Pokaż wyniki od 1 do 10 z 10

Temat: Ciekawa 166 2.4 JTD - prosba o ocene

Użytkownik Embrion
    Mieszka w
    mazowieckie
    Auto
    Alfa Romeo 166 2.4 JTD 2001r

Domyślnie Ciekawa 166 2.4 JTD - prosba o ocene

Szukam juz od jakiegos czasu 166 tki po FL i jakos ciezko wybrac zadbany egzemplarz, jako ze trzeba przeznaczyc na ten cel minimum 30 tys. ciezko mi obnizyc wymagania. Ale ostatnio tak z nudow zaczalem przegladac te przed liftem, i troche do wyobrazni zaczela przemawiac dosc znaczaca roznica w cenie. Natrafilem na chyba dosc zadbany egzemplarz :
    http://moto.allegro.pl/item110245942...y_idealny.html
    Powiedzcie no mi drodzy alfamaniacy, czy ten egzemplarz jest wart swojej ceny? Przy nawet optymistycznym zalozeniu ze technicznie jest bez zarzutu - jak pisze wlasciciel. Bo szczerze zaczal mi po glowie chodzic taki pomysl ze moze warto sie przekonac do tych "oryginalnych" przednich "slepi".
    Chetnie przeczytam opinie "nie kupilbym / kupilbym bo..."

ViP Romeo Avatar peteja_43
    Mieszka w
    Ruda Śląska
    Auto
    AR 166 2.4JTD 2001r.

Domyślnie

Cześć kolego widać ze samochód zadbany pięknie się prezentuje rocznik i wyposażenie takie jak umie ciekawi mnie kolor skóry i szyber dach, bo przy czarnych mało się spotyka taki kolor skóry, ale jest świetny a o nawigacji z polską mapą na razie zapomnij samochodzik musisz sam na własne oczy zobaczyć i się przejechać, bo jazda jest super tym silnikiem i oszczędny ja na razie jeżdżę trzy lata i jestem zadowolony a mam przejechane 210 tyś.Pozdrawiam i miłych zakupów.

Alfa i jej ochroniarz

Użytkownik Maniak resoraków
    Mieszka w
    Warszawa
    Auto
    Peugeot 407SW, EW10A

Domyślnie

Moim zdaniem 21 tys za zadbana alfe 166 to nie duzo... Inna sprawa ze tutaj samochod postawiony jest na na obnizonym zawieszeniu tak ze nie wiem jak to sie ma do jego idealnego stanu. Plus dziwnie jakos na tej pierwszej fotce wygladaja tylnie kola. Druga kwestia i chyba wazniejsza to ze auto stoi juz jakis czas na allego ale to zapewne przez cene... Jak kiedys patrzylem na nie to bylo bodajrze za 27500 na tych chromach. Kolejna sprawa nie wiem czy wazna dla ciebie czy nie ale jesli dobrze pamietam to auto kupione w superalfa.pl. Moim zdaniem to raczej na plus. Pozdrawiam.
    Ostatnio edytowane przez abezus ; 10-07-2010 o 12:25

Użytkownik Embrion
    Mieszka w
    mazowieckie
    Auto

Domyślnie

Fakt, wczesniej nie przegladalem wersji przed FL. Faktycznie jestem w stanie uwierzyc ze 27 tys. zl moze byc przyczyna tego ze sie nie sprzedala. Coz, jesli auto od handlarzy to juz niech to bedzie od superalfy (faktycznie dosc cenna informacja). Co do zawieszenia tofaktycznie 166 badz co badz dosc delikatna na polskich drogach, do teog obnizona. Ja osobiscie to wiele nie widze na tym zdjeciu tylnich kol, chodzi ci o to ze sie chowaja nadmiernie w nadkolach ? Bo zeby jakos tak / \ czy tez w inny nieporzadany sposob wygladaly to ja nie jestem w stanie z tego zdjecia ocenic. Zaczynam sie powoli powaznie nad nia zastanawiac ( to juz chyba 3eci raz z rzedu nie kupilbym auta ktorego szukalem, a jednak takie w ktorym trafil sie ciekawy egz.- ale tak to jest jak sie kupuje uzywki a nie w salonie )

Użytkownik Maniak resoraków Avatar 145Q
    Mieszka w
    Piotrków Trybunalski/Wrocław
    Auto
    Alfa Romeo 156 SW 1.9 JTD M-Jet 2004

Domyślnie

Potwierdzam od superalfy, a właściciel to fan włoszczyzny na pewno ma też Lancię Thesis na ciekawej feldze...

