Strona 3 z 3 PierwszyPierwszy 123
Pokaż wyniki od 21 do 24 z 24

Temat: Głośniki Jakie?

Użytkownik Ogier
    Mieszka w
    Szczawnica
    Auto
    AR 156 SportWagon 1.9 JTD

Domyślnie

właśnie belfer.. poszukał bys tych zdjęć bo w weekand zamierzam się zabrac za to

---------- Post dodany o godzinie 23:43 ---------- Poprzedzający go post został napisany o godzinie 23:38 ----------

właśnie belfer.. poszukał bys tych zdjęć bo w weekand zamierzam się zabrac za to

Użytkownik Romeo Avatar michal87tg
    Mieszka w
    Tarnowskie Góry
    Auto
    AR 156 po FL SportWagon 1.9 JTDm

Domyślnie

Cytat Napisał Belfer27 Zobacz post
    Wytłumienie jednych drzwi w miarę dobrymi matami to koszt około 20 zł i godzina roboty więc argument finansowy moim zdaniem odpada. Madnat a magnat to różnica a ja nie wiem jakiego modelu to dotyczyło. Miałem już 2 156 i w obu przypadkach dźwięk seryjnego audio był co najmniej niskiej jakości. Tutaj chodzi między innymi i rezonans, dudnienie drzwi i odsłuch poszczególnych tonów. Skoro Wy nie widzicie różnicy to rozmowa o zmianie głośników nie ma dalszego sensu.
    Ja wiem o co chodzi inne głośnik niż seryjne będą lepiej grać masz rację Belfer ale tylko wówczas jak się wytłumi drzwi bo seryjne głośniki są ustawione nie na jakość dźwięku tylko na głośność tak jak to bywa w przypadku skrzyń basowych tanie są postawione na głośność a nie na jakość. Jakość dźwięku a głośność to dwie różne rzeczy z zgadzam się z tobą że po zmianie głośników wytłumienie drzwi to konieczność żeby uzyskać tą jakość tego dźwięku ja to zauważyłem jak zmieniałem skrzynie basowe to widziałem różnicę

Użytkownik Quadrifoglio Verde Avatar Belfer
    Mieszka w
    Gorlice
    Auto
    Chwilowo: 156 GTA Q2, 159 TBI, Lancia Phedra FL, 147 2.0 3D, RAV4 04' i GT JTD

Domyślnie

Cytat Napisał michal87tg Zobacz post
    Ja wiem o co chodzi inne głośnik niż seryjne będą lepiej grać masz rację Belfer ale tylko wówczas jak się wytłumi drzwi bo seryjne głośniki są ustawione nie na jakość dźwięku tylko na głośność tak jak to bywa w przypadku skrzyń basowych tanie są postawione na głośność a nie na jakość. Jakość dźwięku a głośność to dwie różne rzeczy z zgadzam się z tobą że po zmianie głośników wytłumienie drzwi to konieczność żeby uzyskać tą jakość tego dźwięku ja to zauważyłem jak zmieniałem skrzynie basowe to widziałem różnicę
    Dokładnie tak. Biorąc pod uwagę szeroki asortyment akcesoriów i ich dosyć przystępne ceny, stworzenie dobrego audio w aucie nie stanowi strasznego wyzwania finansowego i wymaga oprócz sprzętu jedynie trochę wiedzy, zacięcia i wolnego czasu.

---------- Post dodany o godzinie 10:30 ---------- Poprzedzający go post został napisany o godzinie 10:27 ----------

Cytat Napisał wiertar Zobacz post

---------- Post dodany o godzinie 23:43 ---------- Poprzedzający go post został napisany o godzinie 23:38 ----------

Zdjęcia już znalazłem ale możesz poszukać też na forum bo w którymś temacie był bodajże link do opisu montażu audio w 156. Gdybyś nie znalazł to postaram się jakiś krótki opis z foto zamieścić.

Użytkownik Alfista Avatar zieloo007
    Mieszka w
    Racibórz
    Auto
    Była 156 1.9 jtd, jest Toyota Avensis t27 '18

Domyślnie

Polecam Phonocary - bardzo dobre głośniczki