Pokaż wyniki od 1 do 6 z 6

Temat: Alfa Romeo 156 1.6 16V TS

LukiMKS
    Gość

Domyślnie Alfa Romeo 156 1.6 16V TS

Witam jestem posiadaczem prawa jazdy od miesiąca i zdecydowałem że moim 1 autem powinna być Alfa Romeo dlatego chciałem zapytać specjalistów o auto które niedawno zauważyłem niedaleko mnie czy jest ono warte uwagi i czy kupno go będzie dobrą decyzją?

http://www.otomoto.pl/index.php?sect=show&id=C13926298

Z góry dzięki wszystkim za odpowiedź

Darek`
    Gość

Domyślnie

- Odpryski lakieru na masce,
    - Rocznik 97` ;/
    - Brak klimy,
    - Oznaki rudej na prawym progu, z tyłu?
    - Cena... 6tys powinna być wyjściowa do negocjacji...

Ja bym odpuścił, jednak jak masz blisko, zawsze możesz podjechać i zobaczyć z bliska.

LukiMKS
    Gość

Domyślnie Alfa Romeo 156 1.6 16V TS

Oglądałem dziś tą Alfę i musze szczerze przyznać że strasznie mi się podba jednak drzwi kierowcy są w innym kolorze niż reszta nadwozia no i ten silnik 1.6 a przejechane już 180 000km czy nie jest czasem troche przysłaby i jak wyglądałaby w nim sprawa ewentualnego założenia gazu bo jako początkujący kierowca szczerze przyzanm że kasy na paliwo może braknąć.

Użytkownik Alfista Avatar Andrzejsr
    Mieszka w
    Rzeszów
    Auto
    156sw 2.5V6, 166 3.2V6, 156 2.0TS 'cup'

Domyślnie

Cytat Napisał LukiMKS Zobacz post
    Oglądałem dziś tą Alfę i musze szczerze przyznać że strasznie mi się podba jednak drzwi kierowcy są w innym kolorze niż reszta nadwozia no i ten silnik 1.6 a przejechane już 180 000km czy nie jest czasem troche przysłaby i jak wyglądałaby w nim sprawa ewentualnego założenia gazu bo jako początkujący kierowca szczerze przyzanm że kasy na paliwo może braknąć.
    Jak ma Ci braknąć na paliwo to raczej tego nie kupuj - bo co będzie z serwisem i eksploatacją ? za 7tys to nie sądzę żeby było tam coś nie do wymiany (rozrząd , zawieszenie, może sprzęgło ? może chłodnica ? akumulator...

A silnik całkiem fajny - 120KM, coś koło 10,5sek do setki (o ile sprawny) , ale moc jest na wysokich obrotach (>4tys) za to do odcięcia (nie spada tuż przed) koło 7tys , fajnie brzmi, no ale i nie jest na pewno ekonomiczny jakoś szczególnie jak na tą pojemność (choć jak na moc to też szczególnie nieekonomiczny nie jest też) . Wyraźnie odczuwalna różnica jest dopiero w Vce, może w JTS 165KM (tym nie jeździłem więc nie wiem) choć jakbyś miał ofertę na 1,8 albo 2,0 w podobnym stanie czy cenie to wiadomo - lepiej większy brać.

LukiMKS
    Gość

Domyślnie Alfa Romeo 156 1.6 16V TS Odpowiedz na ten temat

A i jeszcze jedna sprawa w tej Alfie sprzęgło zaczyna brać dość nisko a właściciel twierdzi że tak powinno być czy jest jakiś sposób regulacji sprzęgła?

Użytkownik Romeo Avatar Barus91
    Mieszka w
    Ząbkowice Śląskie / Wrocław
    Auto
    BYŁO: 12xAR BĘDZIE: numer 13 :)

Domyślnie

Jak szukasz 156-tki w benzynce, to lepiej 1.8 (pali podobno tyle, co 1.6, części w tej samej cenie, ale za to moc +24KM)...

2.0 pali już sporo... (ja jeździłem głównie po mieście i krótkie trasy - brała koło 12l)

Tagi dla tego tematu

Uprawnienia