---------- Post dodany o godzinie 15:16 ---------- Poprzedzający go post został napisany o godzinie 15:14 ----------

A tą oglądałeś???

http://moto.allegro.pl/item110489001...utomat_04.html

Użytkownik Embrion
    Mieszka w
    mazowieckie
    Auto

Domyślnie

Osobiscie nie ogladalem, a jedynie rozmawialem telefonicznie, zgodze sie ze to jest jedna z ladniejszych jakie sie pojawily po FL, nawet o tysiaka cena spadla ostatnio . Jest jeden problem, ciagle jakos bije sie z myslami, czy chce automat. Owszem, to nie Vka, i takiej przyjemnosci z jazdy nie ma ale jednak w manualu ma niezly moment (385 w serii?), zas automat to 330, i jest to spora strata. Chipowanie automatu opdada, a te sprzed FL mozna zawirusowac i powinna dawac jeszce sporo przyjemnosci z jazdy. Mam jeszcze na oku jedna alfe z Cieszyna, 166 FL i manual, niestety odnosze wrazenie ze srodek juz nie taki swiezy i troszke skory zmeczone
    http://www.alfaclub.pl/forum/viewtopic.php?t=27415

Mieszka w
    Auto

Domyślnie

Nie znam się, ale mój kumpel ma Omegę A w automacie i powiedział " nie chce auta z manualem" może warto spróbować.

Spróbuj negocjować z nimi cenę (choć nie będzie łatwo) i jedź oglądać. Daleko nie masz.

Użytkownik Maniak resoraków
    Mieszka w
    Warszawa
    Auto
    Peugeot 407SW, EW10A

Domyślnie

Cytat Napisał 145Q Zobacz post
    Potwierdzam od superalfy, a właściciel to fan włoszczyzny na pewno ma też Lancię Thesis na ciekawej feldze...[COLOR="Silver"]

---------- Post dodany o godzinie 15:16 ---------- Poprzedzający go post został napisany o godzinie 15:14 ----------
    Tak tak dodlanie... Jakis czas temu jak auto bylo wystawione jeszcze za te 27 tys to pamietam ze w tle na fotkach byla thesis tez na chromach ) piekne autko!

EDIT:

10 minut szukania i udalo sie

Sa stare zdjecia coprawda cena juz obnizona z tcyh 27 tys bo to aaukcja z czerwca ale fotki masz inne wiec cos zawsze jeszcze dopatrzysz...

http://www.allegro.pl/item1045920527_dla_konesera.html

Moze to ci cos rozjasni.
    Pozdrawiam.
    Ostatnio edytowane przez abezus ; 10-07-2010 o 20:51

Mieszka w
    Auto

Domyślnie

Cytat Napisał abezus Zobacz post
    Tak tak dodlanie... Jakis czas temu jak auto bylo wystawione jeszcze za te 27 tys to pamietam ze w tle na fotkach byla thesis tez na chromach ) piekne autko!

EDIT:

10 minut szukania i udalo sie

Sa stare zdjecia coprawda cena juz obnizona z tcyh 27 tys bo to aaukcja z czerwca ale fotki masz inne wiec cos zawsze jeszcze dopatrzysz...

Moze to ci cos rozjasni.
    Pozdrawiam.
    Jak zobaczyłem te jej felgi to od razu skojarzyłem z Thesisem.

Samochód musi być naprawdę super...

A tak w ogóle ten thesis wygląda obłędnie na tej feldze

Użytkownik Romeo Avatar Barus91
    Mieszka w
    Ząbkowice Śląskie / Wrocław
    Auto
    BYŁO: 12xAR BĘDZIE: numer 13 :)

Domyślnie

Cytat Napisał abezus Zobacz post
    T.

Moze to ci cos rozjasni.