprawdę nie narzekam grają według mnie bardzo dobrze porównywalnie do tych JBL ale może się nie znam tylko że w JBL są dwu drożne a w drzwiach mam niskotonowe...

Mieszka w
    Gorlice
    Auto

Domyślnie

Różnica jest i to duża. Tyle że sama wymiana głośników daje marne efekty. Dobre wytłumienie i solidny montaż daje zauważyć różnicę między seryjnymi głośnikami a czymś bardziej wyszukanym.

KUBAS
    Gość

Domyślnie

Belfer też właśnie je oglądałem i się zastanawiam nad nimi.
    Ten zestawik DLS RS6A jest całkiem całkiem... tylko cena
    Tak piszecie o wytłumieniu auta itd itp... zrobił bym to jeśli chciałbym zainwestować w audio za pare ładnych stówek i aby bardzo dobrze mi grało, ale te auto służy też jako samochód rodzinny więc takie zabawy są nie opłacalne
    Co do Michała że seryjne głośniki dobrze graja to się zgodzę bo wcześniej na próbę włożyłem w przednie drzwi Magnata niskotonowe i szczerze to seria lepiej gra...

Pozdro

Mieszka w
    Gorlice
    Auto

Domyślnie

Cytat Napisał KUBAS Zobacz post
    Belfer też właśnie je oglądałem i się zastanawiam nad nimi.
    Ten zestawik DLS RS6A jest całkiem całkiem... tylko cena
    Tak piszecie o wytłumieniu auta itd itp... zrobił bym to jeśli chciałbym zainwestować w audio za pare ładnych stówek i aby bardzo dobrze mi grało, ale te auto służy też jako samochód rodzinny więc takie zabawy są nie opłacalne
    Co do Michała że seryjne głośniki dobrze graja to się zgodzę bo wcześniej na próbę włożyłem w przednie drzwi Magnata niskotonowe i szczerze to seria lepiej gra...

Pozdro
    Wytłumienie jednych drzwi w miarę dobrymi matami to koszt około 20 zł i godzina roboty więc argument finansowy moim zdaniem odpada. Madnat a magnat to różnica a ja nie wiem jakiego modelu to dotyczyło. Miałem już 2 156 i w obu przypadkach dźwięk seryjnego audio był co najmniej niskiej jakości. Tutaj chodzi między innymi i rezonans, dudnienie drzwi i odsłuch poszczególnych tonów. Skoro Wy nie widzicie różnicy to rozmowa o zmianie głośników nie ma dalszego sensu.

gold1
    Gość

Domyślnie

nie chciałem nic ruszać w car audio ale może ktoś mi powie jak wytlumić drzwi, czym i jak to zrobic żeby się tam wg. dostać ?

Mieszka w
    Gorlice
    Auto

Domyślnie

Cytat Napisał gold1 Zobacz post
    nie chciałem nic ruszać w car audio ale może ktoś mi powie jak wytlumić drzwi, czym i jak to zrobic żeby się tam wg. dostać ?
    Tutaj masz trochę o matach: http://www.forum.alfaholicy.org/car_...tanse_mdf.html

http://www.forum.alfaholicy.org/car_...lka_pytan.html

Poza tym poszukaj na forum bo dużo było porad odnośnie audio w AR 156. W razie potrzeby pisz na PW. Gdzieś mam zdjęcia z wygłuszania mojej AR.